altviool en/of cello?

Discussie in 'Aangeboden' gestart door Vioola, 23 jun 2011.

  1. Vioola

    Vioola Corian Linnemans

    Lid geworden:
    23 jun 2011
    Berichten:
    6
    Wie kan mij raadgeven? Ik heb nu een half jaar les op de cello. Gewéldig! Maar ik wil ook zo heel erg graag altviool leren spelen.
    Mijn vraag: kan dat samen? Of is dat onverstandig?
    Ik ben niet piepjong meer en heb het gevoel dat ik nog heel veel wil inhalen. Op de fiets naar mijn werk hoorde ik muziek: Salut d'amour van Elgar, bewerkt voor Cello. Dat raakte mij zo dat ik onmiddellijk stappen heb ondernomen om zelf ook cello te gaan leren spelen. En ik ben helemaal enthousiast.
    Altviool leren spelen wil ik nu heel graag erbij doen. (Eerst huren, natuurlijk)
    Wie o wie kan mij de geruststelling geven dat het niet onverstandig is?
    Ik kijk uit naar een antwoord.
    Met muzikale groet,
    Vioola
     
  2. ducky

    ducky Daphne

    Lid geworden:
    7 jul 2005
    Berichten:
    327
    Ik weet alleen dat mijn cellodocent het mij erg afraadt om viool te blijven spelen (daar ben ik in principe ook mee gestopt). Toch speel ik zo heel af en toe nog op een viool, want ik wil straks mijn eigen gebouwde viool wel kunnen bespelen.

    Gevaar voor mij is vooral in de streek. Ik word heel onrustig bij cello spelen (te snel door de bocht), als ik mezelf weer veel viool laat spelen.

    Daphne
     
  3. Vioola

    Vioola Corian Linnemans

    Lid geworden:
    23 jun 2011
    Berichten:
    6
    Bedankt, Daphne.
     
  4. EricM

    EricM Eric Meinsma

    Lid geworden:
    20 jan 2011
    Berichten:
    62
    Wanneer je het je kunt veroorloven krijg je naar mijn idee het beste antwoord door het een tijdje te proberen. Tenminste een jaar, lijkt me. Je kunt dan zelf ervaren wat de effecten zijn en bekijken of daar mee om te gaan is. Mogelijk groeit er toch een voorkeur, waardoor een keuze vanzelf tot stand komt, maar dan wel vanuit eigen ervaring.
     
  5. Vioola

    Vioola Corian Linnemans

    Lid geworden:
    23 jun 2011
    Berichten:
    6
    Bedankt Eric,
    Nu nog wel, want ik heb nu nog een baan. Dat houdt tzt op, helaas. Ik denk idd dat ik een altviool ga huren en dan les neem. Ik kan me er helemaal op verheugen. De cello vind ik geweldig, al valt het niet altijd mee hem mee te slepen. Ik ben 1,56 m. dus niet zo heel groot. Met de cellolessen ga ik zeker door. Begin juli m'n eerste voorspeelavond :rolleyes: Nou weer gauw aan het studeren.
     

Deel Deze Pagina