Elektrische cello uitproberen

Discussie in 'Elektrische instrumenten' gestart door DaisyvdPol, 20 jul 2021.

 1. DaisyvdPol

  DaisyvdPol

  Lid geworden:
  28 mrt 2021
  Berichten:
  7
  Beste forumlezers,

  Voor ik mijn vraag stel geef ik vast de disclaimer dat ik geen reacties zoek ten nadele van e-cellos. Ik weet dat een e-cello geen akoestische cello is net zoals een elektrische gitaar geen akoestische gitaar is.

  Enfin.

  Ik zou graag een elektrische cello willen aanschaffen van Yamaha (scv-210) of van NS Design (CR5 of NXT-a). Deze zou ik alleen graag willen bespelen voor ik een keuze maak.

  Weet iemand een verkoper/luthier die deze (of andere) cellos heeft in Nederland?
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.280
  Homepage:
  In de tijd dat ik nog Yamaha dealer was, heb ik een paar klanten aan een Yamaha EC geholpen die er erg tevreden over waren. Wellicht een mailtje sturen aan Yamaha NL om te vragen naar een dealerlijst?
   
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Ik heb een keer een NS-design cello mogen uitproberen, dat is alweer iets van 6 jaar geleden. De klank was heel mooi. Ik vond het wel een nadeel dat de cello een veel langere hals heeft dan het reguliere model cello (de acoustische). Dat maakt dat je technisch gezien toch weer anders moet spelen ivm intoneren. Het is mij in die periode niet gelukt om in NL ergens een yamaha e-cello uit te proberen, wél een bridge draco e-cello. Ik ben uiteindelijk voor de bridge draco gegaan en ook deze geeft een mooie klank. Misschien dat de NS design en de Yamaha nog iets beter zijn, maar ik ben alsnog heel blij met mijn britse e-cello!
   
 4. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  690
  Hallo Daisy, laatst heb ik een vrij uitgebreid gesprek gehad met iemand die electrische cello's had uit zowel de yamaha serie als de NS design (uiteindelijk ging hij voor de 6-snarige NS design) in de vergelijking blijkt de yamaha dichter bij een akoestische cello uit de bus, te komen, zowel qua klank als de manier van bespelen. Groot voordeel van de electrische cello is dat je 'm heel zacht tot oerend hard kunt laten klinken zonder last te hebben van feedback en rondzingen, en dat het geluid natuurlijk beter met effectpedalen te bewerken is dan een versterkte akoestische cello. Zelf heb ik heb een svc 210- omdat deze electrische cello een kleine resonantiekamer heeft, lijkt de respons op strijken op die van een gewone cello, en is het instrument ook redelijk goed als onversterkte oefencello te gebruiken.
   
 5. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  525
  Ik heb bij mijn leraar weleens een NS-design-cello geprobeerd. Hij heeft zowel een Yamaha als een NS-design staan. Als je ze wilt proberen, kun je hem het beste even een appje sturen. Zijn mobiele nummer staat op de website van VOF Doesburg.
   

Deel Deze Pagina