Tweedehands viool 1/4 gezocht

Discussie in 'Aangeboden' gestart door Louisa, 8 mei 2010.

  1. Louisa

    Louisa

    Lid geworden:
    8 mei 2010
    Berichten:
    3
    Goedemiddag,

    Mijn dochter van 7 speelt nu twee jaar viool en is toe aan een 1/4 viool.

    Hiervoor huurden we een viool, maar we willen er nu graag één kopen (aangezien onze dochter heel enthousiast is en we het nu dus de moeite waard vinden om een viool aan te schaffen).

    Na gisteren Staffhorst in Utrecht bezocht te hebben en langs diverse internetwinkels gesurfd te hebben zien we door de bomen het bos niet meer. Bij Staffhorst konden we maar uit één viool kiezen in deze maat en die kostte €259,- (excl. stok etc.). De reden dat ik 'm niet aangeschaft heb, is omdat ik geen idee heb of de kwaliteit van deze viool wel goed is.

    Via de internetwinkels worden al violen voor €99,- euro aangeboden, maar gezien de reacties hier op het forum, lijkt het mij niet verstandig om er daar één aan te schaffen (en het lijkt mij inderdaad ook zeer onwaarschijnlijk dat er voor die prijs iets fatsoenlijks te verwachten valt).

    Gezien het feit dat ik geen budget heb van €600,- voor een viool, hoop ik nu dat er iemand op dit forum is, die een goede studieviool in de maat 1/4 aanbiedt voor een redelijke prijs. Of misschien dat iemand een adres weet waar ik een goede tweedehands viool kan kopen?

    Met vriendelijke groet,

    Jessica
     
  2. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.354
    Homepage:
    Dag Jessica,

    Welkom op dit forum!

    Op welke maat speelt je dochter nu? Ik vraag dit mede omdat na een 1/4, wellicht nog een aantal keren een maatje groter zou moeten, voordat er op een 4/4 viool gepeeld gaat worden. Als het aantal 'opschalingen' verkleind kan worden, m.a.w. hoe minder vaak wisselen, zou dat beter zijn. Iedere keer vraagt een groter instrument weer om aanpassen van de bespeler. Daarom: is een 1/2-viool misschien al haalbaar?

    Frits
     
  3. koffienee1

    koffienee1

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    298
    Waarom zou je er nu al een willen kopen? Je zou deze kleine viool weer bij je vioolbouwer kunnen inruilen voor een grotere. Pas eentje kopen over een paar jaar, als jouw dochter toe is aan een 4/4.
     
  4. Louisa

    Louisa

    Lid geworden:
    8 mei 2010
    Berichten:
    3
    Hoi Frits,

    Bedankt voor je reactie. Momenteel heeft mijn dochter nog een maatje voor de 1/4. Een achtste is dat, geloof ik?
    We hebben gisteren tevens een 1/2 geprobeerd, maar dit was nog te groot.
    De viool die ze nu heeft is echter te klein, dus vandaar dat ze eigenlijk wel groter moet. Ik besef inderdaad dat ze nog heel vaak een andere viool zal moeten hebben, voordat ze aan de 'grote' maat zit.
     
  5. Deanone

    Deanone Anouschka

    Lid geworden:
    29 sep 2009
    Berichten:
    1.253
    Onze dochter begon een dik jaar geleden, toen was ze nog net 9 jaar, op een halve. Maar het hangt van de armlengte af. Onze juf meet het door onze dochter haar arm te laten strekken en dan de viool op de schouder (zoals je 'm bespeelt). Dan moet je de hand om de krul heen kunnen leggen.
    Debbie speelt nu nog steeds op een halve. Ze mag nog niet over op een 3/4 omdat haar vingerzettingen nog niet altijd goed zijn. Dat moet eerst goed zijn voordat ze groter mag. Want als ze nu al een grotere heeft is het bespelen van de juiste noten nog moeilijker, begreep ik van de juf.
    Ik weet niet of de viool echt veel te klein is als je zo meet?
    Want als je dan een half jaartje wacht kan ze misschien wel een 1/2 viool bespelen. Dat scheelt toch wel mooi een keer een aanschaf.
    De viool van onze dochter is een soort van huur/koop bij de muziekschool.
     
  6. Louisa

    Louisa

    Lid geworden:
    8 mei 2010
    Berichten:
    3
    Hallo Anouschka,

    Bedankt voor je tip. We hebben het op laten meten door iemand die er verstand van heeft en daaruit bleek dat de viool die ze nu heeft, eigenlijk aan de kleine kant is.
    En een 1/2 dus toch nog te groot. We zoeken weer verder.

    Groet,

    Jessica
     

Deel Deze Pagina