Het is een kwestie van orientatie: in Frankrijk Heeft men het ook over Si bé mol en dat is voor ons weer even nadenken!
Hoe gaat dat dan met kruisen en mollen? Maakt dat weer niet uit? Een as is dan een la? Of wordt het een asla?
Het is inderdaad wat omslachtiger om si mol en do kruis te zeggen, of nog erger si dubbelmol of do dubbelkruis .
Dank ! wat vind u van dit boek ? Ik zie dat het erg wordt aangeraden https://www.bol.com/nl/p/tipboek-mu...el6u8YkZdNAJg.1_6_7.8.ProductImage#modal_open
Hey, zelf heb geen ervaring met dat boek, maar als ik de korte inhoud lees spreekt het wel aan en lijkt het boek zeer volledig! Ik denk dat je best eens kan horen bij forumleden die effectief les geven. Noten/harmonie leer is ook zo uitgebreid, je kan het echt zien als een wetenschap die veel linken heeft naar de wiskunde. Laat je dus niet te snel overdonderen maar ga stapje per stapje. En als het boek aanspreekt ga er gewoon voor, ik vind een boek nooit weggegooid geld .
Ik heb dit boek. Is een fijn boek als naslagwerk, maar als je echt wilt studeren is het niet handig. Neem dan deze: https://www.bol.com/nl/f/algemene-m...2XPnkTcWEP6s-__DkQCS0OFin0gMThYhoC5eYQAvD_BwE Deze gebruiken wij ook voor de theorielessen tijdens onze vioolkampen. Met daarnaast nog een zelf samengesteld boekje speciaal voor violisten.
Ow sorry nee, deze zijn voor kinderen... Ik ben eigenlijk nog nergens een vioolkamp voor volwassenen tegen gekomen! Maar dit boek is prima ook voor volwassenen!
Voor vioolkampen moeten de "grote mensen" zijn bij verenigingen als Huismuziek Nederland (bijvoorbeeld een weekje "van aznavour tot zelenka" met andere instrumentalisten/amateurs) of bij Stichting Volksmuziek Nederland (weekendkamp in De Glind, Ierse muziek, oost-europese muziek e.d. met andere instrumenten/amateurs) en zo is er nog wel meer waar anderen op dit forum ervaring mee hebben (gehad). Ook heb je in het buitenland wel bijvoorbeeld een Nederlandstalig kampje op een chateau in de Morvan. https://www.chateaudupommoy.com/arrangementen/kamermuziek/ Ik ben daar (nog) niet geweest, zou zomaar kunnen dat ik dat eens een keer ga proberen.
Dit boek is zeker aan te raden. Het is een fijn boek waar je allerlei informatie kan vinden over wat er allemaal kan staan in een muziekstuk. In dezelfde serie is er ook een boek over viool en altviool. Daarin staat allerlei informatie over de viool en altviool. Het is vooral gericht om het technische aspect van het instrument, bijvoorbeeld de onderdelen die op het instrument zitten. Ook vind je tips waar je op moet letten als je een viool of altviool wilt kopen of huren. Aan het einde van het boek vind je tips voor als je op een podium wil spelen. Dit boek is ook aan te bevelen.
Hoe lang per dag oefenen jullie sinds hèt begin ? nu ben ik in de zomer vakantie optimistisch op reis gegaan met de viool , geen structuur gemaakt en thuisgekomen ( moe ) en nu pas weer begonnen Nog twee weken tot mijn les. ik vermoed dat ik nog niet voldoende structuur heb met oefenen of wat ik dan precies doe aan studie en oefeningen. maar ben nieuwsgierig hoe jullie dat doen. Voor de duidelijkheid ik ben nog in hoofdstuk 1 en mijn volgende hoofdstuk gaat pas de noten op de hals meenemen ( dus echt net begonnen voor de zomer )
Hier zijn de lessen net weer begonnen. Mijn streven is een half uur per dag oefenen, maar dat lukt niet altijd. Soms wat langer, soms korter. In het begin oefende ik maar 10 min achter elkaar omdat je dan sneller moe wordt en nog moet wennen aan de houding. Mijn dochter oefent 5 min per dag (dat zou wel iets meer mogen) en mijn zoon 20 min per dag (hem moet ik nog helpen met studeren).
Wat leuk dat jullie allemaal viool spelen. Het zou me niet verbazen als mijn dochter er straks ook nog wat bij wil doen. Ik was begonnen met speelse piano lessen als kleuter maar toen is ze er na verder gegaan met zang , dat doet ze inmiddels 4 jaar en klikt enorm maar de aanleg voor muziek zie ik wel, dus je weet maar nooit. Bedankt voor je reactie en fijn dat ik niet de enige be die aanloopt tegen de houding. Rug / nek /pols moeten nog zoeken en wennen alhoewel het steeds wat eenvoudiger lijkt.
Ik probeer per dag 1 uur te oefenen maar dat lukt me ook niet altijd, ik probeer dat wel te compenseren door in het weekend wat langer te oefenen. Op zaterdag probeer ik bijvoorbeeld 2 uur te oefenen (tot ongenoegen van mijn huisgenoten ) een uurtje in de voormiddag en een uurtje s'avonds. als ik echt iets belangrijks wil afhebben tegen een bepaalde deadline neem ik wel eens een dag verlof om heel de dag te oefenen. tijdens het werk luister ik ook vaak naar uitvoeringen van de stukken die ik oefen of opnames van mezelf dat helpt me ook om eigen fouten te ontdekken of ideetjes op te doen. Verder doe ik tussendoor wel eens oefeningen voor boogcontrole met een potlood. er zijn wel wat oefeningen die je tussendoor kan doen tijdens bijvoorbeeld het wachten op de bus.
Zijn er video’s van die oefeningen ? Met name mijn handen ... mijn hand voor de boog is hyper mobiel , mijn pink hangt scheef en ook mijn duim weinig kracht maae ook geen sterke compensatie dat hoort bij hyper mobiel . maar toch merk ik dat elke dag toen minuten daar wel al helpt laat staan een uur !!! Zo goed !!