HET alternatief

Discussie in 'Elektrische instrumenten' gestart door NoName#2, 25 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Als je een Sojing of een Stagg of een whatever niet aan je eisen vind voldoen...

    En als je geen geld hebt voor een Yamaha...

    Dan is het merk Angel String iets voor je. Goede kwaliteit elektrische violen, absoluut geen VSO.

    Nu door de internationale muziekhandels vanaf ongeveer 200 euro verkrijgbaar onder de naam River String (okee, iets duurder dan de Stagg-achtige dingen, maar zo veel beter geluid en bouw, een 'echte' viool).

    Ook komen een zessnarige en een zevensnarige op de markt, maar moet nog even kijken in hoeverre die 'bespeelbaar' zijn. Doet een beetje denken aan de achtsnarige viool, te weten viocta, die in de jaren zeventig op de markt was.
     
  2. Violino

    Violino Annemieke

    Lid geworden:
    28 dec 2007
    Berichten:
    121
    Is een viocta bespeelbaar dan? Het lijkt me in de praktijk knap lastig om alleen de snaar aan te strijken die je nodig hebt.

    hartelijke groet,

    Annemieke
     
  3. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.414
    Homepage:
    Een Viola da Gamba (VdG) heeft toch ook zes en soms wel zeven snaren. Daar kan men tegenwoordig toch ook aardig mee uit de voeten, getuige het feit dat er bij de Johannes Passion iedere keer weer een VdG wordt ingezet.

    Ik denk dat hier de ronding van de kam uitermate belangrijk is om een dergelijk spel zonder aanraken van andere snaren toe te laten.


    groet,

    Frits
     
  4. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Precies, de violen zijn er natuurlijk wel op gemaakt om bespeelbaar te zijn ondanks het zeven snaren zijn.

    Ik ben alleen benieuwd wat de stemming van deze instrumenten is.

    Vijfsnarig komt er een C bij, dus dan heb je een soort van altviool en viool inéén.

    Ik heb de instrumenten alvast op mijn website gezet.
     
  5. Miyako

    Miyako

    Lid geworden:
    19 feb 2008
    Berichten:
    23
    Klinkt goed !

    Ik ben aan het sparen voor een 5-snarige.. lijkt me leuk om dat te combineren, omdat ik beide heb gespeeld (alt en gewoon viool).

    Zou er eens eentje uit willen proberen.
     
  6. remi

    remi ♫ ♪

    Lid geworden:
    11 mei 2004
    Berichten:
    1.727
    Ik denk dat zo wie zo bij die silent / electrieke violen de van hals moet overgaan in de body. Indien er een rare ringvormige of z-form van de “body” zit loop je kans dat deze gaan werken en verdraaien.
    Op bowedelectricity.com kom je een aantal goede en minder goede voorbeelden mee. Niet alle links op de site werken meer, helaas.
    Kijk ook eens waar de meeste moderne violisten op spelen, welke modellen en welke instrumenten.

    http://dslweb.nwnexus.com/jensmus/violin.htm

    Remi
     
  7. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Klopt inderdaad, de hals moet naar de knop toe een geheel zijn. Het is hout (meestal), dus dat gaat werken en scheef trekken. Dit proces is afhankelijk hoe vaak je speelt en kan binnen enkele maanden het geval zijn. Erg zonde van je aankoop.
     
  8. koningwouter

    koningwouter

    Lid geworden:
    18 mrt 2008
    Berichten:
    38
    Ik keek op uw site, daar staan inderdaad een 4 en 5 snarige voor 199 en 249,
    maar daar noemt u ze BESI, zijn dat ze?[/quote]
    Verder heb ik nog een vraag over de "Professionele" violen: Zijn deze van yamaha of is het een namaak? Ik vind wel dat je dat zou moeten vermelden als ik eerlijk ben.
     
  9. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    5.038
    Homepage:
    De term 'Professioneel" is, waar het gaat om een kwaliteitsaanduiding voor een strijkinstrument tot nul gedevalueerd.
    Er is geen enkel criterium aanwezig dat min of meer objectief vaststelt wat dan wel of niet professioneel is. Verkopers die hun strijkinstrumenten met deze term aanprijzen (Marktplaats.nl staat er vol mee) kunnen daarom meestal beter niet al te serieus worden genomen.
     
