cellokoffer gezocht

Discussie in 'Gevraagd' gestart door gdae, 19 aug 2021.

  1. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    We hebben van mijn schoonouders een basvedel geërfd. Omdat we al een gamba hebben willen we hem in bruikleen geven aan een centrum waar muziek gemaakt wordt met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Deze organisatie is er heel blij mee.
    Er zit alleen geen koffer bij het instrument. Het is even groot als een 4/4 cello. Heeft iemand misschien een koffer die hij voor het goede doel wil afstaan?
     
  2. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.120
    Homepage:
    Ik heb alleen nog een slappe cellotas liggen. Dat is echt die kwaliteit die om goedkope Chinese celli zit, massaproductie uit China. Biedt nul bescherming, behalve als iemand anders er nog iets mee gaat fröbelen om meer bescherming. Die cellotas wil ik best doneren. Alleen te hopen dat er zich nog iemand meldt met wat beters dan dit.
     
  3. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    Dank je wel Marcelita, maar ik zoek toch een iets steviger exemplaar. Voor anderen, hij mag best een beetje beschadigd zijn, is ook niet om dingen in te vervoeren, alleen voor opslag.
     
  4. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.913
    Homepage:
    Ja, zo'n slappe Chinese hoes helpt niet veel. Ik heb dat soort hoezen destijds wel rechtstreeks in de vuilcontainer gegooid, omdat ze totaal ongeschikt zijn om een instrument te beschermen tijdens vervoer.
     
  5. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.272
    Homepage:
    Maar het gaat hier enkel om bescherming tijdens opslag.
     
  6. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.913
    Homepage:
    Inderdaad, maar in de praktijk gaan bezitters of gebruikers van een dergelijke hoes er toch van alles mee doen, waaronder gebruiken voor vervoer, zodat ik ze doorgaans preventief dumpte. Voor opslag zijn deze slappe zakken ook niet best. Dat ze gemaakt worden is doodzonde van materiaal en energie, maar daaraan hadden de Chinezen in dit geval geen boodschap
     

Deel Deze Pagina