Deventer Kamer orkest (strijkorkest) zoekt dirigent!

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Eddy Tulp, 2 feb 2020.

  1. Eddy Tulp

    Eddy Tulp

    Lid geworden:
    2 feb 2020
    Berichten:
    1
    Het Deventer Kamerorkest bestaat uit 20 tot 25 ervaren amateurstrijkers die er plezier in hebben om samen op een zo hoog mogelijk niveau muziek te maken. Het orkest bestaat al meer dan 35 jaar. Het orkest speelt repertoire voor strijkers en uit alle stijlperioden. De intentie is om komende jaren het repertoire uit te breiden met stukken waarin ook blazers op projectbasis spelen.


    De kernfunctie van de dirigent van het Deventer Kamer Orkest (DKO) is het dragen van verantwoordelijkheid voor het muzikale eindresultaat van elk project. Hiertoe leidt hij/zij de wekelijkse orkestrepetities op de donderdagavonden (van 20.00 tot 22.15 uur) en diverse repetitiedagen, en dirigeert hij/zij het orkest op alle eigen uitvoeringen. Het orkest geeft in de regel twee concerten in het voorjaar en twee concerten in het najaar.


    In het repetitieproces speelt de dirigent een essentiële rol. Hij/zij faciliteert niet alleen de artistieke vooruitgang van het orkest als geheel, maar ondersteunt daarbij vooral ook de orkestleden bij het technisch en muzikaal instuderen van de muziek. Voor de repetities geldt dat de dirigent met passie de repetities leidt, inspireert, didactisch onderlegd is, en zich daarbij bewust is van het amateurkarakter van het orkest. Op deze manier wordt het orkest uitgedaagd om op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren.


    De dirigent heeft een heldere visie op het doorontwikkelen van het orkest en is in staat jong en oud te motiveren en te enthousiasmeren. Met zijn/haar kennis en ervaring én met een gezonde dosis humor weet de dirigent ieder individu te raken en te inspireren. Door zijn/haar enthousiaste en inspirerende manier van werken, maakt hij/zij de wekelijkse repetitie tot een muzikaal feest.


    Verder is de dirigent betrokken bij verschillende organisatorische aspecten van het orkest, waaronder het participeren in de programmacommissie.


    Tenslotte zet de dirigent zich in om betrokken te raken bij het DKO, zowel bij het orkest en zijn spelers als het publiek. Om het mogelijk te maken een hechte band op te bouwen tussen orkest en dirigent is het orkest op zoek naar een samenwerkingsverband voor een langere periode.


    Kwalificaties

    · Bezit van een masterdiploma orkestdirectie, of een aantoonbaar vergelijkbaar niveau;

    · De voorkeur gaat uit naar iemand met (mede) een achtergrond als strijker;

    · Ervaring met het dirigeren van (amateur)orkesten, op repetities en concerten;

    · Bewezen vaardigheden in repetitie- en projectplanning;

    · Staat open voor samenwerking met andere kunstdisciplines en bijzondere solisten. Vindt het leuk om ook andersoortige concerten te geven, bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis (sociaal concert), in de bibliotheek (met een educatief karakter), Dickens festival…

    · Goede beheersing van de Nederlandse taal;

    · Een adequaat netwerk in de Nederlandse muziekwereld


    Wij bieden

    · Een marktconform salaris.

    · Een prettige sfeer waarbij plezier in het musiceren voorop staat


    Procedure:


    · publicatie vacature 1 februari 2020

    · einde reactietermijn 29 februari 2020

    · selectie reacties gereed 7 maart 2020

    · sollicitatiegesprekken nader te bepalen

    · uitnodigingen proefdirecties 1 april 2020

    · [concerten DKO (onder huidige dirigent) 17 en 19 april 2020]

    · proefdirecties 23 april, 30 april
    7 mei en zo nodig 28 mei

    · benoeming nieuwe dirigent 30 mei 2020




    Reacties met een curriculum vitae graag naar: eddy@tulp.nu

    Informatie op de website: www.deventerkamerorkest.nl

    Aanvullende telefonische informatie:
    Eddy Tulp (voorzitter), 06 53699771 of
    Merlette van Gelder (concertmeester), 06 43151891
     

Deel Deze Pagina