GEZOCHT: Barok instrumentalisten (viool/cello etc)

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Alex Risch, 24 feb 2014.

  1. Alex Risch

    Alex Risch

    Lid geworden:
    24 feb 2014
    Berichten:
    3
    Voor een project ben ik op zoek naar barokviolisten/Cello etc. Graag reacties via info@alexrisch.com

    Try-out eind februari, begin maart 2014.

    Na ontvangst mail kan ik de try-out compositie doorsturen.
     
  2. Willeke_D

    Willeke_D ♫ ♪

    Lid geworden:
    12 nov 2010
    Berichten:
    529
    Het is vaak handig om het gewenste niveau van de strijkers erbij te vermelden en evt budgetten voor vergoeding van reiskosten of gage als het om professionals gaat.

    Ook kan het handig zijn om een lokatie te vermelden waar in Nederland (of daar buiten) het gaat gebeuren.
     
  3. Alex Risch

    Alex Risch

    Lid geworden:
    24 feb 2014
    Berichten:
    3
    We zoeken (semi) prof's die met plezier en passie werken. Voor de try-out is er geen vergoeding. Na de try-out is de bedoeling dat we een try-out concert gaan spelen. Daar worden reiskosten voor vergoed. Afhankelijk van de reacties op dat concert wordt gekeken of er een kleine tour gepland kan worden.
     
  4. liuwe

    liuwe liuwe van der meer

    Lid geworden:
    26 aug 2005
    Berichten:
    1.481
    Maar wáár?? Met dit soort vage informatie kun je toch niks? Om wat voor werk gaat het? Hoeveel instrumenten moeten er aan meedoen? Wie dirigeert? Deze manier van werken is wel èrg amateuristisch! Of gaat het om het erboven vermelde " King Arthur-project"?
     
  5. Alex Risch

    Alex Risch

    Lid geworden:
    24 feb 2014
    Berichten:
    3
    Amateuristisch is het dit soort vragen of ongepaste opmerkingen via dit forum te plaatsen. Zoals in het bericht staat "graag reacties via: info@alexrisch.com" Zoals iedere organisatie weet ga je een oproep op een forum plaatsen om vervolgens op een ander medium (e-mail) de informatie te ontvangen en zo te kunnen bundelen, registreren en reacties op kunt sturen. Dit is namelijk niet het enige forum wat aangesproken is (internationaal). Om op iedere reactie op ieder forum te gaan reageren is onbegonnen werk en maakt het totaal onoverzichtelijk. Dus graag bij interesse of voor meer informatie mailen naar info@alexrisch.com
    Hoop het op deze manier duidelijker geformuleerd te hebben.
     
  6. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.120
    Homepage:
    Maar Alex, het is toch gewoon handig voor strijkers te weten waar zich repetities enzo afspelen? Er kunnen flinke reistijden kleven aan dit project en het is de vraag of het dan uit komt. Als (semi-) prof wil je toch wel weten waar je je tijd in gaat steken. Anders heeft zo iemand wellicht ook geen zin om te reageren en dan krijg je voor je project misschien ook niet de mensen die je eigenlijk wel had willen hebben.
     
  7. dreamingdragon

    dreamingdragon

    Lid geworden:
    26 feb 2011
    Berichten:
    365
    Ik ben benieuwd of er zich iemand al heeft aangemeld
     
  8. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.279
    Homepage:

    Beste Alex,

    Ik kan me niet vinden in de bewering dat een Forum moet dienen als middel om een oproep te plaatsen en dan reacties dirigeren naar een opgegeven e-mailadres. Dan zou ik toch maar eens gaan nazoeken wat de definitie van een forum is. Op dit forum –en de meeste fora- is het de bedoeling dat er een schriftelijke discussie gaat ontstaan aan de hand van het opgevoerde onderwerp.
    StrijkersForum is absoluut geen prikbord waar men maar oproepen kan plaatsen zoals dat bij een supermarkt gebeurt.

    FO
     
  9. dreamingdragon

    dreamingdragon

    Lid geworden:
    26 feb 2011
    Berichten:
    365
    Aangezien ik via Facebook een zelfde oproep kreeg te lezen. Heb ik me netjes aangemeld en wat info opgevraagd. Aangezien ik ook in het duister tastte en het vermoeden kreeg dat meneer Risch helemaal geen kaas had gegeten van de wereld van violisten. Laat staan hoe een orkest opgebouwd is. Ik ben dan ook maar na een paar mailtjes afgehaakt. Ik heb ook naar het niveau gevraagd waar het bladmuziek op is geschreven Daar heb ik nu dus een antwoord op gekregen hier op het strijkersforum. Verder werden mijn vragen summier tot niet beantwoord.

    Als ik na 2 weken niets hoorde werd het project in de koelkast gezet. Aangezien ik dit nu hier op het forum lees, vind ik de info erg belabberd en vind ik de redenatie vd heer Risch erg raar.

    Jammer dat het op deze manier moet. Succes Alex, je zult het nodig hebben.
     
  10. liuwe

    liuwe liuwe van der meer

    Lid geworden:
    26 aug 2005
    Berichten:
    1.481
    De heer Risch geeft een nieuwe invulling aan het begrip " amateuristisch", als ik bovenstaande reacties lees. Volgens zijn website is hij organisator. Ik vraag me af waarván.
     
  11. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    Een jaartje geleden stond er op dit forum een discussie over de vraag, waarom veel bezoekers aan dit forum het na een paar keer weer voor gezien houden. Ik vermoedde toen dat het iets te maken heeft met de botheid van bepaalde deelnemers.
    Is het nu echt nodig om de persoon die dit topic startte zo te lynchen?
     
  12. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
    Bij véle fora houden de meeste deelnemers het na een of een paar berichten voor gezien, zeker degenen die eenmalig een oproep doen in de rubriek gevraagd-gezocht. Het forum biedt daartoe de mogelijkheid (als dat niet de bedoeling is moet de rubriek maar weg). Een stevige gedachtenwisseling waarbij gevraagd wordt om uitleg is nog wel iets anders dan een "lynchpartij"
     
  13. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.120
    Homepage:
    We kunnen natuurlijk gewoon met elkaar afspreken dat we alleen oproepen voor bepaalde projecten doen als die oproep vergezeld gaat met duidelijke gegevens die helpen te beoordelen of je daartoe in staat bent/zin hebt.
    (gegevens als plaats, tijdstip, welk soort muziek en niveau-aanduiding, ideeën en plannen met dat project).
    We zijn allemaal muziekliefhebbers die mogelijk wel zin hebben in een muzikaal avontuur. Het is toch leuk om elkaar op de hoogte te stellen en te interesseren voor een project?
     
  14. liuwe

    liuwe liuwe van der meer

    Lid geworden:
    26 aug 2005
    Berichten:
    1.481
    Inderdaad, je kunt heel gemakkelijk een oproep plaatsen voor een bepaald project, je geeft gewoon aan wanneer het project plaatsvindt, wat er precies wordt uitgevoerd, welke instrumenten en hoeveel je er nodig hebt. Eventueel geef je aan of het al of niet betaald wordt. Klaar! Niks geen vaag gedoe met extra mailadressen voor informatie, maar gewoon pats, boem, dit is het project, wie heeft er zin? Komen gegarandeerd mensen op af.
     
    Oosterhof Vioolbouw vindt dit leuk.
  15. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
    een z.g. "Sticky" bovenaan de rubriek met aanwijzingen voor de minimale inhoud van de oproep. Zie ik ook wel op andere fora
     
  16. Oosterhof Vioolbouw

    Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

    Lid geworden:
    29 mrt 2003
    Berichten:
    14.279
    Homepage:
    Kun je een link geven? Dan kan bekeken worden of zoiets handig is om in te voeren.
     

Deel Deze Pagina