Tianwa Yang

Discussie in 'Beroemde solisten' gestart door Elman, 31 okt 2017.

  1. Elman

    Elman ♫ ♪

    Lid geworden:
    4 sep 2007
    Berichten:
    705
    In de Naxos vioolserie van de 19e eeuw wordt het nodige gespeeld door de violise Tianwa Yang. Ik zag dat ze onder andere de complete werken van Sarasate (voor viool/orkest en viool/piano) heeft opgenomen. Ik begon met de Zigeunerweisen. Verwachtte er eerlijk gezegd niet heel veel van, want de uitvoering van Francescatti is voor mij de maatstaf. Maar... die doorstond ze glansrijk. Een perfecte uitvoering zowel muzikaal als technisch. Dus ik zoeken wie zij eigenlijk is. Blijkt een grote internationel naam te hebben en haar opname van de integrale Sarasate wordt internationaal geroemd.

    Gramophone: Yang is splendidly equipped as a Sarasate violinist, with her clear tone, pure intonation, impressive dexterity and light touch.

    Yang is voor mij een grotere ontdekking dat al het jonge, nieuwe talent waar hoog van opgegeven wordt.

    [​IMG]

    Krijg vandaag in de nieuwsbrief van Naxos het bericht dat er een nieuwe cd verschenen is van haar: werken voor viool en orkest van Saint-Saens.
     
    Laatst bewerkt: 31 okt 2017
  2. Marcelita

    Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

    Lid geworden:
    6 jan 2014
    Berichten:
    6.120
    Homepage:
    Interessant! Heb werkelijk helemaal nooit van haar gehoord, dus jij hebt voor mij hierin de primeur.

    Ja, en dan ga je toch eens kijken en vooral luisteren:



    Een kleine gestalte met grootse klank. Ze is nu 30, maar speelt viool vanaf haar vierde. Deze Chinese heeft in Europa ook al op grote podia gestaan, maar nog niet in Nederland. Als jonge 12-jarige is ze door Isaac Stern naar Amerika gehaald om concerten te geven.

    Heel mooi @Elman om ons op deze violiste te attenderen!
     
  3. Hopf

    Hopf ♫ ♪

    Lid geworden:
    10 okt 2005
    Berichten:
    1.078
    Elman,

    Zo nieuw zijn die de Sarasate-opnamen van Tianwa Yang nou ook weer niet. Ik heb ze namelijk al in november 2013 in dit forum de hemel in geprezen.
     
  4. Tobias

    Tobias |♫♫|♫

    Lid geworden:
    13 jul 2013
    Berichten:
    4.532
    Techniek heeft ze wel, maar vind ik dit mooi. Nou nee echt vrolijk word ik er niet van. Kan ook door de opname komen hoor, want er wordt vaak wat afgeknoeid met dat geluid.
     
  5. Elman

    Elman ♫ ♪

    Lid geworden:
    4 sep 2007
    Berichten:
    705
    Alle eer naar Hopf dus die haar al eerder aan heeft geprezen.

    @Tobias: Luister even via spotify de Sarasate opname. Prachtige warme toon, Spaans temperament, spatzuiver, volmaakte techniek en ook nog eens zeer muzikaal gespeeld zonder te schmieren. En dat alles nog eens prachtig opgenomen. Ik las op haar site dat ze onder andere (!) voor die Sarasate opnamen een Diapason d’Or heeft gekregen, dat is echt wel een serieus prestigieuze prijs.

    Kom er achter dat ik haar overigens al jaren ken.... Zij is diegene die op 13 jarige leeftijd alle caprices van Paganini heeft opgenomen. Die kwam je destijds op youtube vaak tegen:



    Mooi hoe muzikaal zij zich ontwikkeld heeft. Als je die paganini ziet verwacht je namelijk soort onbewogen notenkanon. Niet om te discrimineren maar ik vind het weinig inspirerend om te kijken naar Aziatische violisten. Lijken er zo onbewogen onder. Ik luister liever naar Yang op cd dan dat ik kijk via Youtube.

    In alle interviews spreekt ze vloeiend Duits overigens. Maar ze geeft dus les in Zwitersland kwam ik achter.
     
  6. Elman

    Elman ♫ ♪

    Lid geworden:
    4 sep 2007
    Berichten:
    705

Deel Deze Pagina