Vioolles omgeving Hardenberg

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Nienke, 13 jun 2010.

  1. Nienke

    Nienke

    Lid geworden:
    13 jun 2010
    Berichten:
    3
    Ik ben op zoek naar een viooldocent in de omgeving Hardenberg. Ik heb lange tijd les gehad en wil de lessen weer gaan oppakken, maar de muziekschool in Hardenberg is erg duur. Daarom zoek ik iemand die privé lessen geeft, maar via internet is niks te vinden. Ik hoop dat iemand hier me kan helpen.
     
  2. chrish

    chrish ♫ ♪

    Lid geworden:
    20 mei 2008
    Berichten:
    773
    Enig idee hoe duur privéles is? Lijkt me namelijk sterk dat een muziekschool duurder is.
     
  3. Nienke

    Nienke

    Lid geworden:
    13 jun 2010
    Berichten:
    3
    De muziekschool hier is veel duurder in vergelijking met andere muziekscholen, dus ik denk dat ik met privé-les wel goedkoper uit ben. De gemeente draagt niks of niet veel bij aan de muziekschool, waardoor ik daar 2 keer zo duur uit ben dan bij andere muziekscholen waar ik prijzen van heb gezien.

    Edit: Het hangt ook per docent af natuurlijk, ik heb zelf les gehad van iemand die goedkopere tarieven rekende dan de muziekschool daar, maar er zijn er ook die wel veer meer vragen.
     
  4. Saar___

    Saar___

    Lid geworden:
    19 jun 2008
    Berichten:
    52
    hmm, als je een écht goede docent zoekt, die jou goed motiveert en uit je haalt wat er in je zit, vind je die meestal niet op de muziekschool, omdat de docenten daar vaak maar een half uurtje per leerling MOGEN geven, meer niet.

    Dan moet je dus privéles nemen, maar een goede docent is echt wel duurder dan een muziekschool.

    It's your choice :)
     
  5. Deanone

    Deanone Anouschka

    Lid geworden:
    29 sep 2009
    Berichten:
    1.253
    Toch zijn er muziekscholen die flink duur zijn! :rolleyes:
    Ik betaal nl. 1 euro per minuut les!
    Dat is niet bepaald goedkoop lijkt mij!
     
  6. NicoDezaire

    NicoDezaire Nico Dezaire

    Lid geworden:
    2 apr 2010
    Berichten:
    32
    Homepage:
    Een muziekschool is vaak alleen maar goedkoop voor jeugdige leerlingen. Meestal wordt er een subsitie gegeven voor leerlingen uit de gemeente zelf tot 18 of 19 jaar. Voor die groep leerlingen is de muziekschool vaak goedkoop echter dat half uur les is meestal een utopie. Ik ken genoeg muziekscholen waar de lestijden zijn terug gelopen tot 25, 20 en soms zelfs 12,5 minuut per leerling waardoor je al geen privé les meer kunt krijgen (wat wel nodig is, zeker voor een instrument als viool).

    Ben je ouder dan 18 of 19, dan is een muziekschool per definitie duurder dan privé les. Je krijgt dan geen subsidie meer maar je betaalt wel mee aan het gebouw, de directie, congierges, administratie en ga zo maar door. Een half uur les kan dan al gauw oplopen tot een 1200 euro per jaar.

    Ik ken geen viooldocent in de regio maar neem eens contact op met een amateur symfonieorkest in de regio en vraag daar eens naar de docenten in de regio of zoek een vioolbouwer, die hebben vaak contacten met docenten en weten vaak ook wel wie de betere docenten zijn.
     
  7. Nienke

    Nienke

    Lid geworden:
    13 jun 2010
    Berichten:
    3
    Dat is inderdaad ook ongeveer waar ik op uit zou komen (en dan heb ik de studentenkorting er al afgetroken). Ik ben nu bijna 20, dus volgend jaar wordt het op de muziekschool alleen maar nog duurder.

    Bedankt voor de tip, ik zal daar eens gaan informeren en kijken of het wat oplevert.
     

Deel Deze Pagina