Strijkersensemble "Strings Together" gaat van start (Waalre)

Discussie in 'Aangeboden' gestart door NicoDezaire, 5 sep 2010.

  1. NicoDezaire

    NicoDezaire Nico Dezaire

    Lid geworden:
    2 apr 2010
    Berichten:
    32
    Homepage:
    Vanaf maandag 13 september heeft Waalre weer een strijkersensemble. Op deze dag begint het nieuwe strijkersensemble van Nico Dezaire met haar 1e repetitie, om 19.00 u. te Waalre. Het ensemble is geschikt voor beginnende violisten, altisten, cellisten en bassisten die minimaal 1 jaar les hebben gehad en nog weinig of geen samenspel ervaring hebben. Uniek aan "Strings Together" is dat dit ensemble plaats biedt aan zowel kinderen, tieners als volwassen beginners.

    Het samenspel neemt in het muzikale ontwikkeling een zeer belangrijke plaats in. De leerlingen leren er (gericht) luisteren naar elkaar en krijgen meer gevoel voor ritme, maat en harmonie/samenklank. In het begin wordt er geleerd tegelijk te strijken in hetzelfde ritme in 3- of 4-stemmige stukken. Hierdoor wordt het gevoel voor timing en stokindeling in groepsverband ontwikkeld. Al snel worden de partijen meer verschillend van elkaar en wordt er geleerd hoe de structuur van de muziek is. Welke partij meer de melodie opeist en welke partijen meer een begeleidende rol hebben.Tenslotte worden de partijen complexer doordat elke partij zowel melodie als begeleiding kan bevatten.

    Wanneer een basis is gelegd voor het samenspelen, kunnen verschillende muzikale stijlen gespeeld worden, van klassiek tot volksmuziek, van pop tot filmmuziek. Het strijkersensemble is de ideale basis om daarna door te stromen naar een meer heterogeen ensemble zoals bv. een symfonieorkest.

    Voor meer informatie: 040-2218360 of nico@nicodezaire.nl
     
  2. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.250
    Homepage:
    Het is vanzelfsprekend uniek dat hier geen restrictie wordt gehanteerd aan de hand van leeftijd, maar hoe gaat dat in de praktijk? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat het niet bepaald 'past' om als volwassene tussen een groep kinderen te zitten die samen viool spelen. Ik zou me er dood ongelukkig voelen. Zie ik dat verkeerd?

    Frits
     
  3. Neeltjuh

    Neeltjuh

    Lid geworden:
    5 mei 2008
    Berichten:
    224
    Dat lijkt mij ook.. Met vioolles heb ik ieder jaar een aantal projectweken (gewoon met een groepje samenspelen) en meestal werd ik bij de kleintjes gedumpt (dit jaar gelukkig niet!), waar ik me dus behoorlijk oud voelde.. en daar zat denk ik 6 - 7 jaar verschil tussen, dus dat valt nog mee dan, laat staan, als er 20 jaar tussen zit.
     
  4. NicoDezaire

    NicoDezaire Nico Dezaire

    Lid geworden:
    2 apr 2010
    Berichten:
    32
    Homepage:
    De spelers die zich aanmelden voor het ensemble krijgen direct te horen dat er strijkers van alle leeftijden meespelen. De personen die zich daar niet happy bij voelen hebben dan direct de keuze om niet mee te spelen. Daarna komen nieuwe aanmeldingen altijd een week of 3 op proef om te ervaren of het klikt en of het niveau past.

    Uiteindelijk speel je dus met een groep mensen die daar geen problemen mee hebben dat er zowel kinderen, tieners als volwassenen samen spelen.

    Belangrijk is dan natuurlijk wel de muziek keuze. Je maakt bijvoorbeeld de meeste tieners niet blij met Sinterklaas liedjes.
     

Deel Deze Pagina