Cello improvisaties

Discussie in 'Eigen werk' gestart door Joost van Dongen, 13 jun 2019.

 1. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Ik heb recent een paar improvisaties op cello opgenomen die best okee uitvielen. Hier is de eerste: een relaxt gevoel met geluiden van de zee. :)

   
  Laatst bewerkt: 15 jun 2019
 2. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  Toffe meeuw samples sowieso, die zijn nog niet zo makkelijk om zuiver op te nemen, het golvende water ook tof, op sommige stukje misschien niet iets te hoog in volume, maar de dynamiek is weer heel tof, zet wel een sfeertje neer. Rustgevend, relax en meditatie muziek

  Mooi!
   
 3. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  908
 4. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  Ik heb die floatingpoint cello improv ook even aangetikt, die heeft mij goed geraakt. Gitaar, bass, drums, synth en cello, mis ik dan nog wat? Die turnover op 2 min 20 in.. erg tof gedaan, ik vind het een mooie progressie, zit gelijk zoveel gevoel in voor mijn gevoel.
  Ook daarvoor mijn complimenten

  Sandrider... Kerel dit is me portie gaaf hey, mooi voor film muziek/cinematic. Pff tof man. Hoe lang speel je eigenlijk al cello? Neem je dit allemaal spoor voor spoor op of werk je samen met andere muzikanten? Ik ben zeer onder de indruk van wat je allemaal doet, heb gelijk de volg knop aangetikt, mooi spul!
   
 5. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Thanks! :) De meeuw sample is gewoon van internet geplukt. https://freesound.org/ heeft veel rechtenvrije samples staan dus als ik wat wil met geluidseffecten, zoek ik het doorgaans daar.

  Ik speel nu zo'n 27 jaar cello, gewoon als hobby. Over het algemeen zijn in mijn composities de cello's allemaal door mezelf opgenomen, spoor voor spoor. De andere instrumenten komen voor het grootste deel uit de computer: dat zijn VST instrumenten in Cubase. Om de cello's 'foutloos' te krijgen knip en plak ik uit een aantal opnames, want over het algemeen is geen enkele opname helemaal goed. Ik gok dat die drie sporen van Sandrider in totaal minstens 100 knips bevatten uit een stuk of 15 takes. Veel werk, maar de enige manier waarop het me lukt om het behoorlijk zuiver en strak te krijgen. Dat is dan ook wel weer het voordeel van de improvisaties die ik hier post: daar ben ik niet zo perfectionistisch op en pak ik gewoon de take in zijn geheel met nagenoeg geen edits.

  Die Floating Point improvisatie wilde ik net gaan posten, had je die toch maar mooi al gevonden. :) Dit is een improvisatie over een oud muziekfragmentje waar ik nooit van wist wat er mee te doen, tot ik bedacht dat het een leuke basis kon zijn om live overheen te improviseren (wat ik recent in Nieuwegein gedaan heb als begeleiding van een dichter):

   
  Laatst bewerkt: 15 jun 2019
 6. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  Tof man! Ik lees veel herkenbare dingen, los van de 27 jaar ervaring :), je muziek verdient meer aandacht op internet. Je hebt er in ieder geval weer een fan bij nu!
   
  Laatst bewerkt: 22 jun 2019
 7. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.309
  Homepage:
  Lekkere rustgevende muziek. Je zwijmelt er zo in weg. Ik zie dit als muziek voor een filmfragment over de natuur. Finland of zo.
  Mooi gedaan Joost!
   
 8. marijke

  marijke

  Lid geworden:
  23 nov 2018
  Berichten:
  96
  whaw, knappe prestatie! petje af hoor!
   
 9. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.124
  Homepage:
  Wéér zo'n mooi stuk om naar te luisteren! Dank, Joost!
   

Deel Deze Pagina