Atelier ilmer

Discussie in 'Cello' gestart door Maartje Anna, 7 nov 2018.

 1. Maartje Anna

  Maartje Anna

  Lid geworden:
  7 nov 2018
  Berichten:
  3
  Beste,
  Na 2 jaar een cello te hebben gehuurd, ben ik toe aan het kopen van een eigen cello.
  Nu staat er een mooie cello te koop op marktplaats welke ik ook in mijn overwegingen mee wil nemen. Ik kan alleen de maker (volgens de advertentie) niet terug vinden. Atelier Ilmer. Weet iemand meer over deze bouwer?
  De cello is verder met taxatierapport en is aangekocht bij Vedral in Den Haag wat ik zeer betrouwbaar vind klinken. De prijs is €3200. Ik wil verder ook bij Jaap van der Knaap gaan kijken, Scarlett en Contrada. Heeft iemand nog aanvullende suggesties of adviezen?

  Bij voorbaad dank
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.537
  Homepage:
  Illner is een goed aangeschreven Duits atelier. Het kiezen van een cello uit een aanbod van slechts één stuks is een heikele zaak, aangezien je niets kunt vergelijken. Van der Knaap en Contrada zijn uit jouw lijstje de betrouwbare adressen.
  Heb een PM gestuurd
   
 3. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  529
  In Nijmegen kan ik vof Doesburg aanbevelen. Hugo Doesburg is cellist, celloleraar en verkoopt, verhuurt en repareert strijkinstrumenten.

  Door deze combinatie kan hij goed persoonlijk advies geven. Zijn specialisatie is de finetuning van instrumenten, dus combinatie instrument, snaren, kan, pin, staartstuk en stok. Ik heb mijn cello bij hem gekocht en hij is ook mijn leraar, ik ben erg tevreden. Je kunt overigens ook een cello bij hem huren, hetblaatste jaar van de huur wordt dan van de prijs afgetrokken als je een instrument koopt.
   
 4. Maartje Anna

  Maartje Anna

  Lid geworden:
  7 nov 2018
  Berichten:
  3
  Bedankt voor jullie reacties en adviezen!
  Ik ga zeker meerdere adressen langs om cello's uit te proberen, bedankt voor de aanvulling daar op. Het is een leuke, spannende en vooral leerzame zoektocht.
  Mijn cello docente is ook bereidt om mee te gaan en mee te denken als er serieuze opties zijn. De cello via marktplaats vind ik toch de moeite waard om ook uit te proberen na uw reactie Bert. Deze mag ik op proef meenemen en zal hem dan ook zeker aan mijn cello docente en een viool/ cello bouwer laten zien ter beoordeling.
  Ik heb geen haast, ik wil vooral heel blij zijn met mijn eerste cello.

  Met vriendelijke groet Maartje
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.537
  Homepage:
  Het is al heel wat dat je niet in die "celli" van een paar honderd euro bent getrapt: ik keek na een lange tijd weer eens bij de celli op MP: wat een zooi staat daar af en toe tussen! Veel Succes!
   
 6. Maartje Anna

  Maartje Anna

  Lid geworden:
  7 nov 2018
  Berichten:
  3
  Nee daar waag ik me niet aan! Ik heb vroeger viool gespeeld en weet uit ervaring wat een goed instrument doet voor je speel geluk!
  :)
   
 7. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.421
  Ik ken meerdere cello- en vioolspelers die daar goede ervaringen hebben.
   
 8. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.421
  Dan gaat het zeker lukken. Als je docent mee gaat, of de cello mee naar je docent, en er is een betrouwbaar vakmens in de buurt, dan doen je oren en je hart de rest!
   
  Maartje Anna vindt dit leuk.
 9. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.063
  Homepage:
  Ik heb mijn vakantiechinees bij Scarlett Arts gekocht. Voor wat ik heb uitgegeven heb ik meer kwaliteit gekregen dan je mocht verwachten. Ze heeft mij direct goed en eerlijk gewezen op wat technische akkefietjes aan dat instrument. Een vioolbouwer die nog wat verbeterd heeft aan het instrument (niet iemand uit de kennissenkring van Scarlett) stelde ook vast dat het instrument heel okee is, helemaal al voor de prijs die ervoor neergeteld is.
   
  Maartje Anna vindt dit leuk.
 10. marloes s

  marloes s |♫♫|♫

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  2.073
  En mijn cello komt bij Maas Vioolbouw vandaan.
  Hij zit in Amsterdam.
  In Amsterdam zitten er meerdere.
  Misschien kun je daar een rondje maken?
   
  Maartje Anna vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina