Spelen met maar 5 lessen.

Discussie in 'Viool' gestart door Lilly, 2 feb 2020.

 1. Lilly

  Lilly

  Lid geworden:
  1 feb 2020
  Berichten:
  1
  Beste mensen,
  ik wil graag viool leren spelen maar mijn moeder heeft niet genoeg geld voor lessen. maar ik kan zelf wel 5 proeflessen voor honderd euro en een viool kopen van mijn spaargeld. Is het mogelijk om te leren viool spelen met alleen die lessen, of is dit een onverstandige keus.
  Alvast bedankt.
   
 2. koffienee1

  koffienee1

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  299
  beste Lilly,
  Wat goed dat jij viool wilt leren spelen! Heb je al geïnformeerd naar de mogelijkheden van de muziekschool in jouw woonplaats?
  Misschien een speciale regeling met aangepast tarief?
  Om goed viool te leren spelen heb je echt een veelvoud van die 5 proeflessen én een viool nodig. Ik zou jou willen aanraden om die te huren via de muziekschool bij een vioolbouwer.
  Val niet in de verleiding om een flutviool voor enkele tientjes op Marktplaats te kopen: die zijn waarschijnlijk zó slecht dat er überhaupt niet op te spelen valt.
   
 3. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.239
  Lilly er is ook nog een forumviool. Deze viool wordt gratis uitgeleend aan mensen die graag viool willen spelen maar financieel moeite hebben er zelf een te kopen of te huren.
   
  ria, marloes s, Angie en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. marloes s

  marloes s ♫ ♪

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  1.866
  En als jij op de forum viool mag spelen kun je meer vioollessen nemen.:thumbsup:
   
 5. ria

  ria

  Lid geworden:
  21 okt 2011
  Berichten:
  446
  5 lessen als kennismaking met de viool is natuurlijk geweldig. Maar om echt viool te leren spelen zijn er toch echt veel meer lessen nodig.
   
 6. IdB

  IdB ♫ ♪

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  1.927
  Homepage:
  Hoi Lilly,

  Waar woon je en hoe oud ben je?

  Groetjes, Irene
   
 7. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  550
  hele goede suggesties! Mocht er echt geld tekort zijn, dan zijn er regelingen voor kinderen, om ze gewoon mee te laten doen aan sport of cultuur, bv via de stichting leergeld.
  bv voor Eindhoven:
  https://www.leergeld.nl/eindhoven/de-hulpverlening/het jeugdcultuurfonds, weer voor Eindhoven (het is per plaats geregeld) kun je tot 600 euro tegemoetkoming voor de muziekschool krijgen..
  https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/eindhoven-cultuur/

  En voor de viool zou je een aanvraag voor de forumviool kunnen doen...

  Ik geef zelf alleen cellolessen, maar zou voor iemand als jij die cellolessen wil hebben waarschijnlijk wel een oplossing kunnen bedenken...

  Succes.
   
 8. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.684
  Homepage:
  Hoe het in Eindhoven werkt weet ik niet, maar in mijn vorige woonplaats Groningen verwezen beide fondsen die Hubertus Bogaers noemt naar elkaar, afhankelijk van de aanvraag.
  In de praktijk kon men dan op kosten van het fonds een viool huren, die ik als vioolbouwer rechtstreeks declareerde bij het betreffende fonds en kon ook de muziekschool een jaar lang lessen declareren. De periode van een jaar kon in de praktijk meestal wel worden verlengd, maar moest wel tijdig worden aangevraagd.
   
 9. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.721
  Homepage:
  Als het fonds zowel de huur van de viool alsook de kosten van de lessen voor haar rekening neemt, zou de Forumviool overbodig zijn. Het komt er dus op neer dat wij dan met z'n allen een bijdrage leveren (belasting) om dit mogelijk te maken. Als ik Lilly zou zijn, zou ik informatie inwinnen naar de mogelijkheden.
  Ik heb echter geen idee of Lilly in of nabij Eindhoven woont.
   
 10. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.684
  Homepage:
  Beide instituten hebben ook een landelijke website. De praktische organisatie is gemeentelijk of provinciaal georganiseerd. Niet in alle plaatsen zijn de fondsen actief. Het hangt er dus maar van af wáár je woont, maar dat geldt voor meer zaken.
  Jeugdcultuurfonds
  Stichting Leergeld, landelijke site
   
 11. IdB

  IdB ♫ ♪

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  1.927
  Homepage:
  Ik heb voor een paar leerlingen van het leerorkest die verder wilden met viool te maken gehad met het jeugdcultuurfonds. Er is gewoon voor een leerling een vastgesteld zakje geld, hier in Den Bosch 425 euro per jaar (Terwijl bij Brabant staat 450 euro, beetje raar). Dit geld is voor lessen, maar kan ook ingezet worden voor de huur van een instrument. Maar op=op. Dus in het geval van die leerlingen hier, waren we toch afhankelijk van de goodwill van de vioolbouwer (die voor een lager verhuurbedrag de viool beschikbaar stelde) en de viooldocent die niet het volle pond rekende. En ouders moesten toch nog wat bijdragen om het mogelijk te maken voor hun kind. Want zo'n zakje is natuurlijk snel leeg...
  Ik keek even op een willekeurige site van een viooldocente en zag daar dat een jaar lang 30 min per week les 800 euro kost.
  In dit geval is dan de forumviool wellicht toch prettig, want dat scheelt gewoon een kostenpost.

  Daarnaast moet je voor het JCF en voor Stichting Leergeld aan best veel voorwaarden voldoen, waardoor er gezinnen tussen wal en schip vallen bij wie toch zulke hulp welkom zou zijn. En ook als iemand net 19 jaar is, dan kun je geen beroep meer doen op deze regelingen. Dan is zo'n forumviool gewoon een fijne steun om toch aan de slag te gaan.

  Van de site van het jeugdcultuurfonds:
  Jeugdfonds Cultuur Brabant
  Het Jeugdfonds Cultuur Brabant maakt het samen met gemeenten tot 100.000 inwoners mogelijk dat ook kinderen in armoede actief mee kunnen doen aan culturele activiteiten.

  Wij zijn er voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken, toneelspelen of zingen, maar waar daar thuis geen geld voor is. Het Jeugdfonds Cultuur Brabant geeft deze kinderen een financieel steuntje in de rug.

  De bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur is maximaal € 450 per kind, per jaar voor lessen of attributen zoals een instrument of balletschoenen. We zijn er voor alle kinderen in het gezin die iets aan cultuur willen doen.
   
  Laatst bewerkt: 4 feb 2020
 12. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.721
  Homepage:
  Prima! Zet die Forumviool maar in. Het is alleen niet zo'n geweldig instrument en dat staat me een beetje tegen. Dus dacht ik wanneer er toch gehuurd gaat/kan worden dat er misschien dan een beter instrument uit de verf zou kunnen komen.
   

Deel Deze Pagina