Ik heb Opus 3 en Opus 15 voor je. Moet je ze wel zelf uitprinten. Zeg maar welke je wilt hebben (of niet natuurlijk, dat kan ook).
Ha, dat wordt lekker spelen in de tenorsleutel! Lijken mij wel mooie stukken, had overigens nooit van Cirri gehoord. Zo hoor je nog eens wat hier!
Bedankt voor de bestanden. Helaas voormij niet bruikbaar. Op één of andere manier heb ik altijd al wat moeite met lezen van bladmuziek, deze stukken zijn daardoor en de manier waarop het genoteerd is , een grote brei van strepen en zwarte puntjes. Heeft iemand toevallig nog een andere uitvoering?
Die 32e noten zien er helemaal uit als een brei, ik begrijp je helemaal! Hier en daar dus wel lastig leesbaar. Ik denk dat je idd meer geholpen bent met de versie van iemand die het gewoon van de muziekboekhandel heeft. Deze stukken zijn trouwens ook heel goed te doen met een tweede cello, of fagot zelfs. Succes met het vinden! Misschien liggen de partijen ook wel tweedehands in de stalletjes bij de Oudemanhuispoort in centrum Amsterdam. Daar was altijd veel tweedehands, je weet maar nooit! Ik ben er overigens zelf al heel lang niet meer langs geweest, dus misschien is het nu een verhaal van het type "uit de ouwe doos".
Ik zie dat ze de stukken in de bibliotheek van Amsterdam hebben. Dus ik denk dat ik daar morgen maar even ga kijken. Nu een beetje te warm.
Het is met name warm in de metro , dus ik ga lekker vroeg en zorg dat ik om 10.00 in de biblotheek ben.
Hé, dat is handig, de bibliotheek, daar had ik even niet aan gedacht. Die in Amsterdam schijnt een hele goede collectie te hebben. Sowieso is bladmuziek uit een boek toch nog steeds meestal prettiger lezen (bladspiegel bijvoorbeeld veel aangenamer) dan van veel online te printen bladmuziek. En een boek waait niet zomaar van je lessenaar, losse velletjes veel eerder.
Dat klopt, en heel stuk van de 4e verdieping staat vol met bladmuziek, en ze hebben ook nog heel erg veel in het magazijn, dat je gratis kunt laten halen. En verder is het nog zo dat lang niet alle bladmuziek die ze hebben in de catalogus staat, dus soms hebben ze iets wel wat je niet kunt vinden in de catalogus waarin je kunt zoeken. De medewerker heeft vaak meer mogelijkheden om te zoeken. Trouwens bij veel bibliotheken hebben medewerkers de mogelijkheid om bladmuziek voor je ze zoeken in hun systemen, die kun je dan naar jouw bibliotheek late opsturen, waar jij het dan weer kunt lenen. Vaak word er wel een klein bedrag gevraagd voor deze service. Maar Cirri staat wel in de catalogus.
Dat is mooi! Ik wist niet dat er zoveel via de bieb te krijgen is (had mij er ook niet in verdiept). In onze bieb in het dorp was ook bladmuziek en in de nieuwe, afgeslankte versie, staat ook nog wel een plank bladmuziek, maar alweer veel minder. In Haarlem hadden we vroegûh een speciale muziekbibliotheek. Erg handig! Maar die werd opgeheven en waarschijnlijk zijn die boeken toen dus in de 'gewone' bibliotheek in de collectie opgenomen. En jij kunt nu wel lekker een goed leesbare versie van de sonates van Cirri halen; veel studieplezier ermee!
Ja, dat klopt helemaal. Ik haal nog wel eens orgelmuziek van internet en die moet je dan ook uitprinten. Ik zit dan wel eens dubbelzijdig te printen of A4-tjes tegen elkaar aan te plakken: het is een heel geknoei. Vaak weten de drukkers het moment van omslaan van een blad precies op een goed moment uit te kienen. Maar goed, het bespaart je wel geld, je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt vrijwel direct aan de slag.
Ja, maar als je dus een minder lekker leesbare afdruk hebt (en dat ligt dan niet aan de inkt of toner van je printer), ga je vroeg of laat toch wel uitzien naar een fijn leesbare versie. En het moment van omslaan, ja, dat is ook een voordeel van gewoon het boek kopen. Zeker boeken die voorzien zijn van uitflapbladzijden. Wat er digitaal te krijgen is, zijn toch doorgaans gescande boeken, alleen is er dan toch weleens iets met het scannen niet helemaal mooi gegaan, of soms er wat aan geknutseld om minder blz. in één pdf van een bepaald stuk te krijgen. Wat ik wel heel positief vindt, is het direct beschikbare. Al was het maar om te kijken of het stuk iets voor je is. Of je het niveau al zou aankunnen. Zo kun je, als je ambieeert in een orkest te gaan spelen (amateur symfonie), op basis van wat ze op hun site melden over wat ze nu oefenen, eens je partij opsnorren en kijken wat je al zou lukken.
Zo bezien, hoop ik dat Marloes er dan tóch nog wat aan heeft gehad aan hetgeen ik voor haar heb opgespoord.
Jazeker wel. Maar het ligt eraan of haar docent haar dat stuk heeft opgegeven als lesstof of dat het een spontaan invalletje van haar is na het horen van die muziek. In het eerste geval zal haar docent haar stap-voor-stap door de muziek helpen loodsen en in het laatste geval moet ze eens achter haar oren krabben of ze hier tijd en zin in heeft naast haar lesstof en wat ze nog verder moet oefenen voor een muziekgroepje enzo. Dan kan ze dus, en dat heeft ze blijkbaar ook gedaan, kijken of ze het echt wil gaan doen en dan kun je vervolgens achter een prettig leesbare variant gaan. @marloes s , ga je dit voor les spelen?
Het is een stuk voor de les, dus we gaan er samen doorheen. Naast Breval begin ik nu eerst met sonate 1 uit Cirri, dat is het makkelijkste stuk. Later gaan we ook nog bezig met sonate 2 en 3. Nu heb ik zoveel bladmuziek waar ik mij voor les (en straks weer vor de wereldmuziek groep) mee bezig kan houden , dat ik geen extra meer nodig heb
Leuke lesstof! Ja, op gegeven moment heb je gewoon genoeg te oefenen op je lessenaar en dan moet het ook niet nog meer worden!