Albumine en gelatine gemixt in water is een 'versoberde' versie van de zogenaamde 'Vernice bianca', maar zo het schijnt een adequate eerste behandellaag (voor het vernissen begint). Gelatine heb ik, en albumin zit in het wit van een ei, maar hoe krijg ik het eruit? En hoe moet ik het mengen? Gelatine mengt het beste op een bepaalde temperatuur, 60 graden +/-, maar hoe zit dat met albumine? En in welke verhoudingen? Vragen, vragen, vragen...
Je gebruikt Oldwood1700 producten dacht ik? Daar sealen ze alleen met Gelatine. Je moet het echter wel volledig oplossen en daarna direct aanbrengen. Ik heb geen ervaring met een soort 'Vernice Bianca'. Bij spirituslakken (die ik meestal gebruik) pas ik als sealer Gummi Gutti (opgelost in Ethanol) toe of een kant & klare Grondlak van de Firma Götz in Duitsland. Albumine krijg je toch als je het eiwit met water mengt in een mixer en dan een tijd laten bezinken. Dan treedt er fasescheiding op en de waterlaag moet je hebben, dacht ik. Mogelijk dat je meer informatie kunt vinden op MN?
Ik ga inderdaad Oldwood1700 producten gebruiken, ik ben nog niet in de vernis fase, maar wil graag al mijn vragen beantwoord hebben voordat ik ga vernissen Op de website van Oldwood staat: "OLD WOOD recommends that you begin by isolating the wood, applying a 2-3% gelatine solution, and adding a small amount of albumin (egg white)." Ik neus nog wel wat verder, inderdaad, ik zal ook eens kijken op MN Update: Eiwit opkloppen (zonder water) paar uur laten staan en de vloeistof die dan uit de 'meringue' is gescheiden is albumine. (met dank aan MN) Arabisch gom heb ik ook nog wel, klein beetje suiker en honing erdoor et voilà, een sealer.
Ik zou dan ook even door speuren op MN over de bevindingen van Vernice Bianca, want wat me zo bijstaat is het spul wat niet drogen wil. Trouwens dan kun je de Refractive Ground (Oldwood1700) ook wel overslaan, want die heeft dezelfde functie als de Vernice Bianca.
Albumine kun je gewoon in poedervorm kopen. Het wordt o.a. gebruikt in de karpervisserij bij het maken van boilies (karper aas) als bindmiddel. Er zijn verschillende merken. http://www.hotconcept.nl/albumine.html Een goede hengelsportzaak heeft het voor je, zeker als ze gespecialiseerd zijn in karpervisserij. Remi
Dank je Remi Ik vraag me wel af hoe zuiver dat spul is, zoals je misschien weet wordt er wel eens gerommeld met wit poeder En ik heb maar een klein beetje nodig, dus ik klop wel een eitje op. Is dit trouwens misschien het geheim van de grote meesters? Visvoer?
Een wie eens in Cremona geweest is weet dat het aan de rivier de Po ligt, waar je heel goed schijnt te kunnen vissen: een geheel nieuw licht op de "Segreti di Stradivari"?
Walter, als je me een prive berichtje stuurt met je adres dan stuur ik je een paar gram Hammerl gelatine pulfer. Ik gebruik het altijd onder de kleurbeits/grondlak