  10. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.414
    Homepage:
    Even voortborduren op het woord ‘professioneel’:
    Ik denk dat er wel degelijk verschil zit tussen het stucadoorswerk van mij en dat van de professionele stucadoor. Nu zal Bert waarschijnlijk zeggen dat het niet om het werk gaat, maar om het instrument. Welnu, dan gaan we verder! De professionele stucadoor gaat niet aan de slag met inferieure pleistermortel maar zal zijn spul van een goede leverancier betrekken, meestal waar hij al ervaring mee heeft opgedaan. Om het dan ook nog eens ‘professioneel’ aan te brengen gebruikt hij andere pleisterspaan -een veel duurdere van RVS - dan ik zou gaan aanschaffen voor die ene keer. Men zegt dan dat de stucadoor ‘professioneel’ gereedschap gebruikt.
    Kan een leek de kwaliteit van de stucador dan ook beoordelen? Dat hangt natuurlijk ook af van hoe goed ík kan stucadoren, maar aangenomen dat de stucadoor zijn vak verstaat, zal het verschil waarneembaar zijn!
    Deze analogie gaat ook op voor een strijkinstrument: kwaliteit kun je op z’n minst horen en meestal ook zien.

    Frits
     
  11. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Dat is zeker waar, Frits, maar al mijn elektrische violen worden door professionals gemaakt en toch noem ik maar 1 type professioneel. Het heeft hier niet met de maker te maken, maar met de eindgebruiker. Het is ook maar een suggestie, want dit type wordt ook veel door amateurs bespeeld.

    Ik wil wel met het woord 'professioneel' aanduiden dat het hier om een betere kwaliteit en klank instrument gaat dan de andere elektrische violen in mijn collectie.

    Bert heeft natuurlijk gelijk dat het heel subjectief is en dat het niet hard te maken is. Maar ja, dat is nu eenmaal moeilijk in de strijkerswereld.
     
  12. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    5.038
    Homepage:
    @ xxxx:
    En daarom kun je de term "professioneel" volgens mij beter niet gebruiken als kwaliteitsaanduiding, maar dat moet je natuurlijk zelf weten. Het publiek is heel goed in staat gebakken lucht als "professionele kwaliteit" of "nog grotere witkracht" te herkennen. Ze toch gebruiken voor (goedkope) waar zorgt m.i. eerder voor gefronste wenkbrauwen dan voor overtuiging. Ik heb er verder geen moeite mee dat de terminologie gebruikt wordt, maar wanneer het door een van de forumleden in verband gebracht wordt met "Yamaha ofwel namaak", ligt het natuurlijk op mijn weg om het begrip professioneel hier eens wat te relativeren. Dat jij dat als "enigszins beledigend" opvat en kenschetst vind ik "enigszins misplaatst" omdat ik er helemaal geen personen bij noem. Wie de schoen past trekke hem aan (of niet)
     
  13. koningwouter

    koningwouter

    Lid geworden:
    18 mrt 2008
    Berichten:
    38
    Nou sprak ik over namaak omdat wanneer bijvoorbeeld een iphone naast een chinese gelijkende wordt gelegd en hier als titel bij staat apple en appel en zo zowat voor de zelfde prijs doorgaan, vind ik dat poging tot oplichting.

    De professionele silent viool kan snel worden aangezien voor een Yamaha silent en aangezien ze beide voor een hoge prijs weg gaan en ik betwijfel of die silent viool het geluid van een yamaha evenaart. (Daarbij komt nog de mogelijke verwachting dat je een 'echte' Yamaha koopt)

    Daarom vind ik het een misleidende advertentie en zou in de advertentie uit het voorbeeld van de Chinese appel telefoon ook moeten staan dat het geen apple iphone is. Mensen die toch niet naar een Yamaha maar juist naar die viool opzoek zijn interesseert het ook niet of het wel een Yamaha is, waarom zou je dit dan voor het gemak niet vermelden?
     
  14. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.414
    Homepage:
    Dat lijkt me vreemd, want dat zou inhouden dat zodra een beroepsmusicus (= eindgebruiker!) het instrument bespeelt of zelfs zou aanschaffen, het 'opeens' een professioneel instrument geworden is? Kan niet waar zijn.
     
