Koopcontract opstellen

Discussie in 'Viool' gestart door Remco73, 13 jul 2023.

  1. Hopf

    Hopf ♫ ♪

    Lid geworden:
    10 okt 2005
    Berichten:
    1.078
    Als in jouw beleving in mijn geval 'letterknecht' synoniem is met een 'aandachtig en geïnteresseerd lezer', kan ik me wel in deze kwalificatie vinden ;)
     
    BertBoonVioolbouw vindt dit leuk.
  2. liuwe

    liuwe liuwe van der meer

    Lid geworden:
    26 aug 2005
    Berichten:
    1.485

    Ik denk niet dat jij grip kunt houden op een instrument dat jij hebt gebouwd. Als de bespeelster tevreden is over de klank, dan is er niks aan de hand, dan blijft ze het instrument gebruiken. Maar als ze uiteindelijk niét tevreden is over het instrument, dan heeft zij volgens mij de vrijheid om op zoek te gaan naar een ander instrument en staat het haar ook vrij aan wie dan ook haar instrument te verkopen, het is immers haar eigendom, ze heeft jou er voor betaald en jij ging akkoord met de prijs, logisch, jij had die prijs zelf bepaald. Als ze dan bij verkoop meer krijgt dan ze aan jou heeft betaald, dan is dat háár geld, dan heeft ze geen verplichtingen naar jou toe. Ik denk niet dat je dit kunt vastleggen, daarvoor is een viool gewoon een "ding". Het voelt heel lullig: een ander gaat ervandoor met de winst, terwijl jij het instrument gebouwd hebt. Maar dát is handel: hoeveel kantoren worden soms per dag niet drie keer doorverkocht, tot grote vreugde van de notaris? Als jij voor een prikje een Amati op de rommelmarkt vindt, ben je toch ook niet verplicht de miljoenenwinst die je bij verkoop maakt te delen met die arme marktkoopman die niet wist wat de waarde was?;)

    Edit → Liuwe: ik heb het gewijzigd en hoop dat het er nu staat zoals de bedoeling was.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 21 jul 2023
  3. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.985
    Homepage:
    Dat is precies wat ik er mee bedoel!
     
  4. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.985
    Homepage:
    En dan maar hopen dat de moderator nog weet hoe een bericht verwijderd moet worden;)!
     
    Laatst bewerkt: 18 jul 2023
    Hopf vindt dit leuk.
  5. RolandS

    RolandS

    Lid geworden:
    24 apr 2009
    Berichten:
    119
    Misschien geldt voor ons beide dan wel dat we slechts door schade en schande zijn wijzer geworden ....
    Ik deed een bewering over de rechtsgeldigheid van verkoopvoorwaarden, niet over de praktijk waarin verkopers die proberen op te dringen. Mijn ervaring leert mij dat verwijzingen naar een deponering onvoldoende zijn. Fysiek? Overhandiging per email kàn, voorafgaand aan de koopovereenkomst.

    Het is in deze kwestie zo als in zovele andere: partijen kunnen nu nog voordat er een probleem ontstaat met elkaar afspreken hoe ze samen iets bedoelen (bedoeld hebben). Vandaar mijn advies voor een eenvoudige en duidelijke overeenkomst. Een vage aanduiding op een factuur die eenzijdig is aangebracht kan gemakkelijk leiden tot teleurstelling en ruzie.
     
  6. liuwe

    liuwe liuwe van der meer

    Lid geworden:
    26 aug 2005
    Berichten:
    1.485
    :thumbsup::thumbsup:
     

Deel Deze Pagina