Ik ben in het bezit van een oude viool. Er zit een sticker in met het opschrift “A Placht maker Austria”. Hoe oud is de viool? Twee snaren kunnen niet meer goed gespannen worden, wat kan ik daaraan doen?
Wat wil je met deze viool? Verkopen? Er op gaan spelen? Aan de muur hangen ter versiering? Een paar plaatjes doen vaak ook wonderen.
Ik heb geprobeerd om foto’s toe te voegen, maar dat lukte mij helaas niet. Ik zal het straks nog eens met mijn laptop proberen. Doel is om de viool weer goed te laten klinken.
Het programma vraagt om een "URL van de afbeelding", hoe krijg ik die hier zonder deze eerst op internet te hebben geplaatst? Mijn avatar laat inmiddels wel de betreffende viool zien
via https://postimg.cc inmiddels foto's geüpload en de URL's toegevoegd, maar er is nog niks zichtbaar
Het verbaast me dat er zo moeilijk foto's geplaatst kunnen worden. Wanneer in de reactie gegaan wordt naar 'Upload Bestand', volgt 'Bladeren' alwaar een eerder opgeslagen foto moet worden geselecteerd. Dat is alles. Voor meer foto's het proces herhalen.
Ik denk dat niet iedereen zo goed de knoppen onder de teksteditor leest maar uit gewoonte op de afbeeldingsknop in de wysiwyg editor klikt.
Het kan misschien ook zijn dat de foto's gemaakt zijn op de mobiele telefoon. De foto's worden dan ergens geparkeerd maar 'Bladeren' vanuit Strijkersforum zal dan niet werken. De foto's via e-mail versturen naar de pc, ze in een map opslaan en van daaruit met SF downloaden zou dan moeten werken.
Als je een vioolbouwer bent met de naam Placht en je woont in Oostenrijk, dan zet je op je etiket toch niet "maker in Austria"? Verder lijkt mij dit niet een kostbaar instrument. Stemsleutels die vast zitten kunnen weer gangbaar gemaakt worden of vervangen door een nieuwe set die passend gemaakt moeten worden. Op de foto (placht 1) is te zien dat de kam verkeerd geplaatst is. De lage kant van de E zit nu aan de kant van de G. Dat moet precies andersom. Indien dit instrument weer speelbaar gemaakt moet worden, zou ik er eerst eens een vioolbouwer naar laten kijken en een inschatting laten maken wat zoiets kost.
Volgens dr. Christiaan Hoyer, die de familie Placht uitgebreid heeft bestudeerd, klopt het etiket wel en zou de viool rond 1900 zijn gemaakt
Jawel, hoor. De foto's worden meestal geplaatst in de map /DCIM Als je met je telefoon probeert te schrijven in dit forum kun je ook uit DCIM, en trouwens welke map dan ook, je plaatjes opladen. Kijk maar, deze komt uit de map /Download... Nadere uitleg hier: https://www.seniorweb.nl/computerwoordenboek/d/dcim
Voor de volledigheid: de reactie van Hoyer kreeg ik pas, nadat ik het bericht op het forum had geplaatst. Ik stel dus geen vragen waarop ik het antwoord al weet.
Waarom niet? En zullen vast en zeker wel meer bouwers zijn geweest die de herkomst van de locatie op het label genoemd hebben. Tegenwoordig met internet is het wat mij betreft ook nu geen zonde.
Veel export uit niet Engelstalige landen moest worden voorzien van een Engelstalige herkomstaanduiding vanwege importvoorchriften in de VS en het VK. Of de "bouwer" die er zelf in plakte of dat dit werd gedaan door het handelshuis of de importeur: het kan allemaal. Ik ben de denominatie "Geigenbauer in Österreich" eigenlijk nog nooit tegengekomen. De grenzen van dit voormalige wereldrijk zijn -zoals de enigszins historisch onderlegde lezer wel weet- ook nogal eens verschoven en het land heeft vanwege zijn beruchte inwoner uit Braunau enkele jaren in het geheel niet bestaan.