Ondertitel: 'het avontuurlijke leven van Lise Cristiani (1827-1853) en haar stradivariuscello (1700-heden)'. Schrijver: Rene de Vries. Uitgever: Elmar. Over de eerste vrouw die optreedt met cello en haar wonderbaarlijke instrument. De schrijver (amateur cellist) deed research en maakte de reis die Lise maakte.
Aha, wacht even, ik heb dat boek in handen gehad. De volgende keer gaat dat boek mee!(tenslotte kon ik niet alles zomaar gaan kopen, dus zodra er weer een boekenbon te besteden is... Het leek mij een heel leuk boek om op een prettige manier vele km. in de trein lezend door te brengen!
Jazeker, want dan schijn je dagenlang te reizen langs eindeloze berkenbossen. Je mist dan eigenlijk niet echt wat door alleen met je neus in het boek te zitten. En de omgeving past natuurlijk ook (maar daar kijk je dan haast niet naar.)
????? We hadden het over een geschikte treinreis om dat boek "Met de cello door Siberië" te lezen. Maar goed, ik begrijp hier een tip om ook mijn cello mee te nemen om die lange troosteloze reis ook muzikaal wat op te vrolijken. Beetje wodka erbij misschien ook...
Precies! Op zo'n reis moet de cello mee. Anders verleer je wat je eerder hebt geleerd. Bovendien geeft dat ook alle eer aan de titel van het boek.
O ja? 't Leek mij eerder wat om er met alle reizigers daar een leuk feest mee te bouwen met veel muziek!
Dat ga ik doen van de zomer, vanaf Amsterdam naar Hongkong met de trein. Misschien is het boek wel leuk om mee te nemen. Cello laat ik toch maar thuis.
Heee, dat is een geweldig plan! Nee, voor de cello zou dit geen fijne reis zijn! Mocht je een snelle lezer zijn en nog wat extra treinkilometertjes maken, dan is "China per trein" van Paul Theroux ook nog wel toepasselijk. Alleen is het wel gedateerd intussen. En het is een dik boek erbij in je bagage. En het gaat niet over strijkinstrumenten Hoeveel dagen trein gaat het voor je worden?
Lise in het boek maakte de reis met cello en al. In schokkende postkoetsen en met slecht weer. Cello 'nat tot aan de kam ..' oid komt ook voor. En: foedraal om de koffer laten maken, van wolfhuid. Na een barre tocht was de cello 'hees', kou gevat ... .
Waarschijnlijk 13 dagen, met tussenstops in Moskou en in Bejing. Ga eens kijken of de boeken ook als ebook verkrijgbaar zijn.
Daar komt dan nog een dag(?) bij voor Amsterdam naar Moskou? Zou daar ook nog een boek over zijn geschreven door iemand? Bijvoorbeeld: "Van Amsterdam naar Moskou met de cello"
13 dagen was inclusief de reis van Amsterdam naar Moskou. Misschien moet ik dan maar een boek schrijven: van Amsterdam naar Hongkong zonder cello