Meespelen met pianist

Discussie in 'Viool' gestart door Nikin, 15 jun 2020.

 1. Nikin

  Nikin

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  486
  Op het youtubekanaal "pianopal" speelt pianist Rob van Heck begeleidingen in bij aria's, duetten en klassieke liederen. De begeleidingen zijn vooral bedoeld om mee te zingen, maar zijn ook vaak geschikt om bijvoorbeeld op viool of cello mee te spelen. Er zijn al rond de 100 begeleidingen te vinden, maar je kunt hem ook vragen om een bepaald stuk. De begeleidingen zijn ook hier te vinden.
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.968
  Homepage:
  Speelt Rob van Heck de begeleidingen echt in? Ik vind het nogal digitaal klinken.
  Vanwaar al die transcripties in andere toonsoorten vraag ik mij af?
  Waarom niet gewoon de originele in C kl. terts aanhouden?
  Het stuk was van origine bedoeld voor zangstem. De muziek daarvan geef ik als bijlage voor de liefhebber.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 3. Nikin

  Nikin

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  486
  Voor zover ik weet, speelt hij het zelf in en vanwege de opnametechniek kan ik mij voorstellen dat dit op een elektrische piano gedaan heeft. Maar ik heb hem niet zelf over zijn filmpjes gesproken, zo goed ken ik hem ook niet.

  Ik heb Rob meerdere malen live horen spelen en vind hem een uitstekende pianist. Ik vind het leuk om zijn begeleidingen te gebruiken, vind het ook wel leuk om mee te kunnen spelen met iemand naar wie ik ook weleens ga luisteren en hoopte dat anderen er ook wat aan hebben.

  Op de website bij de tweede link staat een e-mailadres, je kunt hem vragen waarom hij de stukken in verschillende toonsoorten speelt. Ik vermoed dat de stukken in meerdere toonsoorten gezongen worden, vanwege het bereik van de (amateur?-) zangers en dat hij het daarom gedaan heeft, maar ik weet het niet. Ben maar een simpele amateur-cellist die niets van zingen weet :oops:
   

Deel Deze Pagina