Alex DePue

Discussie in 'Viool' gestart door Muzirene, 25 okt 2020.

  1. Muzirene

    Muzirene |♫♫|♫

    Lid geworden:
    23 apr 2012
    Berichten:
    2.202
    Homepage:

     
    jan hulsegge vindt dit leuk.
  2. Snelviooltje

    Snelviooltje

    Lid geworden:
    25 sep 2014
    Berichten:
    170
    Hee wat leuk om deze hier te zien. Een geweldige violist, maar ook een fantastische docent. Heb bijna 3 jaar les van hem gehad. Dat ging via Skype, hij woont in San Diego. Ik wilde van hem dit improviseren etc leren, maar heb me vooral rot gestudeerd op toonladders, etudes, en klassieke stukken. "Nobody wants to hear an out of tune fiddler" zei hij dan. Maar heb hier nog nooit zo grondig en goed les gehad als van hem. Ben echt zo enorm veel verbeterd in die tijd! Fantastisch, echt een icoon! Hij heeft nog drie broers en ze zijn alle drie geweldige violisten, en geven ook weleens met vieren concerten. Hoop dat ik die nog eens kan bijwonen. (je weet wel, als we weer net als 'vroeger' kunnen reizen en leuke dingen doen)
     
    Muzirene vindt dit leuk.
  3. Satch

    Satch

    Lid geworden:
    24 jan 2019
    Berichten:
    447
    Ik heb reeds enige tijd geleden de partituren voor deze performance gekocht van zijn website samen met nog enkele andere partituren en backing tracks allemaal heel kwalitatief en professioneel. Helaas bleek mijn techniek nog niet goed genoeg om dit te spelen dus is het nog even oefenen voor ik er ook echt wat mee ben.
    Het is wel een manier om een breder publiek te boeien met een viool. Als ik nu mensen over de vloer krijg merk ik toch wel dat de eruption solo van Van Halen op mijn elektrische gitaar of "comptine d'un autre été" op piano meer succes oogst dan een Gigue van Bach op de viool, dit zal ongetwijfeld deels liggen aan mijn techniek maar toch is ook de herkenbaarheid van de muziek een belangrijk punt. Als ik iemand Alex De Pue laat horen (en dan vooral bovenstaand filmpje toon) zijn ze altijd erg onder de indruk. ik heb al zijn cd's als favoriet staan op mijn spotify account samen met Marc o'Connor en Molly Tuttle en John Mailander mijn favoriete "fidlers".
     
  4. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.276
    Homepage:
    Het repertoire van Alex is heel herkenbaar. Hier is duidelijk te merken dat het geluid versterkt en ingesteld is op donkere klanken:

     
  5. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.276
    Homepage:
  6. Satch

    Satch

    Lid geworden:
    24 jan 2019
    Berichten:
    447
    Dat is erg droef nieuws, weer een groot artiest die te vroeg is gegaan, ...
     

Deel Deze Pagina