Internationale strijkersdagen Spanje

Discussie in 'Overig' gestart door Willeke_D, 4 apr 2013.

  1. Willeke_D

    Willeke_D ♫ ♪

    Lid geworden:
    12 nov 2010
    Berichten:
    529
    Een 10-daagse vakantie naar Spanje met je strijk-instrument. Voor meer informatie zie:

    http://www.veranomusical.net/nl/
     
  2. Maurien Bart

    Maurien Bart Maurien Bart

    Lid geworden:
    2 jan 2013
    Berichten:
    280
    Homepage:
    Wat gaaf, en strijkerstenue verplicht??
     
  3. vanezcha

    vanezcha

    Lid geworden:
    16 aug 2011
    Berichten:
    271
    Ik gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
     
  4. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.278
    Homepage:
    Voor de gevorderden boven de 18 jaar kwam ik dit op de site tegen:

    "Bovendien worden de lessen voor deze leeftijdsgroep naar eigen wens ingericht en afgestemd op de behoeftes van de leerling, onafhankelijk van zijn niveau."

    Dat lijkt me wel een beetje raar. Je hebt een bepaald niveau, de lessen worden naar eigen wens en behoefte ingericht maar het niveau telt blijkbaar niet mee? :/
     
  5. vanezcha

    vanezcha

    Lid geworden:
    16 aug 2011
    Berichten:
    271
    Ja dat is ook raar inderdaad. misschien bedoelen ze: vanaf gevorderden - vergevorderden. Ik ben aan het emailen want ik heb een paar vragen over de cursussen. Ik heb van de info ook gelezen dat je alexandertechniek krijgt naast kamermuziek en individuele lessen
     
  6. Lein

    Lein

    Lid geworden:
    17 mrt 2013
    Berichten:
    34
    "Bovendien worden de lessen voor deze leeftijdsgroep naar eigen wens ingericht en afgestemd op de behoeftes van de leerling, onafhankelijk van zijn niveau."

    Inderdaad een beetje een kromme zin. het lijkt mij dat ze ipv' onafhankelijk' 'rekening houdend met zijn eigen niveau' bedoelen.

    het klint fantastisch en ik hoop dat ze dit over een jaar of 10 nog doen want in mijn gezin is zo'n vakantie voorlopig nog niet haalbaar. Wie weet kan ik dan gelijk een groepje hoger tegen die tijd?

    Maar Vanezcha, ik wens jou een mooie vakantie daar!

    groet,
    Lein
     
  7. vanezcha

    vanezcha

    Lid geworden:
    16 aug 2011
    Berichten:
    271
    Hoi Lein,

    Dank je. Ik weet nog niet 100% zeker.

    ---

    Maar probeer eens de engelse versie te lezen http://www.veranomusical.net/en. Er staat weer wat anders op de site
     
  8. beginneling

    beginneling

    Lid geworden:
    31 jan 2013
    Berichten:
    42
    Hallo Vanezcha.

    Ik ga zeker... Ik speel cello sinds heel kort. Alleen weet ik nog niet hoe ik ga. Vliegtuig/trein/auto?
    Ik krijg via de organisatie ook nog het adres van een andere vrouw(violiste), die gaat voor de 3e keer.
    groetjes Marianne
     
  9. vanezcha

    vanezcha

    Lid geworden:
    16 aug 2011
    Berichten:
    271
    even voor wat duidelijkheid.

    Het is wel voor alle niveaus, maar de laagste niveau, lees ik op de site, is de niveau van strijkers die al de basis onder de knie hebben, dus deze workshop is niet voor een echte beginners.
     
  10. beginneling

    beginneling

    Lid geworden:
    31 jan 2013
    Berichten:
    42
    Hallo Vanechza, ik zie net je berichtje..
    Voor ik me opgaf voor deze cursus heb ik gevraagd hoe het zat met het niveau. Juist omdat ik nog maar zo kort les heb is het natuurlijk heel belangrijk om te weten of je mee kunt komen met de rest. Ik kreeg als antwoord dat iedereen mee kan doen, ongeacht zijn/ haar niveau. Op het inschrijfformulier heb ik nog eens benadrukt hoe ik ervoor sta, dat ik absoluut geen snelle leerling ben etc. Wel heb ik aan gegeven nog naar Dordrecht te gaan en waarschijnlijk nog wat privélessen te volgen. En ik kan gewoon meedoen.
    Ook in Dordrecht hoor ik natuurlijk bij de beginners. De stukken daarvan heb ik al binnen. Je mag daarvan uitzoeken wat je denkt te kunnen spelen voor zover ik heb begrepen.(nog even precies navragen). Het zal best nog spannend zijn allemaal maar ik verheug me er erg op. In de les in mijn groepjes gaat het niet zo goed, dwz, ik krijg voortdurend het meeste (en veel) commentaar en daar word ik nogal onzeker van. Daarom is privéles voor mij ook beter denk ik.
    groetjes Marianne
     
