Huismuziek 2016-2017

Discussie in 'Aangeboden' gestart door Marcelita, 3 jul 2016.

 1. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Op zondag 11 september kun je komen proeven aan een aantal cursussen die vanuit de landelijke vereniging worden gegeven. Dat gebeurt op de Open Cursusmiddag in Ede in het Akoesticum. Dat ligt op drie minuten loopafstand van station Ede-Wageningen.
  Een aantal cursussen worden gehouden in het Akoesticum. Zowel van de Open Cursusdag als cursussen die daar gegeven worden, heb ik hier de folders: (ik klus een beetje bij als reclamezuil:D)
   

  Bijgevoegde bestanden:

  zapling vindt dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Een van die cursussen was het spelen van tango's in het Akoesticum onder leiding van Elske Tinbergen.
  Vijf tango's in totaal van Piazzolla, Gardel en Rodrigues.

  Deze was gisteren en we hebben een heerlijke dag gespeeld! We waren met 12 cellisten, waaronder een aantal zeer gevorderde spelers (v/m). De partijen die we kregen, waren uitdagend en dan kregen we nog extra oefeningen en aanwijzingen om het allemaal nog meer tango te laten klinken. Speelwijzen als 'fraseo', 'arrastre' en 'ghost notes' kwamen voorbij en werden toegepast daar waar dat het stuk zo natuurgetrouw mogelijk moet laten klinken.
  Er waren ook geluidsopnames die ze liet horen. Die duurden niet te lang, evenmin de tekst en uitleg. Je komt maximaal toe aan spel en vooral verbetering daarin met feed-back van haar.

  De partijen had ze ook zo gearrangeerd, dat iedereen per stuk zowel melodische als ritmische delen had. Per stuk wisselde het met wie je het speelde. Je zat niet altijd naast degenen met wie je je partij speelde en dan moest je goed luisteren naar waar je je collega's hoorde spelen. Dit komt je luistervaardigheid natuurlijk alleen maar ten goede!

  Dit verhaal had natuurlijk ook heel goed gepast in het topic "Plezier met Samenspelen", tenslotte was dit een ervaring die daar zeer wel bij paste. De stukken 'groeiden' in karakter en dat deed ons plezier.
  Leuke sfeer ook in de groep en de locatie was ook helemaal O.K. (al was het voor sommigen wel flink lang reizen om er te komen).
   

Deel Deze Pagina