Zondag 20 april aanstaande voeren wij (Concertkoor Breda en barokorkest Musicum Florilegium) een programma uit met Duitse barokmuziek. Op het programma staan: * Bach cantate nr 108 (cantate die bij cantate zondag in het lithurgisch jaar hoort, 20 april=cantatezondag) * Gott, sei mir gnädig, cantate van Johann Kuhnau *Die mit Tränen säen, cantate van Johann Ludwig Bach (neef van JS Bach) *Dein edles Herz, Buxtehude *Ach wie nichtig, ach wie flüchtig, werk van Graupner De uitvoering wordt gegeven in de Martinuskerk in Princenhage (dorpje tegen Breda aan) De informatie over tijden/kaarten volgt nog. hartelijke groet, Annemieke (taalvoutje weggewerkt)
Aanvulling: via de link vind u de flyer en onderstaand het bericht dat richting de pers verspreidt gaat worden. Ik kan u vertellen dat het weer een interessant, heerlijk en een mooi programma is om te zingen. http://www.concertkoor.nl/plaatjes/Flyer Barokcantates.jpg persbericht: Het Concertkoor Breda onder leiding van dirigent Geert van den Dungen brengt op zondagmiddag 20 april 2008 in de Martinuskerk te Breda-Princenhage een programma met Duitse barokcantates van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten ten gehore. Onder deze cantates is een onbekend werk van Georg Philipp Telemann, dat speciaal voor dit concert vanuit een 18de-eeuws handschrift is overgezet. Deze cantate ‘Wenn wir nicht Kreuz und Trübsal hätten’ wordt zeer waarschijnlijk voor de eerste keer uitgevoerd in Nederland, een bijzonder moment dus. De thematiek van het programma beweegt zich tussen droefheid, hoop en vertrouwen. De cantates zijn alle barokke juweeltjes, die in de akoestiek van de Martinuskerk in Princenhage uitstekend tot uiting kunnen komen. De andere tijdgenoten van Bach die in dit concert aan bod komen zijn Dietrich Buxtehude met ‘Dein edles Herz’ (tevens de titel van het concert), Johann Kuhnau met ‘Gott sei mir gnädig’, Christoph Graupner met ‘Ách wie nichtig, ach wie flüchtig’ en Johann Ludwig Bach, een neef van Johann Sebastian, met ‘Die mit Tränen säen’. Van grootmeester Bach zelf staat zijn Cantate BWV 108 op de lessenaars. Bach en zijn tijdgenoten kenden elkaar en onderhielden contact; de meesten waren aan een kerk verbonden als organist en cantor en schreven vanuit die functie vele cantates. Het leverde in de tweede helft van de 17e eeuw en de eerste helft van de 18e eeuw een grote productie aan fraaie Lutherse kerkmuziek op. Naast het Concertkoor Breda werken aan dit programma mee het Barokorkest ‘Florilegium Musicum’ en de vocale solisten Sara Jaeggi (sopraan), Oscar Verhaar (altus), Stefan Berghammer (tenor) en Frans Fiselier (bas). Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à 17,50 zijn verkrijgbaar via Uitpunt Breda, de Vrije Boekhandel, muziekhandel Spronk, Bachman (Princenhage) en www.concertkoor.nl of het secretariaat 076-5222989 hartelijke groet, Annemieke
Het lijkt me een mooi programma. jammer alleen dat ik niet kan komen luistern omdat ik dan zelf het requiem van Verdi moet spelen in Den Bosch.