Adagio in D major, improvisaties en variaties op Heinrich Schmelzer - Sonata IV. Unarum Fidium, 1664

Discussie in 'Eigen werk' gestart door Vibrato Desperado, 9 jun 2019.

 1. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
 2. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
 3. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Klinkt tof! :)

  Neem je de instrumenten na elkaar op, of is dit met een groepje muzikanten gedaan?
   
 4. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  Dank!

  Dit heb ik spoor voor spoor opgenomen. Begonnen met de harpsichord. Helaas ken ik geen mensen die dit soort dingen leuk vinden om te doen. Voor nu is het een droom om zoiets ooit met anderen te gaan doen.
   
 5. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Ben je al wel eens naar een jamsessie geweest? Daar wordt een heel ander soort muziek gespeeld (in mijn ervaring meestal blues, funk of jazz) maar zelfs als die genres niet je ding zijn, is het alsnog hartstikke leuk om met andere muzikanten samen te improviseren. De ene keer klinkt het tof, de andere keer klinkt het helemaal nergens naar, maar in mijn ervaring zijn jamsessies altijd leuk, leerzaam en gezellig. :)
   
 6. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  Ah ja jam sessies, ik ben al wel vaker geweest als bezoeker, maar nooit als participant, ik denk ook niet dat ik er mee wegkom gezien mijn huidige functioneringsniveau, ik kan amper een open snaar in toon houden.. haha. Daarbij zou ik het wel interessant vinden om barok muziek te doen ipv de gebruikelijke funk en blues. Alleen de animo voor dergelijke stijlen lijkt niet zo populair meer als ze eens waren..

  Als je ooit eens hoort van een barok jamsessie mag je me wel een PMetje doen, dan kom ik zeker een kijkje nemen!
   
 7. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Wat voor sessie ben je naartoe geweest? In mijn ervaring is het bij jazzsessies en sessies in de buurt van conservatoria zo dat het niveau heel hoog ligt, maar bij rocksessies in kleinere plaatsen (zoals hier in Nieuwegein) is het veel meer gewoon lekker samenspelen en ligt het niveau helemaal niet zo hoog. Sommige muzikanten zijn fantastisch, andere zingen hartstikke vals en niemand vind dat erg. Gewoon lekker samen muziek maken zonder je druk te maken over of het wel goed genoeg is.

  Anyway, jammen in barokstijl ga je inderdaad niet snel meemaken. Ik ben zelf ook niet van de funk en blues, maar een bluesjam is leuker dan geen jam, vinnik. ;)

  Wat versta je trouwens onder een barokjam? Bedoel je dan het instrumentarium, de manier van spelen, of ook de toonsoorten en zo?
   
 8. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  Ah oke tof, ik ben bij verschillende jams geweest blues, jazz, rock, digital, samplebased, Echter niveau en snelheid blijven te grote uitdagingen om zo even overheen te stappen. Met name dat "gewoon lekker muziek maken zonder me al te druk te maken of het goed genoeg is".., Zeer grote uitdaging om die gedachte los te laten. Echter van tijd tot tijd. Het is ook een motivator mijzelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren om beter te worden, juist omdat het nog niet goed genoeg is.

  Een barokjam haha ja ik weet niet precies hoe ik dat bedoel (spontaan idee), meestal wordt barok van papier gespeeld. Bladmuziek en jamsessies zijn wel twee uitersten van elkaar, dus dat zullen we niet snel tegenkomen. Toch klinkt het idee aantrekkelijk voor mij :)
   

Deel Deze Pagina