Ja, maar ik schreef dat de zwart gebeitste toets van de viool van Hans een stel kale plekken had. Als je daar dan Viol op aanbrengt trekt het er diep in. Ik denk trouwens dat je dat zwarte spul er met Viol juist afhaalt. Bij een ebben toets heb je dat probleem niet, daar haal je er geen zwartsel van af.
Wel een schuurspons maar geen schuurmiddel (Jif)? Dat kan ik niet rijmen. Kan je ook een 'gewone' spons nemen met Jif.
Irene houdt de stokjes in haar hand, doet deze door het F gat, pakt een korrel gekookte rijs en eet deze stoffige korrel rijst dan op of doet deze in een schaaltje, naargelang zij trek heeft.
--- Ik hou de gemoederen wel lekker bezig hè met mijn "beginners-vragen " Ik ga het allemaal rustig aan doen en niet alles er tegelijk af halen en later de snaren één voor één wisselen ---
Het zwartsel komt er bij de viool van mijn dochtertje er in ieder geval niet af. En dat is zeker geen ebbenhouten toets. Over het intrekken van Viol op kale plekken kan ik niks zeggen, heb ik geen ervaring mee.
Ik zou niet met chemische dingen op mijn viool gaan rommelen. Maar het werkt gewoon, gewoon met het groene van zo'n schuursponsje de hals afnemen, het ongelakte deel. En verder zonder water, gewoon een droog sponsje. Op het groen zie je dan echt wat viezigheid komen. En ik zag geen krasjes op de hals, met het blote oog.
Even off topic: Hoe kom jij aan die bananen? Ik blijf ernaar kijken hoe knap ze synchroon kunnen dansen...... Raak er wat door geobsedeerd.......
Even wat verduidelijkende foto's (gewoon leuk): Rijst uitschudden: Poetsen van de toets: Misschien ten overvloede: we gebruikten maar heel weinig Viol. Om de toets te poetsen gebruikten we bijvoorbeeld maar één druppeltje op het lapje. Misschien dat daarom de 'schade' aan de toets (waar Frits zo bang voor is) wel meevalt?
--- Foto"s zijn altijd goed als illustratie !! Als ik ergens anders leuke smilie zie, sla ik hem wel eens op op de PC. En dan soms met uploaden ergens anders gebruiken ... Dit is trouwens twee keer dezelfde achter elkaar ---
Ik durf bijna niet meer te vertellen dat ik nog nooit met rijst of wat dan ook de binnenkant van de cello heb gedaan. Maar je begrijpt, voor de eerste keer heb ik er natuurlijk koffiebonen voor, helemaal uit koffiebonenland. En daarna spoel ik ze hooguit even af en zet dan een lekker bakkie café! Oleeee!
Ik had eens een stofbolletje in mijn viool. Heb die met droge rijst verwijderd. Had ik niet mogen doen, volgens mij juf. Want stofbolletjes brengen geluk!
Wie verzonnen heeft om rijst in een viool te doen ter verwijdering van stof weet ik niet, maar het is waarschijnlijk geen liefhebber van violen. Nooit heb ik gebruik gemaakt van deze methode. Er zit wel eens een enkele keer een stofmuis in een viool, maar die rol je dan gewoon even naar een F gat en haal je er met een stopnaald gemakkelijk uit. Trouwens bij normaal gebruik van een viool komt er bijna nooit een stofmuis in.
Goed idee Hans! Alleen op de meubels worden geen bolletjes! Die dansen ook niet mee op de muziek die je maakt.
Verdorie, ik wou dat ik mijn ouwe muis had laten zitten dan! Kan wel wat geluk gebruiken. Waarom leer ik zulke belangrijke dingen niet van mijn juf????
Hier nog iemand die wel wat geluk kan gebruiken Maar ik heb niet eens een "Juf" die mij kan helpen ---