silent viool

Discussie in 'Elektrische instrumenten' gestart door Yvonnemarjan, 5 jan 2005.

 1. Elman

  Elman ♫ ♪

  Lid geworden:
  4 sep 2007
  Berichten:
  667
  Maar Yamaha heeft diverse series die behoorlijk verschillen in prijs. Wat is zeg maar de onderkant van die Yamaha silent serie?
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.322
  Homepage:
  Naar aanleiding van de criteria die Elman opgeeft, kan de eenvoudigste Yamaha SV voldoen. Ik zou de 120 nemen, niet de 150. De duurdere kunnen ook silent, maar zijn meer bedoeld voor het podium
   
 3. pleunie

  pleunie

  Lid geworden:
  29 sep 2004
  Berichten:
  152
  Wat ik zelf een nadeel vind bij het bespelen van een e-viool is dat mijn akoustische viool dan blijft liggen. En violen klinken minder goed naarmate er minder op gespeeld wordt en beter naarmate er meer op gespeeld wordt. Uit dat idee speel ik liever met een hotelsourdine dan op mijn e-viool, voor de gewone oefenmomenten. Maar helpt dat eigenlijk? Ik heb wel begrepen dat het beter worden van de klank, als je meer speelt vooral door de trillingen komt. En die demp je toch ook met een hotelsourdine. Weet iemand hoe dat zit?

  Verder heb ik zelf (nog) en yamaha 120 sv en dat gaat prima met koptelefoon. Maar je krijgt met een elektrische viool nou eenmaal niet de verschillen in klankkleuren die je wel wilt met een gewone viool. Dus het is een beetje waar je zelf de meeste lol aan beleeft: met een e-viool met koptelefoon wat minder klankkleuren maar wel een echte klank (Je hoort zonder koptelefoon echt heel weinig hoor. Met een gesprek voeren maak je meer geluid) Of liever een hotelsourdine omdat je dan beter aan je eigen viool went qua hoe die reageert op streek en spel, maar ondertussen met een vreselijk geluid.
   
 4. Willeke_D

  Willeke_D ♫ ♪

  Lid geworden:
  12 nov 2010
  Berichten:
  529
  Laatst bij een muziekwinkel hebben ze ons overgehaald om een Stagg elektrische viool mee te nemen om thuis uit te proberen. Zeer sceptisch natuurlijk want het gaat om een viool van ongeveer 225 euro inclusief koffer, strijkstok, hars, kabels en koptelefoon...en ja, dit is inclusief de viool.

  Thuis aangesloten op een dikke gitaar versterker. Naast een Yamaha ev 204 legt hij het zwaar af maar ja, dat is een viool van destijds 1900 euro en de opvolger is de sv 250...ander segment maar voor een viool van deze prijsklasse viel hij heel erg mee.

  Er zijn maar heel weinig elektrische altviolen (en dus niet een viool formaat met 5 snaren maar echte full size altviolen met 4 snaren) te koop maar stagg heeft die wel. Ik heb hem gekocht...prijs onder de 300 euro inclusief alles. Natuurlijk geeft hij niet de klank van mijn altviool...die is veel mooier maar voor een moment dat het stil moet zijn of op vakantie als ik mijn dure altviool thuis wil laten is het een alternatief...en zeg nou zelf...nog geen 300 euro...mijn mobiele telefoon was duurder en die vervang ik elke 2 jaar voor een nieuwe...

  Dus geen kwaliteits product maar wel een leuk speeltje voor erbij.
   
 5. gdae

  gdae

  Lid geworden:
  12 sep 2008
  Berichten:
  108
  Hoi Willeke, ik gebruik de Stagg zelf met wat tussenapparatuur. Voor ipad of iphonebezitters is de Peavey Ampkit erg aan te raden, met wat apps heb je dan voor max 60 euro een echt heel goed geluid.

  En anders is een multipedaal voor electrische gitaren, en dan met name de tone modifier, een goede manier om het geluid sterk te verbeteren. En dan kan je ook nog spelen met octavers, een of twee octaven lager. Leuk in een klein bandje of met een singersongwriter om ook te kunnen bassen.
   
 6. Xander Nichting

  Xander Nichting Xander Nichting

  Lid geworden:
  23 jul 2013
  Berichten:
  15
  Homepage:
  Over carbon stokken gesproken, Bert, ik zie dat je heel veel merken hebt, ik heb er ooit eentje ergens gekocht en was bijzonder verrast van de goede eigenschappen.
  Zit er veel verschil in? Behalve de prijzen..
   
 7. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.322
  Homepage:
  Er zit veel verschil in en niet alleen in de prijzen. Het geven van een vergelijkend overzicht vergt nu te veel tijd. Wie ze wil proberen en de verschillen beproeven, neme even contact op, dan kunnen we wellicht iets regelen.
   

Deel Deze Pagina