Advies gevraagd i.v.m. mijn dochter die graag viool wil spelen

Discussie in 'Overig' gestart door Isabliss, 8 aug 2018.

 1. Isabliss

  Isabliss

  Lid geworden:
  8 aug 2018
  Berichten:
  17
  Jurriaan Westerveld had ik inderdaad gevonden. Alleen... als ik zie wat hij allemaal doet krijg ik de indruk dat hij geen Cello-les geeft. Maar ik kan hem altijd even mailen natuurlijk.

  Mijn eerste zorg is wel even de vioolles. Gert Heijnis kan ik niet met een ander emailadres vinden en hij is de enige die ik tot zover vind met vioolles. Da's toch ook wel vreemd, er zijn toch wel meer docenten zou je zeggen. :)

  Wij zoeken door :).

  overigens even gezegd hebbende: ik ben erg blij met al jullie hulp en waardeer het zeer.
   
 2. Isabliss

  Isabliss

  Lid geworden:
  8 aug 2018
  Berichten:
  17
  Wacht eens even. Ik zie dat ik op een verkeerd bericht gereageerd heb vanochtend. Ik had Jurriaan nog niet gemaild, maar Gert Heijnis. En van hem kreeg ik de mail terug met onbestelbaar. O jee, ik moet niet meer het internet op als ik net mijn ogen open doe. Mijn excuses!
   
 3. Isabliss

  Isabliss

  Lid geworden:
  8 aug 2018
  Berichten:
  17
  Ik heb nu, met wat geluk, een docente in Dronten gevonden. Dat is 20 minuten hiervandaan. Te doen. Ik heb gemaild. Dus nu afwachten of er antwoord komt. Wel jammer dat ik zie dat zij ook peuterlessen verzorgd tussen de leeftijden 2 - 5 jaar. Dat had mijn dochter echt fantastisch gevonden.
   
 4. Isabliss

  Isabliss

  Lid geworden:
  8 aug 2018
  Berichten:
  17
  Wel. Voor dochter een docente gevonden. Hele leuke meid aan de telefoon, denkt erg vanuit het kind. Volgende week hebben we een proefles. :)
   
  JosHuis, Oosterhof Vioolbouw en Marcelita vinden dit leuk.
 5. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.202
  Homepage:
  Super! Laat je ons weten hoe het was?
   
 6. Isabliss

  Isabliss

  Lid geworden:
  8 aug 2018
  Berichten:
  17
  Hallo allemaal. Sorry. Het was even wat hectisch hier. Mijn dochter heeft inmiddels haar eerste twee lessen gehad. Wat een geweldig leuke docente. Zoals ik al aangaf heeft mijn dochter een vervelend jaar met haar juf achter de rug en dat heeft er mede voor gezorgd dat ze erg onzeker werd. Zij uit dat in: LAAT ME MET RUST!. Deze docente heeft veel ervaring met dergelijke kinderen, en met het HSP zijn. Ze pakt het zo goed op. Ik mag al niet meer bij de les zijn van mijn dochter :). Dus ik zit braaf op de gang te wachten en hoor de discussies aan. Maar ze krijgt haar gewoon weer op de rit. Ik vind haar een held.

  Inmiddels zijn we ook naar een vioolbouwer geweest om een viool te huren. Want ze had een viool gekregen van haar familie uit Griekenland, maar deze was niet van goede makelij. Ze kon aan mijn dochtertje meteen al merken dat zij een dusdanig gehoor heeft dat ze de tonen herkent en opzoekt. Vraag mij niet hoe, ik heb het inderdaad ook gezien, maar ik wist niet dat dat er van nature in kon zitten. Maar ze zegt: als ze straks iets mee wil spelen van cd, tv of iets dergelijks dan gaat ze op zoek naar die tonen en kan ze die nooit vinden omdat deze viool gewoon niet de juiste klanken heeft. Dus op naar de vioolbouwer en daar een goede viool in de juiste maat gehuurd.

  Al met al is dat nu dus gaande. Ik ben er heel erg blij mee. Vooral het feit dat deze juf haar begrijpt en haar niet alleen leert spelen, maar ook leert haar emoties af te laten vloeien in muziek. Wat is muziek dan toch een prachtig iets niet?

  En over een tijdje? Gaat mama ook bij haar lessen. Het is geen Cello, maar ik vind viool minstens zo mooi en Cello is hier voor mij gewoon niet haalbaar financieel. Zeker niet als mijn zoontje straks ook iets wil gaan doen. En mijn motto is: ik wil het heel graag en het is een droom die in vervulling gaat, maar mijn kinderen staan aan het begin van alle mogelijkheden, die gaan voor. :).

  Ik hou jullie op de hoogte!
   
  Deanone, Marcelita en Muzirene vinden dit leuk.
 7. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.532
  Wat leuk Isabliss dat je ons zo uitgebreid verteld over je dochter haar passie voor de viool. Wat is dat toch met kinderen dat ze zomaar verlangen naar een viool. Is het de klank die hen aantrekt of de vorm, of misschien wel beiden. Maar het zijn denk ik wel altijd altijd kinderen met gevoel voor schoonheid.
  Je zegt dat je dochter muzikaal is, dan zal ze waarschijnlijk ook wel snel een eenvoudig wijsje uit haar hoofd kunnen leren op de viool. Niets is er leuker voor een kind om dit dan aan vrienden of familie ten gehore te kunnen brengen. Ik zie mezelf nog staan voorspelend aan oma. Na afloop boog ik nog net niet, maar het scheelde niet veel.

  Wat betreft de viool een huurviool is een uitkomst voor kinderen, want ze groeien er snel uit. Maar het betekent natuurlijk wel dat ze telkens weer afscheid moeten nemen van een vriendje, waarmee ze zoveel uren hebben doorgebracht. Is de laatste huurviool een hele viool dan is het fijn om die in eigendom te krijgen en te kunnen behouden.

  Ik zie uit naar de volgende ontwikkelingen van je dochter betreffende de viool.
   
 8. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.278
  Homepage:
  Zo een docente moet je koesteren!
  Geweldig dat je die hebt getroffen!
   
 9. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Perfect, zo'n lerares voor je kind! Dat zouden alle ouders met kinderen met HSP wel willen!'t Maakt zóveel uit!
  Ik begrijp je ook heel goed dat je je kinderen voorrang wilt geven, dat zijn de echte lieve ouders die daaraan denken!
  Als het even meezit, komt er ook een moment voor jou om met een strijkinstrument aan de gang te gaan.

  Toch zijn kinderen ook wel weer erg bezig met groeien en groot worden en daar past een grotere viool ook bij. Waarschijnlijk hoort een muzikaal kind ook dat die grotere viool ook een betere klank heeft, dat je er meer mee kunt.
   

Deel Deze Pagina