  15. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    5.038
    Homepage:
    Alweer een reden om opscheppers die het hebben over "professionele kwaliteit" voor "dumpprijzen" met een enorme korrel zout te nemen. Dat geldt natuurlijk ook voor de
    "geheel massieve, handgemaakte meesterviolen" tegen "enorme kortingen" waar onze nationale marktplaats mee wordt overvoerd!

    Maar ik dreig Off Topic te raken aangezien het hier over E violen dient te gaan.
     
  16. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Ik geloof dat ik niet duidelijk genoeg ben geweest. Je sprak adverteerders die het woord professioneel gebruiken aan, daar val ik inderdaad onder, want dat woord gebruik ik feitelijk in mijn advertenties. Je deed algemene uitspraken over de adverteerders die dit woord gebruiken. Ik vind het een zwaktebod om nu te zeggen dat je mij niet aan wilde spreken. Of bedoelde je 'sommige' adverteerders die het woord professioneel gebruiken in plaats van 'alle' adverteerders die dat woord gebruiken?

    Het is me allemaal erg onduidelijk.

    Sowieso lijkt me het me twijfelachtig om een definitiediscussie te verbinden aan kwaliteit van de aangeboden goederen. Dat adverteerders een bepaald woordgebruik hanteren kan dat over sommige adverteerders wat zeggen, maar over anderen weer niet.

    Maar wat ik al eerder zei: ik vind dat men een instrument gezien en gehoord moet hebben alvorens hierover te oordelen. Woordgebruik zie ik niet als een goede maatstaf.
     
  17. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    5.038
    Homepage:
    Ik bedoelde ALLE aanbieders van producten aan de onderkant van de strijkinstrumentenmarkt die hun waren met "professioneel" aanduiden. (Als jij dat ook doet geldt het kennelijk ook voor jou) Dat moeten ze allemaal zelf weten. Ik heb daar een uitgesproken mening over naar voren gebracht. Jij mag daar wat mij betreft heel anders over denken; er zijn waarschijnlijk nog talloze andere zaken waarover we ook van mening zullen verschillen!
     
  18. Geert

    Geert Geert

    Lid geworden:
    30 sep 2004
    Berichten:
    1.000
    Zo te zien een al lang lopende topic maar volgens mij nog steeds wel actueel.

    Je ziet dit ook op Ebay, niet alleen bij violen maar ook bij gitaren en blaasinstrumenten, alles wordt maar ten onrechte als Profi of professioneel aangeprezen.

    Professioneel is een instrument m.i. als het voldoet aan de redelijkerwijs te stellen eisen voor professioneel(=beroepsmatig/serieus) gebruik. Dan moet je denken in termen van kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. In de praktijk is het tegenovergestelde van professioneel "budget". Een budget instrument wordt gemaakt met een zo laag mogelijke prijs en bijpassende doelgroep in gedachten. Een budget instrument is eigenlijk nooit een professioneel instrument, daarvoor zijn teveel concessies gedaan tijdens de productie.
     
  19. Vedelaer

    Vedelaer

    Lid geworden:
    26 apr 2009
    Berichten:
    39
    Wat ik enigszins vreemd vind dat ik vrijwel alle violisten hier zie zeggen: een elektrische viool mag niet teveel kosten want het is voor erbij.

    Zie je al voor je dat een gitarist dat zegt? Alsof een elektrische viool inferieur is aan de akoestische, per definitie. Ik denk dat op deze manier het instrument onderschat wordt, met name de techniek die erbij komt kijken.

    Ook in technische produkten zitten veel kwalitatieve verschillen. Bijvoorbeeld: of je nou een film op je oude videorecorder kijkt, of op een bluray DVD-speler....

    Of je gaat er vol voor, of niet. Dan maar doorsparen!
     
  20. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    124
    Dan zal je mijn reden om een e-viool te kopen wel uiterst onbenullig vinden: ik zocht een goedkoop instrument om mee te nemen met kampeervakanties in warme landen. Ik heb mijn Stagg al eens kapot laten vallen, en was toen erg blij dat ik voor € 120,- een nieuwe had. Zie andere posts over de manier waarop ik die ook nog goed kan laten klinken - al blijft het een dubieus stukje techniek, daar zijn we het over eens.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina