Is er iemand die mij wil helpen met het opnieuw opzetten van de bestaande snaren en eventueel opzetten van nieuwe snaren op mijn cello ? Bijvoorkeur iemand uit de regio A'dam/Z'dam en aub geen viool/cello bouwer. Daarvoor is het uur tarief te hoog voor de mate van de klus. Bvd
Hoe denk je dat zoiets in z'n werk gaat? Voorbeeld: Iemand in Beilen koopt via jouw webshop een set cellosnaren. Die gaat echt niet naar Callantsoog rijden om ze er -gratis- door jou op te laten zetten. Dat wordt ook niet gedaan als ze voor het gratis opzetten bij jou snaren moeten kopen. Zo beschouwd is jouw uitnodiging in #2 niet meer dan reclame voor eigen product/dienst! Zoals je weet is dat volgens de Voorwaarden en Regels niet toegestaan. Ik heb er inmiddels al opmerkingen over gekregen. Men vindt dit niet kunnen! Ik ook niet. Het is maar dat je het weet. Trouwens iemand die een beetje doorzoekt op het internet weet waar hij/zij het beste snaren kan bestellen. Want al gauw kan daar €40 - €50 bespaard worden op een set.
De vraagsteller in zit niet in Beilen maar in Zaandam, een regio waar ik verschillende klanten heb. (al wil de vraagsteller dan weer niets weten van een professional) De discussie is hier intussen al-oud. Ik stel me voor dat weldenkende collegae ook niet zo happig zijn op het opzetten van snaren die voor een ramsj-prijs zijn gekocht bij het vermaledijde Duitse verzendhuis waarvan de naam met een T begint.
Beste Forum'ers, Toevallig heb ik van een kennis cello snaren gekregen uit een oude voorraad. Kent iemand deze snaren ? Verder zijn het omwikkelde snaren dus ze zijn niet glad. Vraag me dan af of dit wel goed is voor de beharing van de stok . Aub jullie reacties.
De stok zal er niet onder lijden. Aluminium omwonden cellosnaren zie je zelden meer en niet voor niets: aluminium doet het op een cello minder goed dan chroomstaal, zilver en wolfram. toonhoogte, gegeven de trillende snaarlengte vereisen veel meer gewicht. Een Alu omwonden G en zeker een G wordt zo dik als een kinderpink. Het merk heb ik nog nooit gezien. Te oordelen aan de hand van de verpakking schat ik ze uit de vijftiger jaren.
De door Dragonetti genoemde cellosnaren lijken mij erg gedateerd en mogelijk afkomstig uit China gezien de spelfout. Sweetone suggereert een 'zoete klank te produceren, maar dan zou de naam wel gewijzigd moeten worden in Sweettone (dus met twee 't's. Ik ken geen cellosnaren met stalen kern die niet omwikkeld zijn. Dat moet ook wel anders krijg je nooit de gewenste snaarspanning. De darmsnaren die in sommige Barok-zettingen bespeeld worden, hebben een relatief grote diameter. Ik zou ook geen snaren kopen bij een Muziekwinkel Thomann die alles verkoopt waar muziek uit komt, want die weten van een strijkinstrument niet veel meer dan dat er snaren op zitten die je aanstrijkt. Snaren moet je daar dus niet laten op zetten. Maar als je weet wat je hebben moet kan het een mogelijkheid zijn. Maar als je dan toch weet wat je hebben moet kun je dichter bij huis ook heel goed terecht. Even Googelen, dan wordt je al heel snel wijzer over snaren. Bovendien verdien je veel geld!
Iets verder doorgezocht op Mari kwam ik dit tegen: https://www.danielagaidano.com/mari-strings-by-daniel-mari/ Da zou kunnen! Dus zeker niet uit China. (staat trouwens nogal prominent op de enveloppe: made in USA) Dat van die zogenaamde spelfout in "Sweetone": wel eens van een woordspeling gehoord? Die bestaan ook in het angelsaksische taalgebied!
https://www.labella.com/?s=Sweetone Googelen op 'sweetone brand' levert enige informatie. Op eBay zag ik eenzelfde cellosnaar aangeboden als in de foto van Ts. https://www.ebay.com/itm/355364238433 Zelf geen ervaring met de snaren van dit merk.
Ja dat kan, maar in die tijd had men in China wel iets anders aan het hoofd. Sweetone is kennelijk gewoon een productnaam, net zoiets als "WC eend" of "Snickers"
Haha, je probeert er weer onderuit te komen. Ik heb nog steeds geen verklaring noch bewijs gezien van de door jou vermeende 'woordspeling'.
Niet alles snappen maakt het leven nog niet ondraaglijk: integendeel je hebt van veel dingen ook geen last!
Maar het aantonen van de woordspeling gaat niet gebeuren begrijp ik? Ja, dan kun je ook van alles beweren.