Exploreer YouTube!

Discussie in 'Cello' gestart door W.J. Mooi, 30 okt 2019.

 1. W.J. Mooi

  W.J. Mooi

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  27
  Homepage:
  Op YouTube is enorm veel te vinden. Het heeft de charme van een rommelmarkt, waarin allerlei unieke en waardevolle zaken voor het oprapen liggen. Mijn persoonlijke favoriet is de serie van 100 korte filmpjes die meestercellist David Finckel (die van het Emerson Kwartet) plaatste: . Grappig, bijzonder informatief, ongelófelijk nuttig.
  Wat bij mij ook heel goed werkt is het kijken naar concertopnamen van topcellisten. Als je een werk, dat je zelf aan het instuderen bent, uitgevoerd ziet worden door een topper, leert je daar enorm veel van. Zo ben ik op dit moment bezig met het Adagio en Allegro Op. 70 van Schumann. Een geweldige uitvoering daarvan door Lynn Harrell en Victor Asuncion heb ik al zeker tien keer bekeken. Ik speel het nu véél beter, en weet wel zeker dat dat op conto van het geweldige spel van Harrell komt (wat een stokvoering!).
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.337
  Homepage:
  Ik zou er uiterst voorzichtig mee omspringen, want vooral op bouwersgebied heb ik veel troep voorbij zien komen.
  Op het vlak van zelfeducatie was ik vele malen zeer verbaasd wanneer ik een zogenaamde vioollerares in NH hoor -en zie- vertellen wat werkelijk grote onzin was. En wanneer ze dan iets voorspeelt denk ik bij mezelf: daar moet je toch echt geen vioolles van krijgen, dan leer je het absoluut verkeerd. Hoe kan zo iemand zich docent noemen?
  Het grote probleem is dan dat mensen die er geen kennis van hebben er mee in zee gaan en lessen nemen. Erg triest en zonde van het geld.
  Maar er zijn ook heel goede filmpjes zoals op het vlak van de vioolbouw: Davide Sora heeft zeer goede en informatieve series gemaakt.
  Verder zou ik de heer Mooi toch willen aanbevelen hier filmpjes aan te prijzen die te maken hebben met strijkinstrumenten en dus geen andere onderwerpen, want die worden dan verwijderd. Dus wel exploreren, maar dan gericht.
   
 3. W.J. Mooi

  W.J. Mooi

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  27
  Homepage:
  Sorry, mijn post had bij cellospel, niet bouw, moeten staan.
  Altijd goed om de antecedenten van een YouTube-vlogger te bekijken. In het geval van David Finckel is dat natuurlijk wereldklasse.
   

Deel Deze Pagina