samenspel-op-afstand

Discussie in 'Overig' gestart door Marcelita, 26 feb 2015.

  1. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.139
    Homepage:
    Wie heeft er weleens wat geprobeerd via skype of andere (handige) verbindingen met elkaar muziek te maken?
    En als het lukte, hoe en waarmee?

    Reisafstanden en reistijden zijn vaak spelbrekers. Voor een samenspeelbijeenkomst met een groepje mensen uit het wereldmuziek-Utrecht gebeuren heb ik weleens voor enkele reis terug langer in de auto gezeten dan we aan uren gespeeld en thee/koffie gedronken hebben:(.
    Toch blijven dit soort muzikale bijeenkomsten onvervangbaar, maar om elkaar eens alvast een beetje met iets op weg te helpen, zou je dat even lekker praktisch willen kunnen doen met onze prachtige moderne telecommunicatiemogelijkheden.

    Kortom: wie heeft ervaring? Wie vertelt mij daarover?
     
  2. Willeke_D

    Willeke_D ♫ ♪

    Lid geworden:
    12 nov 2010
    Berichten:
    529
    Geen ervaring maar wel een technische achtergrond.

    Ik denk dat het niet mogelijk is omdat de internet verbinding (waarover je Skype of een andere applicatie gebruikt) nooit dusdanig snel en betrouwbaar is dat je kunt samenspelen. Beeld en geluid lopen niet altijd even synchroon en dat is voor samenspel funest.

    Dan heb ik het nog niet eens over de erbarmelijke geluidskwaliteit over en weer.

    Er schijnen docenten les te geven via Skype. Dat lijkt me al verschrikkelijk maar goed, voor sommige lijkt dit noodzakelijk te zijn om alsnog les te krijgen of als docent de kost te kunnen verdienen. Maar samenspel via Skype lijkt me onmogelijk.
     
  3. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.139
    Homepage:
    Dank voor je reactie, Willeke. In dat geval is het dus wachten op ultra snel netwerkverbinding, superslimme kabels die nog tig keer beter zijn dan glasvezel.
     
  4. Willeke_D

    Willeke_D ♫ ♪

    Lid geworden:
    12 nov 2010
    Berichten:
    529
    Glasvezel redt het nog wel maar het is vooral wat er aan het einde van de glasvezel zit en wat er nog meer overheen gaat. Je modem (met afgeknepen snelheid door de provider), Wifi netwerk met daarop aangesloten de rest van je gezin (die op dat moment net met 2 personen een YouTube filmpje kijken), de laptop of tablet die ondertussen ook andere dingen doet en ten slotte de servers van Skype zelf. 's Morgens wil dat nog wel maar als de VS wakker wordt, dan gaat de snelheid en kwaliteit van Skype drastisch naar beneden.

    Al die andere factoren zorgen er (meer dan glasvezel zelf) voor dat je te maken hebt met tijdverschil tussen locatie 1 en locatie 2. Uiteindelijk is glasvezel zelf natuurlijk ook niet sneller dan het licht en een afstand van 50 km kun je dan ook al merken.
     
  5. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.139
    Homepage:
    Dus als moeders gaat celloskypen, helpt het niet het verdere gezin van het beeldscherm af te jagen en hun gedoe af te sluiten. Een hele geruststelling voor hen (want het is dus nog niet uitvoerbaar, dat celloskypen).:D
     

Deel Deze Pagina