Viool van Jul. Hermann Prell

Discussie in 'Aangeboden' gestart door fannyron, 10 nov 2010.

  1. fannyron

    fannyron

    Lid geworden:
    10 nov 2010
    Berichten:
    6
    Door erfenis in het bezit gekomen van een viool, gebouwd door Jul. Hermann Prell in 1919 in Markneukirchen. Is er iemand die mij hier wat meer over kan vertellen?
     
  2. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.354
    Homepage:
    De naam van de maker zegt mij niets. Ik moet dan ook het internet op en kom daar wel wat tegen, maar heel erg weinig. Het hangt van de bouwperiode af en in dit geval zit die gunstig voor wat betreft het jaar: 1919. Zo in de 30-tot 60-iger jaren van de vorige eeuw vond er een enorme productie plaats in het gebied rondom Markneukirchen, wat de kwaliteit van de violen niet ten goede kwam.

    Hopelijk staan er geen ingrijpende reparaties te wachten, want dan is een afweging om die uit te laten voeren wel op z'n plaats ten opzichte van de waarde. Ik zou er maar mee naar een vioolbouwer gaan en het instrument laten zien. Wellicht dat er dan wat meer over te zeggen valt. Zo aan de hand van een bericht met de naam van de maker is heel moeilijk in te schatten met wat voor instrument men te doen heeft.
     
  3. fannyron

    fannyron

    Lid geworden:
    10 nov 2010
    Berichten:
    6
    Volgens VanNess:

    Hermann Julius Prell geb. in Breitenfeld op 29-1-1879. Opgeleid door zijn zwager Carl August Lippert, werkte vervolgens bij Adolf Zeitler, Albin Voigt, Loewenthal en bij Curth en Otto Zeitler. Na een periode bij Rob. Penzel vestigde hij zich in 1918 in Markneunkirchen. Goede kwaliteit instrumenten.
     
  4. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.977
    Homepage:
    Bedoel je Vannes?
     
  5. fannyron

    fannyron

    Lid geworden:
    10 nov 2010
    Berichten:
    6
    Inderdaad,soory voor het schrijffoutje.
     

Deel Deze Pagina