Ludo Wevers

Discussie in 'Overig' gestart door BertBoonVioolbouw, 20 jun 2013.

 1. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.957
  Homepage:
  @Hubertus Bogaers : ja dat is wel een essentieel detail.
  @Stradevicus : heeft de VRT of de VTM geen variant van het TV programma "de Rijdende Rechter" dat wij in de Noordelijke Nederlanden zo goed kennen? Adviseer uw voormalige cliënte dan om het voorval daar voor te leggen (dit is natuurlijk geen serieus advies)
  Er van uitgaande dat uw verhaal staat voor de waarheid en niets dan de waarheid, zou een eenvoudige brief van uw advocaat moeten volstaan. Een mogelijke vete met een conculega of minder bevriende docent maakt het natuurlijk niet eenvoudiger. Succes en Sterkte!
   
 2. Heidi28

  Heidi28

  Lid geworden:
  24 mei 2024
  Berichten:
  1
  Zelf speel ik (als hobby) viool. Ik ben begonnen toen ik 7jaar was en bespeel dit prachtige instrument nu meer dan 40jaar met een tussenpauze van 15jaar.
  Ik weet dus wel hoe moeilijk het is om een strijkinstrument mooi te laten klinken.
  Het zijn de instrumenten met de mooiste klanken maar je hebt er hopen techniek voor nodig.
  Dit gezegd zijnde heb ik zelf een instrument van Ludo (waar ik uiterst tevreden mee ben).
  Ik ken zijn manier van werken heel goed en dat is allesbehalve commercieel.
  @Kelly, was het niet beter geweest dat je in plaats van op allerhande forums en websites je gal te spuwen je een telefoontje gedaan had naar Ludo met je bedenkingen. Je hebt de kans gehad om het instrument een hele week te testen. Als de cello onbespeelbaar is waarom heb je dit dan niet direct gezegd? Je was niet verplicht om ze te kopen hé! Hij was zeker bereid geweest om naar je te luisteren. Nota bene : het is helemaal niet abnormaal dat je spierpijn/ontsteking krijgt van een verkeerde houding of techniek. Ik heb zelf die ervaring gehad door na 15jaar terug intensief te spelen en dat had niets met het instrument te maken
  Groetjes
  Heidi
  Een enthousiaste violiste
   
 3. Kelly

  Kelly

  Lid geworden:
  21 mei 2024
  Berichten:
  4
  Beste allen,
  Ik heb Ludo nooit gebeld met de vraag of hij een instrument verkoopt. Ik weet niets over een testweek. Dit is het eerste wat ik ervan lees. Ik begin er echt genoeg van te krijgen! Ik wil niets meer horen of lezen over wat hij allemaal zegt. Het zijn leugens!
  Wel heeft deze man me er één verkocht gekregen, omdat ik heb vertrouwde. Ik vertrouwde hem als degenen gebonden aan de academie waar ik lessen volg, waar hij de verhuringen van de instrumenten voor doet. Hij maakt op die manier misbruik van de positie die hij daar heeft gekregen. Niet meteen omwille van zijn talent als vioolbouwer, volgens mij. Maar omdat er niet zoveel andere vioolbouwers zijn in de directe omgeving. Ik denk zelfs dat hij mij opzettelijk een slecht instrument verkocht samen met een strijkstok die na 3 weken stuk ging. Gewoon, omdat hij het geld kan gebruiken.
  Waarom ik hier terecht ben gekomen is omdat deze man mij persoonlijk is komen aanspreken en ja ook aanvallen. Deze man is bijzonder gemeen, totaal onbeschoft in woorden en een geweldig goede leugenaar. Daar heb ik zelfs de bewijzen voor. Allemaal in de messenger berichten die hij me stuurde en de berichten die hij plaatste op een review die ik gaf in google maps. Hetgeen waarmee zijn aanvallen waren begonnen. Hij kan het niet verdragen kritiek te krijgen.
  Zoals ik hem heb leren kennen is zeker niet zoals hij zich hier wel zeer voorbeeldig en welopgevoed voordoet.

  Ik ben er totaal niet mee opgezet dat deze man mij persoonlijk en privé aanspreekt! Ik ken deze man niet! En ik wil hem al helemaal niet leren kennen. Maar toch even kwijt kunnen wat hier allemaal gebeurt. Want ik ben niet de enige volgens mij, en hiermee kunnen ook anderen behoed en gewaarschuwd worden voor deze bedrieger samen met zijn afschuwelijk gemene woorden en daden.
  Verder wil ik niets meer te maken hebben met dit!
   
  Laatst bewerkt: 28 mei 2024
 4. Kelly

  Kelly

  Lid geworden:
  21 mei 2024
  Berichten:
  4
  En de slechte review blijft!
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.957
  Homepage:
  Gaat dit nog steeds over het voorval van ruim 10 jaar geleden? Of is het een nieuw geval?
   
 6. Stradevicus

  Stradevicus Ludo Wevers

  Lid geworden:
  21 jun 2012
  Berichten:
  7
  Homepage:
  Bert, dit is een vers, fris en vooral lachwekkend voorval mocht deze dame het niet zo zielig en meelijwekkend spelen. De waarheid respecteert ze totaal niet, gewoon blind natrappen met alle mogelijke middelen om haar eigen onkunde, wat 'n cello betreft, af te reageren. Ze weet na één jaar les met moeite of de cello links of rechts moet. Begin van deze maand werd ik 70 en ben dat, samen met m'n allerliefste en talentvolle vriendinnetje 'n week gaan vieren in Mittenwald. Eigenlijk was het 'n eervol afscheid nemen van 45 jaar passie en liefde voor die strijkersfamilie. Met 4 negatieve ervaringen tijdens die loopbaan en 1000den tevreden klanten kan me deze "tante" gestolen worden en wens ik ze veel intellectueel genot met haar interventies allerhande. Groetjes, Ludo.
   
 7. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.957
  Homepage:
  Begrijp ik het nu goed Ludo, ga je er mee ophouden?
   
 8. Celloise

  Celloise

  Lid geworden:
  28 feb 2019
  Berichten:
  6
  Wat een vreemd verhaal lees ik hier over een gekochte cello. Ik heb zelf ook op mijn eigen houtje een cello gekocht, jaren geleden. Dat was een gok, mijn cellodocent vond het niet de moeite waard om mee te gaan om de cello te testen, voor mijn docent ging de prijs van een goede cello vanaf 7000 euro en ik wilde een cello van ongeveer 4000 euro, maar geen Chinese of massaproductie en ik was beducht voor al te commerciele handelaren. Vind dan maar eens een goede cello voor die prijs. Via marktplaats dus bij een particulier. Ik kwam uit bij een Duitse cello, die afgebouwd was door Vedral in Den Haag. De eigenaresse van de cello vond het een onding! De cello bezorgde haar spierontstekingen! Gelukkig heb ik door jarenlang muziekervaring op de luit een goed gehoor ontwikkeld en ik vond de cello in de basis goed klinken, een mooie bas en een goede klank van de a snaar, maar wel met een enorme wolftoon op de fis. Nu had ik gelezen dat de cello´s met een wolftoon vaak goed gebouwd zijn en daar liet ik mij dus niet door afschrikken. Het was een gok, maar ik heb de cello gekocht. Als het verkeerd uitgevallen was, dan was het jammer, maar helaas geweest. Ik heb er wat betere snaren opgezet, de wolftoon is nagenoeg verdwenen. Mijn docent vond de cello al niet waard om er naar te kijken. Maar mijn docent had zich vergist! Het is een cello waar je op moet werken en heeft een prachtige klank. Is ook prima getaxeerd. Een instrument is dus iets persoonlijks en door er jaren op te spelen, ontwikkelt de cello zich kennelijk ook. En over de strijkstok: Er zijn goedkope strijkstokken die het prima doen, maar uiteindelijk heeft alles zijn prijs. Op een gegeven moment ga je vanzelf een betere kopen, maar ook daar moet je dan geld voor neerleggen. Je kunt moeilijk een ander je onkunde verwijten.
   
  Heidi28 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina