Goede fiddle-werkpaarden te koop

Discussie in 'Aangeboden' gestart door fiddler2007, 8 jul 2010.

  1. fiddler2007

    fiddler2007 fiddler2007

    Lid geworden:
    6 okt 2007
    Berichten:
    57
    Vanwege een teveel aan bijeen verzamelde goede oude Europese violen doe ik er een paar weg momenteel. Allemaal door de jaren heen op klank uitgezocht voor fiddle-werk. Nu voorzien van stalen Tomastik snaren, 4x fijnstemmers etc, en een iets vlakkere brug voor snelle spelers en het accoorden spelen. Veelal waar nodig opgeknapt, gerepareerd en vernieuwd in zaken als toets, stemsleutels, kam, topkam, zadel, staartstuk, stapel en verdroogd lijmwerk. Eventueel is "ombouw" en adaptatie voor klassiek mogelijk tegen kostprijs. Let op, dit zijn goeie violen/ fiddles en direkt speelklaar.

    - GERESERVEERD- Duitse Stadivarius viool, plm 100 jaar oud. Gemaakt van A-klasse hout, speelklaar en gerestaureerd met o.a. nieuwe stemsleutels, brug en zadel. Goede, luide volle en gelijkmatige klank. Uitgerust met stalen Thomastik snaren. Dominant snaren en koffer tegen kostprijs. Volle en luide klank. fotos:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ceruti viool, plm 200 jaar oud. Gemaakt van zeer mooi hout en achterblad uit een stuk. Speelklaar en gerestaureerd met nieuwe stemsleutels, staartstuk en toets. Uitgerust met stalen Thomastik snaren. Dominant snaren en koffer tegen kostprijs. Viool heeft een luide volle en gelijkmatige klank. Opm: gerepareede droogte barst in bovenblad, GEEN stapelscheur. fotos:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    In overleg is eventueel teruggave minus verzendkosten mogelijk .... mail s.v.p. voor meer informatie ........

    PS de marktplaats links heb ik weggehaald na opmerkingen, zie onder.


    Ik heb de foto's even geactiveerd (10-7-2010) zodat ze direct zichtbaar zijn! Leek me wel handig. :)
    Administrator
     
  2. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.278
    Homepage:
    Op deze manier fungeert deze website als verlengstuk van Marktplaats. Dat is nooit mijn opzet geweest. Ik ga t.z.t. eens kijken of daar wat aan gedaan kan worden. Bovendien zijn de afbeeldingen waarnaar verwezen wordt binnenkort van Marktplaats verdwenen en dan hebben we hier een serie links staan die inactief zijn en dus waardeloos!
    Zo op het eerste moment zou ik zeggen: óf Marktplaats óf Strijkersforum maar niet alle twee!

    Suggesties zijn welkom!

    Frits
     
  3. koffienee1

    koffienee1

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    298
    Toch vraag ik mij af waarom je die mooie violen buiten pal voor een tuingieter neerzet.

    Oke, zonlicht is beter dan kunstlicht voor een foto, maar als een viool het gefotografeerde object is krijg ik zo m'n twijfels...
     
  4. Neeltjuh

    Neeltjuh

    Lid geworden:
    5 mei 2008
    Berichten:
    224
    Anders bleef de viool misschien niet staan?
     
  5. fiddler2007

    fiddler2007 fiddler2007

    Lid geworden:
    6 okt 2007
    Berichten:
    57
    De marktplaats links heb ik vervangen door direkte links naar foto's ...

    - Maar ik krijg nu ineens toch wel de indruk dat, ondanks het goede en nuttige werk van Frits voor het onderhoud, het strijkersforum met de nadruk op het woord "forum" vooral gedomineerd wordt door professionele viool-handelaren en -bouwers die zich hier alleen laten horen en zien uit eigenbelang. Exclusieve klanten-werving voor de eigen verkoop? Vooral de met vet gemerkte quotes boven en de term "website", doen me daar wel aan denken. Is dit een prive site dan? Bewijs?: Stelt iemand hier een vraag over aankopen wordt er nogal lakoniek eerst naar de eigen toko verwezen.

