Wat is de kwaliteit van deze koffer en wat is die waard?

Discussie in 'Overig' gestart door veerlezwollexx, 15 aug 2023.

 1. veerlezwollexx

  veerlezwollexx

  Lid geworden:
  10 nov 2022
  Berichten:
  29
  Ik heb deze koffer op marktplaats zien staan en met de verkoper contact. Ik ben heel benieuwd of iemand weet wat de kwaliteit van de koffer is aangezien ik deze of soortgelijke ook op Ali express zie staan. En daarnaast wat de waarde is.

  Iemand enig idee? Groet Veerle
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  447
  Heb hem ook gezien op marktplaats en vind ook enkel een gelijkaardige koffer op aliexpress, als ik daar doorklik kan de pagina niet meer gevonden worden. Wat me ook opvalt is dat er een kam bijzit met een precies wat vreemde vorm:
   

  Bijgevoegde bestanden:

  veerlezwollexx vindt dit leuk.
 3. veerlezwollexx

  veerlezwollexx

  Lid geworden:
  10 nov 2022
  Berichten:
  29

  Klopt die kam is heel bijzonder, dat heb ik ook aangegeven. Meneer is bereid om te zakken in de prijs. Hij heeft de koffer gekregen en wil er alleen voor wat hij waard is. Dan ben ik heel benieuwd, wat is de kwaliteit van een Ali express koffer?
   
 4. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.946
  Homepage:
  Die goedkope koffers leiden vaak tot een of meer teleurstellingen: ze zijn veel te zwaar, ze zijn niet stabiel in open positie, de riemen en draag-ogen zijn van matige kwaliteit of zitten op onhandige plekken etc.
  Het ligt er maar aan wat de koffer allemaal moet "doen" : altijd op reis, 100x open en dicht per dag en vaak op de rug en op de fiets, tram in, metro uit, in het bagageluik van een bus etc. vergt veel meer van een koffer dan alleen dient als opberger die nooit van zijn plek komt.
  In het eerste geval zou ik een GEWA full carbon aanraden, maar die kost wellicht 2K, in het tweede geval maakt het niet zoveel uit.
  De kam lijkt op een rudimentaire gamba-kam.
   
 5. veerlezwollexx

  veerlezwollexx

  Lid geworden:
  10 nov 2022
  Berichten:
  29

  Ik ben op zoek naar een koffer waarmee ik eens per week naar les kan (10 min op de fiets) en in huis kan houden om de cello in te stallen en zo de luchtvochtigheid ook te kunnen bepalen. Geen harde eisen, ben geen ster speler die drie keer per week in een orkest speelt. Wel wil ik een koffer waar ik mijn pareltje van een cello veilig in kan vervoeren en bewaren.
   
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.946
  Homepage:
  Dan zou je op zoek moeten naar een koffer die in ieder geval comfortabel op je rug zit en niet al te zwaar is (4-5Kg.)
  Let op de plaats van de rugzakogen: die zitten bij sommige koffers aan de hoge kant, met als gevolg dat de koffer op de bagagedrager van je fiets uit komt, hetgeen onprettig en wellicht onveilig is.
  Neem je instrument en liefst ook je fiets mee wanneer je een koffer uitzoekt en test uitgebreid of die wekelijkse 10 min op de fiets geen martelgang van "kromme lindert" wordt. Succes!
   

Deel Deze Pagina