14 September; basso continuo workshop door Jan van Grootheest; alten schuif aan!

Discussie in 'Altviool' gestart door Cellisima, 20 jul 2019.

 1. Cellisima

  Cellisima

  Lid geworden:
  11 apr 2016
  Berichten:
  51
  Homepage:
  Ontdek de wereld achter de klank!
  Hoe komt het dat muziek op het ene moment pijnlijk en verdrietig klinkt en op het andere moment vrolijk en opgewekt? Hoe kan een componist ons zo verrassen?

  Op 14 september aanstaande wordt het een barokfeest! In deze workshop neemt barokspecialist Jan van Grootheest ons mee voor een kijkje in de keuken van chefs als Bach, Vivaldi, Mozart, maar ook Beethoven en Schubert.
  Beginner en gevorderde; iedereen die wil leren en die verdieping zoekt is hier welkom: cellist, pianist of klavecinist, violist, wie dan ook.
  Inzicht in harmonieën en muzikale zinstructuren maakt dat je de muziek steeds beter gaat begrijpen en daardoor makkelijker en beter gaat uitvoeren. De kennis die je opdoet wordt die dag meteen praktisch toegepast. Het willen begrijpen van akkoorden en hun omkeringen is een must indien je wilt kunnen verklaren waarom je zwaar/licht speelt en waarom je automatisch hard en zacht speelt. Dat komt door de kleuring die de basso continuo partij je bewust ingeeft. Is het niet prachtig te verklaren waarom je gevoel je aangeeft wat je wilt doen? Ik vind van wel.

  Jan pakt zijn klavecimbel uit en gaat van 10.00 tot 15.00 op de Archangelkade 15 te Amsterdam vertellen over het spelen van basso continuo, vrij vertaald als de continu klinkende bas, welke je vindt in de barok periode.
  Alles gaat hier over spanning en ontspanning.
  Stemming is 440 herz. Dit is waarschijnlijk de hoogte waarop jij reeds gestemd bent.
  Kom je met je eigen samengestelde ensemble? Of kan ik je misschien in een ensemble plaatsen? Vroege aanmelding is een pré.

  Wij passen ons te spelen materiaal aan op de instrumentalisten die zich inschrijven en hun niveaus.
  Jan staat open voor alle vragen, en je gaat met een hoofd vol verhalen en veel informatie over de uitvoeringspraktijk weer naar huis. Hij is in het geven van deze workshop getraind.

  De te spelen muziek wordt je van te voren toe gemaild voor studie. Jij kiest of je speelt en/of luistert.

  In het kort…
  Wie? Beginners, gevorderden, alle instrumenten: schuif aan en geniet. Alleen luisteren mag ook.
  Wat? Continuo workshop; de diepte in aan de hand van de becijferde bas.
  Wanneer? Op 14 september van 10.00 tot 15.00.
  Waar? Archangelkade 15 op bedrijventerrein Hemweg te Amsterdam, Houthaven.

  De kosten bedragen € 85,00 inclusief koffie, thee, sapjes, snacks en een lekkere lunch. Na aanmelding via info@celloverkoop.nl mag je dit bedrag voldoen. Je staat definitief ingeschreven wanneer het fee voldaan is. Let op; kijk goed of je echt kunt komen; er is geen restitutie mogelijk.

  Deze studio ligt op bedrijventerrein Hemweg; er stopt een bus op 500 meter afstand. Op dit terrein mag je niet parkeren zonder parkeervergunning. Het is mogelijk voor deze dag een vergunning te huren a € 10,00 om vor de deur te parkeren. Je mag ook buiten het hek van het bedrijventerrein parkeren maar dit kost € 6,00 per uur.
  Er is een beperkt aantal parkeervergunningen beschikbaar; geef bij aanmelding duidelijk aan of je er eentje wilt huren die dag.

  Neem iemand mee; dit wordt leuk!

  Hartelijke groet: Jan van Grootheest en Scarlett Arts!
  06-18189005
  info@celloverkoop.nl
  www.celloverkoop.nl Het-Strijkkwartet-Concertgebouw-kleine-zaal-jan-denkt.jpg
   

Deel Deze Pagina