    NB 1 Van sommige professionele posters op deze "site" heb ik zo'n belangen verstrengelende indruk niet: hulde en m.i. eens te meer de reden om juist daar "zaken" te doen voor de beginnende violisten! Als "domme" beginner voelde ik me vroeger een paar keer flink belazerd door verschillende en vooral gerenommeerde vioolbouwers en reparateurs met de veel te hoge prijzen berekend voor instrumenten en lullige reparatietjes .... Waarom kost een vergelijkbare viool bij de ene gerenommeerde winkelier soms twee zoveel als bij een andere handelaar? En dan is het geen verdacht straathandeltje met een opgeleukte viool zo uit de kofferbak van de auto: even snel bespannen met snaren en e.a. klinkt en een week of zo lang goed, waarna het bovenblad instort. Prijsverschillen van een paar honderd euro schijnen normaal te zijn als je shopt bij sommige elite handelaren.

    NB 2 Er zijn zoveel meer viool bouwers en reparateurs in Nederland, die heel integer en gedegen hun werk doen, zoals bijvoorbeeld twee aan mij bekende en hele goeie: Ulli Schnorr en Ben Sikken. Beiden werken en verkopen voor zeer schappelijke prijzen gezien hun vakmanschap en ervaring.

    NB 3 Een tuingieter is heel handig soms, vooral van plastic, die roest niet, en in zaken als kwaliteit en kunst zie je zo het verschil beter. Namens de ook aanwezege lavendel mijn dank aan deze gieter, en ook aan koffienee1; als we elkaar ooit tegenkomen wil je vast wel een koppie thee .....

    NB 4 Vraag: is er een handigere manier om fotos hier direkt te publiceren zonder ze eerst via een omweg elders te moeten plaatsen op het internet?

    - Nout
     
  6. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.278
    Homepage:
    'Vet gemerkte quotes boven de eigen website'? Hier begrijp ik niets van.
    Waar wordt er naar de eigen toko verwezen? En wat is er zo laconiek aan dan? Ik zie het niet.

    (.....)

    Nogmaals: het lijkt me onzinnig wanneer op deze site wordt verwezen naar dezelfde advertentie als die op Marktplaats staat. Daar gaat het me om.

    Nee die is er niet met de huidige software waarmee deze website is opgezet. Wel mét 'omwegen' en het is maar hoe handig iemand daar in is en hoeveel moeite iemand er voor wil doen. Dat is een probleem wat al veel langer is onderkend (zie: https://strijkersforum.nl/viewtopic.php?id=582 post #18) en waar ik graag wat aan zou willen doen. Dat zal betekenen dat er gebruik gemaakt dient te worden van nieuwe software. Ik ben afhankelijk van anderen om dat voor elkaar te krijgen, waardoor het ook nog niet zo ver is gekomen. Het heeft echter wel mijn aandacht.
     
  7. jvdheuvel

    jvdheuvel

    Lid geworden:
    2 mei 2010
    Berichten:
    43
    Het zijn mooie instrumenten hoor zekers te weten maar om iets van bijna 1000 euro een "werkpaard" te noemen gaat mij wat ver. ;)
     
  8. remi

    remi ♫ ♪

    Lid geworden:
    11 mei 2004
    Berichten:
    1.715
    @fiddler2007

    Voor werkpaarden ga ik naar de markt in Gemert. Pracht paarden te koop voor een prikkie.

    Geintje natuurlijk.

    Nu even to the point, het begint er meer en meer op te lijken dat ons forum en verlengstuk van Marktplaats gaat worden, daar zitten we niet op te wachten denk ik.


    Ja, ja ik weet het ook Bert B promoot zijn werk en site maar dan wel subtiel, het zijn slechts verwijzingen naar zijn beroep.

    Stijkersforum is voor, van en over strijkers. Niet een verlengstuk van Marktplaats.

    Groet

    Remi
     

Deel Deze Pagina