beste allen, kan iemand lezen wat achter op het hals geschreven is behalfe HOPF bovenaan het achterblad en binnenin de vioop staat ook heel vaag HOPF alvast dank
Ik heb geprobeerd met wat kunstgrepen de eerste foto zodanig te bewerken (Photoshop, Picasa) dat het beter leesbaar wordt. Dat is me echter niet gelukt. Het grote probleem is hier de reflectie, waarschijnlijk doordat de foto is genomen met een mobieltje en daar staat het licht loodrecht gericht op het object. Dat is vragen om problemen. Is het mogelijk een betere foto te produceren? Zorg er dan voor dat de reflectie van het licht niet terecht komt in de lens, want anders krijgen we een herhaling. Dus onder een kleine hoek.
Het is denkbaar dat de onderste regel ook als 'Hopf' kan worden gelezen. @Loukili Bevat deze viool ook een brandmerk op de binnenkant van het achterblad?
het zelfde wat op het achterblad bovenaan HOPF maar dat is wel duidelijk en goed leesbaar natuurlijk, het gaat vooral om het teskt hals achter op het hals
Het moet ook niet helderder, maar scherper! Helaas zijn de foto's niet scherp. Daar wordt het extra moeilijk van.
Wat maakt het uit, doorgaans is het toch niks bijzonders zo'n viooltje met een Hopf stempel op het achterblad.
Als het voor Loukili van belang is levert hij haarscherpe foto's aan. Als dat niet gebeurt steek ik er geen tijd meer in en ga ik er van uit dat er geen interesse is.
Jammer dat zulk soort topics snel dood lopen. Ze stellen hier een vraag over een viool, en hopen dan dat de desbetreffende viool honderden of duizenden Euro's oplevert. Zodra ze erachter komen dat de desbetreffende viool niet het verwachte bedrag opleverd, dan haakt men af. En hoort men niets meer over de vraagsteller. Ik denk dat deze mensen denken, dat hun oudtante of oma vroeger op een Amati of stadivarius speelde tijdens hun vioollessen of bij het strijkersorkest.. Als deze hun viool erven of vinden op zolder. Ik krijg af en toe ook een vraag via een vriend die een kringloopwinkel heeft, of de desbetreffende viool waarde heeft die hij aangeboden heeft gekregen. Vaak gaat het over een gehavende viool, die amper of geen snaren heeft, maar soms het etiket stadivarius draagt. Dan moet ik al lachen. Maar meestal zit er geen etiket in en is de toets niet eens van ebbenhout. Is het achterblad gescheurd of is de viool flink bekrast. Ach ja, wie weet is mijn Chinese bloemenesdoorn viool wel een paar duizend euro waard op internet. Schrijf erbij dat ie een warme klank draagt en een uniek achterblad heeft en wie weet loop ik wel binnen
Loukili is hier vaker verschenen met wat twijfelachtige instrumenten. Wellicht denkt hij/zij met de expertise die hij/zij dit forum toeschrijft gratis advies te krijgen en dan snel binnen te lopen met op Marktplaats gekochte viooltjes. Ik zou hem/haar adviseren eens een bibliotheek in te duiken en wat standaardwerken te lezen of een abo op de database van een van de veilinghuizen te nemen, alsmede het forum "the Pegbox" op maestronet te gaan volgen: een basis van expertise is dan binnen handbereik. Vooralsnog zou ik de bijdragen van Loukili maar voor kennisgeving aannemen!
Nu zijn er ook nog verschillende bouwers die dezelfde naam Hopf dragen: Carl Friedrich (1811-1892), Christian August (geb. 1780?), David en David Christian (geb. 1760?). Aannemende dat de instrumenten als authentiek beschouwd mogen worden, leverden ze bij Tarisio niet veel op. Zo leverde de viool van Christian August niet meer op dan US$ 442. De meeste Hopfjes met een stempel is allemaal namaak. Geen kostbare instrumenten dus.