Kay cello.

Discussie in 'Cello' gestart door nassau, 17 feb 2020.

  1. nassau

    nassau

    Lid geworden:
    17 feb 2020
    Berichten:
    69
    Weet iemand meer van de Kay cello?
     
  2. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
  3. nassau

    nassau

    Lid geworden:
    17 feb 2020
    Berichten:
    69
    Verklaar je nader.........
     
  4. nassau

    nassau

    Lid geworden:
    17 feb 2020
    Berichten:
    69
    Zie net dat dit een zoekmachine is....:). Via internet heb ik al gevonden dat de Kay cello in Amerika is gemaakt tussen 1960 en 1970. Ik ben vooral benieuwd of iemand mij iets kan zeggen over de kwaliteit van genoemde
    cello's...daar kan ik niets over vinden. Ik ben net lid geworden van dit forum, maar vind hierover niets in alle reacties. Speel nu sedert 3 maanden (enigszins) cello naast tientallen jaren eerst hobo en daarna hoorn. Cello was nog een grote wens en ik vind het heerlijk! Kan van iemand een kay cello overnemen maar twijfel erg....eerst even goede adviezen!
     
  5. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
    Kwaliteit is nogal wisselend. Ik heb er ooit, lang geleden, een in handen gehad (zijn zeldzaam in Europa) en dat was basis-studiekwaliteit van triplex, maar ik weet niet of dat representatief was.. Ik zou je docent (er van uitgaand dat je die hebt) eens op die Kay laten spelen (of een gevorderde cellist) om een indruk te krijgen.
     
  6. nassau

    nassau

    Lid geworden:
    17 feb 2020
    Berichten:
    69
    Hartelijk dank Bert voor je reactie. Ik had al zo mijn twijfels en ga gewoon lekker verder zoeken. IK zoek een instrument om ook op mijn buitenland-adres te kunnen blijven oefenen, zonder telkens een cello op en neer te slepen. Vooral om goed bezig te blijven daar. Hier in Nl heb ik er een gehuurd en zal tzt een goede cello kopen. Heb inderdaad les, want anders leer je alles verkeerd aan. Niet slim! Fijn zo een forum om tips te krijgen!
     
  7. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.120
    Homepage:
    Ten eerste: welkom! Hoop dat we van je blijven horen (ervaringen e.d.).
    Naast je cello te laten bespelen door je leraar (altijd een heel goed idee) kan het ook nog nuttig zijn de cello door een vioolbouwer te laten beoordelen die ook cello's in-en verkoopt. Eens vragen of hij/zij die cello zou inkopen als je zou willen 'upgraden'. En zo nee: waarom niet?

    Zelf heb ik ook een cello voor op mijn buitenland-adres. Echter, op dat buitenlandadres kun je te maken krijgen met klimatologische aangelegenheden, zoals droogte. Als je geen goede mogelijkheden hebt om dat probleem daar te ondervangen, ga je merken dat je cello daaronder lijdt. Dat kan uiteindelijk funest uitpakken. Zover heb ik het niet laten komen, maar ik heb wel besloten dat mijn cello daar niet meer overwintert. Met name dan is het er héél erg droog. Dat betekent dat de mijne in de lente weer meekomt en in de late herfst weer mee naar NL gaat. Dan is het niet zo dat ik er elke keer mee moet slepen (bijvoorbeeld in de trein, gaat op zich prima).

    Voor de niet-meesleep-optie zou ik dan uitkomen op een oefencello met een carbon-klankkast of een electrische met kunststof met dan een klein geluidsboxje.
     
  8. nassau

    nassau

    Lid geworden:
    17 feb 2020
    Berichten:
    69
    Dank je voor de reactie. Weer nieuwe tips!
     

Deel Deze Pagina