  11. vanezcha

    vanezcha

    Lid geworden:
    16 aug 2011
    Berichten:
    271
    Beginneling: het spijt me als mijn vorige bericht gezien werd als iets die alleen voor jou is bedoeld want het is voor iedereen bedoeld, hoor. ;)

    Maar als je een bericht van verona hebt gekregen dat iedereen mee kunt doen, dan is duidelijk dat verona site heel rommelig is, de nederlandse versie zowel engelstalige versie. De informatie die op de site is gegeven is dus niet accuraat. Ik heb eerlijk gezegd wel een hekel aan sites die rommelig zijn qua design en informatie, want ik ben grafische ontwerpster en web designer, dus zo'n rommelige site als Verona vind ik onprofessioneel. (ik zeg niet dat de docenten onprofessioneel zijn, hoor, alleen de site is het wel.)

    en dat klopt ja, prive les is veel beter. in een groepsles kan een docent ook niet altijd controleren van wie achter loopt en wie niet. Ik heb ook altijd prive les gehad

    PS: ik vind dat je geen langzame leerling bent. Ik vind cello heel leuk! de afstand van de noten zijn wel wat ver, maar met doorzettingsvermogen lukt wel en misschien ga ik op latere moment ook cello les volgen want elke keer als ik iemand cello zie spelen, vind ik het prachtig. Maar mijn moeder is van mening dat ik me beter ga focusseren op viool. Ik ben echter ook bang dat, als ik cello les ga volgen, ik dan niet meer accuraat ben met vingerzetting op viool. ik weet niet zeker......
     
  12. beginneling

    beginneling

    Lid geworden:
    31 jan 2013
    Berichten:
    42
    Hallo Vanechza,

    Ik had wel begrepen hoor dat je berichtje voor iedereen was bedoeld..
    Over Verona Musical: jij kijkt natuurlijk anders naar een website dan een leek, ik vond het nog wel meevallen met de rommeligheid.
    Maar ik moet ze toch nog bellen dus dan zal ik het nog een nauwkeurig navragen hoe het zit met die opmerking op de site en het beginnersniveau. Voor mij was het ook gemakkelijker om te beslissen omdat ik hoorde dat iemand voor de derde keer meegaat en dan verwacht je toch wel dat het goed is opgezet.
    Leuk als je zegt dat ik het wel meevalt met mijn tempo, eigenlijk vind ik ook dat we al veel gedaan hebben in ruim twee maanden tijd, Bijna twee boeken uit, de vierde vinger al gehad en ook boogjes. Maar ik blijf het gevoel houden dat ik o.a. qua strijken geen goede basis heb dus daar wil ik in de privéles veel aandacht aan besteden. (a.s zaterdag de eerste proefles!)
    groetjes Marianne
     
  13. vanezcha

    vanezcha

    Lid geworden:
    16 aug 2011
    Berichten:
    271
    Ik moest de leuke Verona strijkersdagen van dit jaar cancellen, vind ik jammer! Ik heb zo ontdekt dat ik dit jaar een te krappe budget en te krappe tijd heb dat ik niet eens op vakantie kan (ook niet in de zomer). En ook nog ben ik een nieuwe leraar aan het zoeken omdat ik vind dat mijn huidige leraar niet meer aan mijn wensen voldoet.

    Oo, heb je op dit moment groepsles? Persoonlijk raad ik groepsles niet aan. Het is goed dat je privé proefles hebt op zaterdag. (Zo moet ik ook niet denken dat ik langzame leerling ben, want er is een motto,"if you think you are, you are" hehe :)

    Veel succes op zaterdag! Ik hoop dat je cello docent(e) wel een leuke deocent(e) is met geduld!
     
  14. Aster

    Aster

    Lid geworden:
    11 aug 2009
    Berichten:
    32
    Dit klinkt interessant. Alleen, ik heb met mijn cello denk ik geen vervoer (geen rijbewijs), en waarschijnlijk ook een te krap budget. Weet iemand wat dit kost? Kan het op de site nergens vinden. Wellicht leuk om voor te sparen zodat ik er volgend jaar heen kan :)
     
  15. Anara

    Anara

    Lid geworden:
    10 sep 2010
    Berichten:
    115
    Hallo Aster,

    De tarieven kun je vinden als je via de site klikt op 'Amateurs' of op 'Gevorderden vanaf 18 jaar'.
    Het ligt eraan wat je daar wil gaan doen en of je het boekt met of zonder logies.
    Ik hoop dat je het kunt vinden.

    Hartelijke groet, Anara
     
  16. Aster

    Aster

    Lid geworden:
    11 aug 2009
    Berichten:
    32
    Dank :) Ik had hier wel al op geprobeerd te klikken, maar toen deden de links het niet, maar die in het groen wel (misschien een tijdelijke fout van mijn browser). Nu werken ze!
     

Deel Deze Pagina