Facebook Groep Voor Amateur Vioolleerling of Liefhebber Woonachtig in Nederland

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Chandrita, 28 sep 2021.

 1. Chandrita

  Chandrita

  Lid geworden:
  28 sep 2021
  Berichten:
  2
  Beste All,

  Mijn naam is Chandrita. Ik ben een ex-pat woonachtig in Nederland. Ik was een amateur-vioolleerling voordat ik met mijn vioolleraar aan een ander soort creatief project begon. Ik kom binnenkort terug op het fysieke vioolonderwijs.

  Maar voor nu heb ik deze Facebook-groep gemaakt*.

  Deze groep is bedoeld om alle amateur-violisten of -liefhebbers in Nederland bij elkaar te brengen. Dit zou onze plek kunnen zijn om alles wat met viool te maken heeft te delen.We kunnen ook gemeenschapsinteractie initiëren door leervooruitgang, mislukkingen, moeilijkheden, uitdagingen, verrassingen, euforieën, gevoelens, gebeurtenissen, vragen, enzovoort, te delen. Alle berichten over amateurconcerten zijn ook welkom.

  Doe mee als je interesse hebt.

  Mvg,
  Chandrita

  * Link naar FB-groep verwijderd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 sep 2021
  zapling vindt dit leuk.
 2. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  251
  Dag Chandrita,
  Op zich vind ik het een leuk initiatief, ik sta echter zeer wantrouwig tegenover de grote sociale media platformen die onscrupuleus geleid worden door onbetrouwbare conglomeraten die als enige doel hebben de data van hun gebruikers om te zetten in winst met zeer ontransparante gebruiksvoorwaarden. Hoewel ik als milennial ben opgegroeid met deze netwerken heb ik met lede ogen moeten aanschouwen hoe mooie digitale concepten zijn verloederd en misbruikt worden voor doeleinden die ik niet onderschrijf. Ik heb dan ook mijn facebook account buitengegooid, gebruik geen whatsapp of chrome browser en probeer op die manier mijn eigen data zo veel mogelijk te beschermen. Hoewel ik besef dat het stilaan onmogelijk begint te worden omdat voornoemde bedrijven steeds inventiever worden in het data minen en hoe langer hoe meer controle verwerven over een ooit vrij internet zie ik het als mijn plicht zelf zo goed mogelijk op te letten. Ik heb voor jou een tegen voorstel. Hier hebben we een leuk forum dat wordt geleid door een Nederlandse moderator die hoe dan ook niet geïnteresseerd is in het misbruiken van je data, we hebben hier geen reclame en een uitgebreide community die helaas de laatste tijd niet even vaak meer actief is. In deze veilige digitale omgeving kan je alle zaken bespreken die je in jouw post aanhaalt. Als jij nu via jou sociale media kanalen dit forum mee zou promoten en actief mee kan denken, gedachten uitwisselen en interageren op dit platform hebben we die facebookgroep helemaal niet nodig en is dit onze plek om alles wat met viool te maken heeft te delen.
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.590
  Homepage:
  Chandrita,

  het onderwerp wat je opvoert past niet in de doelstelling van dit forum.
  Ik kan me daarom goed vinden in hetgeen Satch daarover schreef.
  Wil je daar niet op ingaan, dan lijkt mij een werfactie binnen Facebook dé aangewezen weg in plaats van dat op de onethische manier via StrijkersForum te doen. Vandaar ook dat ik de link naar Facebook heb verwijderd.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.015
  Homepage:
  Chandrita, eerlijk gezegd zou ik ook niet weten wat je via facebook wél zou kunnen wat via dit forum niet kan.
  Je ziet dat hier beginnende violisten met elkaar ervaringen uitwisselen, advies vragen en elkaar zelfs laten horen wat ze spelen. Ik geloof zelfs dat er nog veel meer amateur musici zijn die niets moeten weten van de manier waarop facebook te werk gaat en ze zich eerder veilig voelen op dit forum. Kom toch lekker hier meedoen, je bent welkom!
   
 5. Chandrita

  Chandrita

  Lid geworden:
  28 sep 2021
  Berichten:
  2
  Bedankt Satch, Frits en Marcelita voor het delen van jullie mening en welkom in de groep

  Maar ik was eigenlijk op zoek naar een gemeenschap waar zowel Nederlanders als mensen van verschillende afkomst die in nederland wonen samenkomen.

  Helaas kon ik geen groep in het Engels vinden, wat misschien een gedeelde taal is.

  De taal van deze groep is Nederlands, wat kan voorkomen dat mensen van verschillende afkomst lid worden van deze groep.

  Daarom heb ik deze groep gemaakt

  De link naar deze groep is naar mij op Facebook gestuurd door een persoon met wie ik contact heb opgenomen om lid te worden van de groep. Ik kon het strijkers forum niet vinden op google search of op andere alternatieven.

  Ik ben niet zeker van de andere manieren om amateurmusici uit alle geledingen van de samenleving in Nederland te bereiken. Als je ideeën hebt, zou je die willen delen?

  Winst maken via fb en op facebook is een complexe zaak. Ik ga daar niet op in.

  Maar bedankt voor het delen van uw mening... zal ze in gedachten houden.

  Mvg,
  Chandrita
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.015
  Homepage:
  Ja, inderdaad is hier de nederlandse taal wel een vereiste. Dat is dan weer heel fijn voor violisten die zich niet makkelijk, of helemaal niet, kunnen uiten in het engels of begrijpen wat er staat zonder de tekst eerst voor te leggen aan de robotvertaler. Zo blijf je, als het om taalvaardigheid gaat, altijd wel groepen in- of uitsluiten. 't Is niet anders. Ik zat nog te denken aan de optie Frits te vragen een deelforum engelstalig te openen, wat zou daarvan dan het effect zijn?
  Nu is het forum dus nederlandstalig en duiken af en toe strijkers op die nederlands spreken maar in het buitenland wonen. Die kunnen hier nu in hun moedertaal ervaringen uitwisselen, die kunnen hier dan weer wel terecht.

  Er is bijvoorbeeld een engelstalig forum https://fiddlerman.com/forum/ en daar zou je elkaar als in Nederland wonende amateur-violisten ook kunnen ontmoeten (ik ken die site eigenlijk verder niet), dan hoef je niet eens een apart iets op te zetten. Wat zou het probleem zijn als je het daar over specifiek nederlandse strijkersaangelegenheden hebt? Wat is dan eigenlijk datgene wat maakt dat je een engelstalige uitwisseling wilt voor wie in Nederland een strijkinstrument bespeelt? En als dat heel specifieke interessant zou kunnen zijn voor strijkers, zou daar dan bij fiddlerman niet een deelforum voor kunnen worden geopend?
  Zomaar wat vragen dus om nog helderder te krijgen wat je zou willen.
   

Deel Deze Pagina