Cellist + Violisten gezocht voor eenmalig project

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Antoine van Kampen, 28 jun 2022.

 1. Antoine van Kampen

  Antoine van Kampen

  Lid geworden:
  28 jun 2022
  Berichten:
  2
  Beste violist/cellist,

  Ik volg momenteel een eenjarige opleiding tot muziekproducer bij Sound Education Nederland. Dit is voor mij puur als hobby maar wel een serieuze. Daarnaast speel ik zelf piano/synth/hammond.

  Als onderdeel van de opleiding is er nu een opdracht om 1 nummer te 'produceren'. Hiervoor heb ik een nummer gekozen dat geschreven/gezongen wordt door een zangeres die zichzelf begeleidt op de piano. Stijl pop/blues

  Ik wil (onder andere) dit nummer uitbreiden met strijkers en ben daarom op zoek naar 3 violisten en een cellist die het leuk zouden vinden om aan dit project mee te werken. Je hoeft geen virtuoos te zijn maar je moet je instrument wel goed beheersen, maar de partijen die ik op dit moment in gedachten heb zijn niet moeilijk of complex.

  De bedoeling is dat we dit nummer in een professionele studio gaan opnemen (vooralsnog heb ik https://www.trypoul.nl/ in gedachten). Daarna zal ik het afmixen en masteren.

  Ik wil niet meer dan 1x repeteren, en alleen als dat echt nodig is.

  Er moeten nog veel details worden uitgewerkt, maar de deadline is in principe in September.

  Mocht je interesse hebben neem dan even contact op zodat ik meer informatie kan geven.

  Antoine
   
 2. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  761
  Zoek je drie violisten en een cello of een strijkkwartet (twee violen, een altviool een cello)? Als je een bestaand strijkkwartet neemt heb je mensen die in ieder geval al op elkaar zijn ingespeeld en van een vergelijkbaar niveau zijn. Nog een tip: als je wat partijen hier wilt delen, kunnen mensen meteen een indruk van het niveau hebben. Succes!
   
 3. Antoine van Kampen

  Antoine van Kampen

  Lid geworden:
  28 jun 2022
  Berichten:
  2
  Ik wil me nu niet helemaal vastleggen op een bepaalde samenstelling en heb daarom het op die manier gevraagd. Bovendien, heb ik te weinig kennis van strijkers om dat precies te bepalen. Ja, een kwartet heeft zijn voordelen. Dus daar sta ik ook zeker open voor. Heb waarschijnlijk wel al een violiste gevonden die mee wil doen.

  Het nummer waar het om gaat is te vinden op SoundCloud: https://soundcloud.com/daphne-reijnoudt/the-stranger-daphy-am

  Ik heb een pdf bijgesloten met hierin de akkoordprogressie en een zeer ruwe schets van de partijen voor de strijkers. Mocht ik strijkers vinden die deze partijen zelf willen componeren of veranderen, dan is dat ook prima.

  Dus, zoals je ziet aan de partijen het is volgens mij niet heel complex (maar is voor mij moeilijk in te schatten). Belangrijker is voor mij dat de partijen goed klinkend en zonder fouten gespeeld kunnen worden.

  Hoop dat dit wat verder inzicht geeft.
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina