Ik wil heel graag viool spelen

Discussie in 'Viool' gestart door KatherineKat, 21 aug 2009.

  1. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.983
    Homepage:
    De af-fabrieksprijs van die goedkope prullen ligt tussen circa 9,95 en 49,95 wanneer je er maar genoeg van bestelt. Daarover komen dan invoerrechten en btw. Zelfs Nederlandse groothandels dumpen de el-cheapo's regelmatig voor 24,95 inkoopsprijs. Handelaren zetten dan de kam omhoog en stemmen hem "vakkundig" met een electronisch stemapparaat et voila, een "speelklare viool"voor slechts 69,95 (of 89,95 of zelfs 189,00) Het trieste is dat uiteindelijk bijna niemand tevreden is met het koopje.
    Voor 69,90 kun je een kam snijden en een nieuwe stapel zetten en dan houd je nog een kleinigheid over, maar dat is bij lange na niet genoeg voor snaren en het overige speelklaar maken. De inkoopprijs van de viool van Schreeven zou dan op een negatief bedrag moeten uitkomen je kunt veel beweren over Chinezen, maar niet dat ze geld toe zullen geven!
     
  2. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.363
    Homepage:
    M.a.w. als de Chinezen er in ieder geval geen geld op willen toeleggen en Schreeven er nog een paar cent aan wil overhouden om ook Marijke haar salaris te bekostigen, kan het extra 'speel klaar maken' niet veel bijzonders wezen.

    Frits
     
  3. KatherineKat

    KatherineKat

    Lid geworden:
    21 aug 2009
    Berichten:
    23
    Dan moet ik het maar met die Himmel holz doen, dan mag ik hopen dat die wel goed speelbaar is. Ik wil zowieso eerst eentje huren bij NoName#2 Instrumenten, en er wellicht dan eentje aanschaffen. Maar alleen als ik beter kan spelen, als je een beetje een goede viool wil hebben, moet je helaas veel neerleggen.
     
  4. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Ik zie je bestelling graag tegemoet. :)
     
  5. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Nog even een brutaal vraagje: als je bij mij een viool zou huren... wat heb je aan de Himmelholz? Of vindt je het leuk om in ieder geval één viool te bezitten? Of wil je vergelijken?
     
  6. jaap

    jaap

    Lid geworden:
    22 feb 2007
    Berichten:
    131
    Natuurlijk is het een rijk bezit een eigen viool te hebben.
    Maar ik herinner me dat ik, na aanschaf van een eigen viool,
    met enige schroom mijn gehuurde viool heb ingeleverd.
    Die was na een half jaar beetje "van mij" geworden, ondanks dat het een simpele studieviool van de muziekschool was.
    Waarmee ik maar wil zeggen dat een viool huren voor een beginnend iemand in alle opzichten een goede optie kan zijn.
     
  7. KatherineKat

    KatherineKat

    Lid geworden:
    21 aug 2009
    Berichten:
    23
    Ik vind het leuk om in ieder geval eentje te bezitten, en dan kan ik ook vergelijken inderaad, qua geluid en alles. :) Dus ik wil zowieso na het huren een goeie aanschaffen.

    Trouwens, ik heb vandaag 2 andere pakjes gekregen, maar die van zlata zat er niet bij. Ze kwamen rond 12 uur s'ochtends. Zou het kunnen dat tnt het vandaag nog komt bezorgen? Ik heb het eerlijk gezegd niet zo op tnt, er wordt vaak pakjes vermist/gestolen.
     
  8. M.

    M. M.

    Lid geworden:
    17 mei 2008
    Berichten:
    111
    Pardon?? toevallig heb ik een bijbaantje bij de TNT en ik kan je zeggen dat wij ons werk zo goed mogelijk proberen te doen. Natuurlijk kan er heeeeel som iets kwijtraken maar dat je de TNT beschuldigt van diefstal gaat me echt te ver.

    Gewoon een beetje geduld hebben, soms duurt het gewoon een dagje langer.
     
  9. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Beste Katherine,

    Het is geen pakketje, maar brievenpost (de schoudersteun is uit elkaar geschroefd).

    Je zou de envelop vandaag gehad moeten hebben. Wellicht heeft de envelop enige vertraging opgelopen. TNT heeft wel eens vaker vertraging, maar als ik de verhalen van mede-ondernemers hoor zijn andere pakketbezorgers niet heel veel betrouwbaarder/beter.

    Kijk eventjes deze week aan. Mocht het pakketje vrijdag er aan het einde van de dag nog niet zijn, laat het even aan mij weten.

    Aangezien het geen pakketje is, maar brievenpost, kan ik je helaas geen track&trace nummer geven.
     
  10. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Precies ;). Ik moet zeggen dat ik (en ik verstuur dagelijks meerdere enveloppen-met-inhoud en pakketjes) zeer regelmatig en dus niet 'heeeeeel soms' vertraging ervaar.

    Ook heb ik verschillende keren meegemaakt dat met name enveloppen beschadigd op het adres aankwamen of helemaal niet op het adres aankwamen.

    Geen kritiek op TNT in zijn geheel, maar dit zijn mijn persoonlijke (en vooral zakelijke!) ervaringen met TNT.

    Ik vind het toch altijd zonde voor klant en voor mij als een artikel verloren of beschadigd of vertraagd raakt.
     
  11. KatherineKat

    KatherineKat

    Lid geworden:
    21 aug 2009
    Berichten:
    23
    Dit zijn mijn ervaringen van de tnt. Er wordt dus wel best vaak pakjes gestolen, en dat heb ik al een paar keer meegemaakt met de tnt, vertraging dat zowieso.

    Ik beschuldig niet, op basis van ervaringen vind ik tnt gewoon niet echt een hele goeie service, en buiten dat ken ik ook mensen die dit meegemaakt hebben. Vooral dat ze zomaar aan de buren worden afgegeven.

    @NoName#2 strijkinstrumenten,

    Dan zal ik het wel snel verwachten, wist namelijk niet dat het brievenbuspost is. :)
     
  12. M.

    M. M.

    Lid geworden:
    17 mei 2008
    Berichten:
    111
    Als je zulk soort dingen in enveloppen verpakt vraag je natuurlijk om problemen. Ik vind dat eerder een slechte service van de verkoper, en het is natuurlijk makkelijk om het dan op de bezorger af te schuiven. Dat er pakjes gestolen zouden worden is ronduit belachelijk. En het pakketje bij de buren afgeven is juist een teken van service zodat jij niet helemaal naar het postkantoor hoeft. Er wordt een briefje bij jou in de bus gedaan waarop vermeldt wordt dat het pakketje bij de buren is afgegeven.

    Als jij de buren niet vertrouwd is dat geen zaak van de TNT.

    Over het algemeen is de TNT snel, zorgvuldig en betrouwbaar, maar de medewerkers blijven natuurlijk mensen.

    :|
     
  13. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.983
    Homepage:
    De Briefpost van TNT is verrassend goed. Snaren e.d. verpak ik in een bubbeltjesenveloppe en daarover komt op 1000 verzendingen een klacht. Pakketpost naar West Nederland (behalve in het district waar Matthijs werkt ) ;) is een tijd niet best geweest, met beschadigingen, correct geadresseerde pakketten die toch retour kwamen etc.
    Ik gebruik voor pakketten daarom meestal aangetekende post, kost nauwelijks meer en gaat altijd goed. Ik verstuur dagelijks strijkstokken en die gaan altijd aangetekend - verzekerd vanwege het risico op breuk (verschillende keren meegemaakt)
    Het meest exotische wat ik heb meegemaakt is een zending strijkstokken naar Zuid Afrika, die er acht maanden (ja maanden) over gedaan heeft omdat TNT ze per abuis op een schip had gedaan i.p.v. op een vliegtuig. (op die dag had Matthijs geen dienst, dat weet ik zeker) :rolleyes: Ze kwamen overigens onbeschadigd aan.
    TNT is niet slechter of beter dan al die andere pakjesbezorgers en binnen NL is TNT razendsnel; brief- en pakketpost is in ca 99% van de gevallen de volgende dag ter plekke; kom daar maar eens om in b.v. Frankrijk of Italië!
     
  14. KatherineKat

    KatherineKat

    Lid geworden:
    21 aug 2009
    Berichten:
    23
    Tnt zelf, hoort een goeie service te hebben, da's hun reputatie ook. Alleen helaas werken er soms mensen die graag pakjes stelen. En dan heb ik het over sommige die binnen de tnt werken, en niet Tnt zelf. Heb vaak meegemaakt dat m'n pakjes niet aankwamen of dat door de leverancier vermeld werd dat het pakje vermist/gestolen is.
     
  15. fiddler2007

    fiddler2007 fiddler2007

    Lid geworden:
    6 okt 2007
    Berichten:
    57
    Hallo Katherine

    ... nergens heb je het over de "soort" muziek die je ambieert te leren op je viool.
    Klassiek? Of fiddle, of folk- danwel volksmuziek-stijlen als Iers, Bluegrass, Scandinavisch, Cajun, blues, jazz, Balkan etc.

    Klassieke muziek is verre weg het gebruikelijkst in Nederland als viool-les mogelijkheid, maar dan leer je al gauw net de verkeerde technieken als je eigenlijk wilt leren fiedelen. Met name de fase na de basis lessen als stemmen van je instrument, leren er geluid uit te krijgen en waar nou die nootjes eigenlijk te vinden zijn is anders.

    Bij klassiek "les" is men meestal vooral erg gericht op noten leren lezen, een handig iets, maar een erg grote frustratie soms voor beginners. Velen haken daardoor juist vroegtijdig af terwijl ze erg goed op hun gehoor kunnen spelen.

    Daarnaast is het hele proces van les bij een docent meestal erg kostbaar. Soms ook erg beperkend voor je eigen creativiteit, door dat je heel erg strikt gehouden wordt aan de lesmethode van die docent. Ze zeggen ook wel eens over veel docenten "alleen de slechte muzikanten gaan les geven omdat ze niet kunnen slagen op het podium". Goeie, en vooral creativiteit respecterende, leraren zijn moeilijk te vinden.

    Voor fiddle zijn er heel wat alternatieve methodes waarbij je geen noten hoeft te leren lezen. Het zij via video instruktie zoals met DVD's of online al dan niet gratis, of audio CD's. Boeken met viool-tablatuur inplaats van notenschrift, het laatste heel gebruikelijk voor mandoline en gitaar methodes bijvoorbeeld. Het grote voordeel is dat je daardoor eigenlijk sneller zelf muziek leert maken, dan via de gebruikelijke "klassieke" lesweg.

    voorbeelden van fiddle muziek stijlen en lessen voor beginners op internet, helaas wel bijna altijd in het engels:






    groet, Nout
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 2 dec 2013
  16. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.983
    Homepage:
    Ik heb, in de tijd dat ik nog regelmatig speelde, eens deelgenomen aan een Ierse muziekweek waar allerlei grootheden uit de Ierse muziekwereld lesgaven. Wat bleek: meer dan de helft van de grote namen hadden ook klassieke vioolmuziek gestudeerd aan een conservatorium en vertelden dat ze daarvan veel profijt van hadden gehad. Opvallend was ook, dat alle leerlingen die zich hadden ingeschreven een zekere basiskennis van het notenschrift hadden en dat die in de lessen werd gebruikt om snel en jig of reel aan te leren. Uiteraard worden allerlei aanvullende technieken en trucs gebruikt bij Iers, Schots en Cajun een hoop klassieke vaardigheden weggelaten, maar beheersing van het instrument en de stok, zuiver spelen e.d. is in wezen voor klassiek spel of Folk-stijlen niet wezenlijk anders. Wie met een "klassieke" basistechniek openstaat voor improvisatie, andere ritmes, uit het hoofd spelen etc. komt wellicht verder in de volksmuziek dan diegene die zonder degelijke streektechniek aleen voorbeelden van CD naspeelt, geen noten leert en zijn/haar spel wat lardeert met wat stijleigen ornamentatie. Bovendien ben je dan veel afhankelijker van van die ene muziek-subcultuur terwijl ook heel spannende muziek volgens mij wordt gemaakt in allerlei cross-overs tussen muziekstijlen.
    Een vals, krassend en scheef-gestreken Hornpipe met weinig toon klinkt toch ook nergens naar?
     
  17. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Ik stuur ook pakketjes verzekerd en snaren moeten gewoon met de brievenpost kunnen (in een goede beschermende envelop).

    1 op de 1000 een klacht betekent niet dat het in 999 op de 1000 gevallen goed is gegaan. Meestal wachten klanten met het sturen van een klacht, omdat een klant zich meestal niet druk maakt als het pakketje er 1 of 2 dagen later is.

    Dan moet ik er wel bij zeggen: ik hoor van andere ondernemers nog slechtere verhalen over andere pakketbezorgers, dus ik denk dat TNT wat dat betreft wel 'de beste' is.
     
  18. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    hahaha, dat klopt, maar ja, als Bert over 1000 verzendingen een klacht heeft gehad en gewoon 1.000.000 verzendingen heeft gedaan is het weer vrij goed ;).
     
  19. Neeltjuh

    Neeltjuh

    Lid geworden:
    5 mei 2008
    Berichten:
    224
    Het is vaak wel zo dat er in de zomer meer gerommeld wordt, want dan gaat er nogal weleens wat verkeerd of mis. Maar ik persoonlijk heb gelukkig nog nooit last gehad van pakjes niet ontvangen oid. (niet dat ik heel veel koop of verkoop op internet hoor, maar goed)
     
  20. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.983
    Homepage:
    Briefpost van TNT binnen NL vind ik gewoon behoorlijk goed. Op 1000 verzendingen ca één klacht (dat is natuurlijk wat ik bedoelde) vind ik heel keurig. Bij briefpost is het ook niet goed na te gaan of het wel aan TNT ligt of aan een verkeerde brievenbus of aan een "hengelaar" of aan de hond die de brief heeft opgevreten. De gewone pakketpost van TNT is op dit moment niet betrouwbaar genoeg, hetgeen volgens mij te wijten is aan het langzamerhand vervangen van de goede oude pakjesbezorger (altijd dezelfde, die je a.h.w. persoonlijk kent), door de free-lancers die in hun Opel Corsa wat bijklussen.

    Aangetekende pakketten komen bij TNT altijd aan en kwetsbaar MOET aangetekend/verzekerd, dan is er niets aan de hand.

    NoName#2 had vast een 8 voor statistiek! :cool:
     

Deel Deze Pagina