Boheemse Viool Harald Lorenz 5

Discussie in 'Aangeboden' gestart door Mira, 1 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mira

  Mira

  Lid geworden:
  14 jun 2016
  Berichten:
  25
  .
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.340
  Ik vind die Harald Lorenz violen mooi gebouwd en g0ed klinken, en Zlata vind ik een schat van een meid.
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.913
  Homepage:
  Heb je dan al die Harald Lorenz violen gehoord? Je mag ze mooi vinden hoor, vind ik prima. Maar een glimmend instrument, tot glans gebracht door mechanisch polijsten van een te harde lak, kan toch belabberd klinken.
  Trouwens de Harald Lorenz-lijn van Akord Kvint te Luby, is die van de massaproductie, waar een team diverse onderdelen vervaardigt en uiteindelijk het instrument tot stand komt. Het meest vreemde vind ik dan dat die lijn vijf verschillende kwaliteiten levert. Het gaat dan om verschillen in afwerking. Zo zijn er Ars Music, Harald Lorenz, Jan Lorenz, Lubos Deraha, Jan Fronk en Joseph Holpuch instrumenten. Ieder met verschillende gradaties in de afwerking. Het lijkt mij dat je een instrument bouwt met de meest geschikte materialen en met de beste afwerking.
  Heb je het over de Jan Lorenz instrumenten, dan gaat het over een meesterinstrument, gebouwd door één persoon. Die kosten wel even wat meer natuurlijk. Maar goed, wel leverbaar.
   
 4. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.811
  Homepage:
  Van de de hedendaagse Luby- instrumenten was ik nooit zo onder de indruk.
  Dat Zlata niet meer actief is op dit forum vind ik eigenlijk jammer, aangezien ze met een air van deskundigheid de grootste nonsens uitkraamde: daar kon je dan heerlijk tegenin gaan!
   
 5. chrish

  chrish ♫ ♪

  Lid geworden:
  20 mei 2008
  Berichten:
  751
  Vooral dat ze skype les gaf/geeft terwijl de beste mevrouw misschien beter zelf wat lesjes erbij neemt :)
  Haar magazine was ook altijd vol onzin en vooral veel "wij van wc eend adviseren wc eend"
   
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.811
  Homepage:
  Over de lessen van Zlata kan ik niet veel zeggen: ik ben geen vioolpedagoog. Les via Skype vind ik persoonlijk nogal twijfelachtig, tenzij je wellicht in een woestijn of moeilijk bereikbaar reservaat woont.
  Het meest in het oog sprong destijds nog wel een heftige tirade tegen de gezamenlijke vioolbouwers in NL: die waren volgens Brouwer exorbitant duur! niet lang daarna opende Brouwer een (web)winkel in violen en toebehoren (met een knap van anderen afgekeken assortiment) waar ze doodleuk voor alles de hoofdprijs vroeg.
  Zelfs een gesprekje over een huurinstrument, niet uitmondend in een huurovereenkomst werd bij de klant in rekening gebracht.
  Ik heb ook een paar keer een treurig product in de vorm van een viool uit haar winkel mogen aanschouwen: het ergste was een spiegelende Chinese viool met een snarenhouder met vier aangeschroefde "gouden" fijnstemmers. (Yuk!) waarvoor de eigenaresse ongeveer het dubbele van het op dat moment gangbare had betaald.
  Voor zover ik weet leed de handel van Zlata (in weerwil van het ronkende predikaat "Ondernemer van het jaar in de prov. Noord Holland 20zoveel" en allerlei optredens in TV programma's van het kaliber "koffietijd"), zakelijk een moeizaam bestaan, uitmondend in een opheffing vorig jaar. Voor zover mij bekend ervoeren slechts weinigen die liquidatie als een erg groot gemis!
   
 7. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.913
  Homepage:
  Ik heb er een stel onderhanden gehad en er was eigenlijk niet een bij die er echt uitsprong qua klank. Maar ja, of je dan mag generaliseren is de vraag. Ze maken mogelijk best wel goed klinkende instrumenten. Maar die kosten ook geen paar honderd Euro.
   
 8. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.340
  Fijn om op dit forum je viool te koop aan te bieden met dit commentaar.
   
  Mira vindt dit leuk.
 9. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Raar verhaal. Ik heb bij haar diverse e-celli kunnen uittesten, heb er géén gekocht en ook geen rekening gehad voor het uitproberen. Uitproberen was gewoon service. Net zo goed als het uitproberen van die dure carbon arco-strijkstokken. Ik heb er géén gekocht, ondervond wél service en kreeg ook nog koffie geserveerd.:)

  Ze had in het verleden een veel groter aanbod aan strijkinstrumenten en ze heeft noodzakelijk moeten snoeien. De concurrentie in haar regio was natuurlijk ook moordend. Niet ver van Hilversum ligt Amersfoort met de bekende zaak Contrada Musica. Omdat Zlata zelf geen vioolbouwster is maar er alleen in handelde, stond ze per definitie al met 1-0 achterstand. Ze heeft het met die achterstand* nog een hele tijd kunnen 'uitzingen' vanwege haar lespraktijk. Wat je er ook van mag vinden, ze deed het met verve. En volgens mij nog steeds. Je hoeft geen concertviolist á la Liza Ferschtman te zijn om anderen wel te helpen een goede basis vioolspel te geven. En voor mensen in afgelegen gebieden die viool willen leren spelen, biedt ze een hele goede uitkomst.

  Aangezien ze vorig jaar (of was het alweer het jaar daarvoor?) bevallen is van een tweeling, heeft ze keuzes gemaakt voor wat betreft waar ze zich op gaat richten, naast de zorg voor haar kindjes. Als een webshop te weinig oplevert naar verhouding tot het werk dat je eraan hebt, is dat zeker iets om af te stoten. Ik kan mij niet voorstellen dat die webshop een vetpot was, maar dat geldt ongetwijfeld ook voor veel andere webshops in de muzieksector met vergelijkbaar aanbod. Zlata heeft haar keuzes gemaakt en ik kan alleen maar hopen voor haar dat het goed met haar (en haar gezin) gaat.

  *en in Laren heb je Yaou Muziek, en dan mogelijk nog andere concurrenten die ik zo even niet weet.
   
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2020
  IdB en Tobias vinden dit leuk.
 10. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.913
  Homepage:
  Hé, wat aardig om te lezen dat ze moeder is geworden. Dat wist ik niet.
   
 11. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.340
  Ik heb dezelfde goede ervaringen met Zlata. Ze kwam bij me thuis met verschillende violen, zonder enige verplichting die te kopen. Ik zie dat anderen niet zo snel doen.
   
  IdB vindt dit leuk.
 12. Mira

  Mira

  Lid geworden:
  14 jun 2016
  Berichten:
  25
  Daarom had ik Miin positieve ervaring er al bij gezet omdat ik al bang was voor negatief commentaar jegens haar ;) Ik heb al besloten om hem toch niet meer te verkopen aangezien er sinds gisteren iets voor is gevallen waardoor ik mijn huur viool terug moet brengen en lang geen duurdere viool zal kunnen huren, en dat ik dit instrument zelf nog een paar jaar noodgedwongen moet spelen. Ach ja, qua violen heb ik VEEL erger bespeeld dan deze. Alleen de g naar op deze blijft een dingetje. Maar ben blij dat ik hem heb gekocht anders had ik nu helemaal niks.
   
 13. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.913
  Homepage:
  Instrument niet meer te koop!
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina