Aangeboden via marktplaats

Discussie in 'Aangeboden' gestart door marcello, 9 jul 2019.

 1. marcello

  marcello Marcel van de Ven

  Lid geworden:
  11 mei 2009
  Berichten:
  18
  hallo strijkvrienden,
  Ik wil jullie graag laten delen in mijn ervaringen bij het zoeken naar een nieuw (gebruikt) instrument. Ook ik heb een beperkt budget en voel me soms aangetrokken tot aanbiedingen op marktplaats die er aantrekkelijk uitzien. Voor mijn zoektocht naar een andere cello kom ik de laatste maanden regelmatig aanbiedingen tegen van dubieuze verkopers. In gebrekkig nederlands worden mooie instrumenten aangeboden tegen relatief lage prijzen. Toen ik er een telefoontje aan waagde kreeg ik een slecht nederlands verhaal over dat de aanbieder binnenkort weer in Nederland komt en dan zou er een afspraak gemaakt kunnen worden. Ik zou beter moeten weten, maar maakte uit nieuwsgierigheid toch een afspraak. Het ging om een cello van €3000, best veel geld. We ontmoetten elkaar in het centrum van Deventer (nee, geen huisadres, gewoon voor de Hema) en een vage vriend was niet thuis dus in een steegje mocht ik even kijken. De vrouw in kwestie (ik ga niet etnisch profileren) was overdreven aardig en begreep niets van mijn twijfels wat ze in slecht engels duidelijk probeerde te maken. Ook al haalde ze snel €1000 van de prijs af, ik was niet geinteresseerd om op deze manier een instrument te kopen. 1 Dag later werd op marktplaats hetzelfde instrument voor €1200 aangeboden via een andere persoon.
  Vermoedens van illegale handel, diefstal en gedupeerde muzikanten worden hier werkelijkheid. Wil je van dit circuit een deel zijn?
  Kies alsjeblieft bij het zoeken naar een instrument voor:
  • Geen haast
  • Ruime vergelijkingsmogelijkheden
  • Proefperiode zonder verplichting
  Al je koopt bij een vioolbouwer is dat allemaal goed voor elkaar, en krijg je vaak ook een
  • Inruilprijs voor je oude instrument en soms
  • Een gespreide betaling
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.874
  Homepage:
  Een Oost-Europees atelierinstrument misschien? Over het algemeen privé verkoop. Als het handelaren zijn ontduiken ze de Roemeense of Hongaarse btw. Was het soms "Constantin"?
   
  Laatst bewerkt: 9 jul 2019

Deel Deze Pagina