Cellosnaren Opal

Discussie in 'Cello' gestart door Geart, 25 apr 2024.

 1. Geart

  Geart

  Lid geworden:
  6 jun 2020
  Berichten:
  3
  L.S.,
  Ik heb onlangs een set Opal-Gold snaren gekocht. Ze worden aangeprezen:
  "Met een snelle reactie, heldere articulatie en krachtig volume stellen OPAL GOLD CELLO-snaren jou en je instrument in staat om altijd op je best te zijn".
  Het is een beetje de vraag wanneer je op je best bent.
  De snaren zijn zeer luid en rauw op mijn Henri Delille. Misschien, als je Rostropovich wil nadoen of overtreffen, zijn ze de poging waard. Voor barokmuziek zijn ze in ieder geval absoluut niet geschikt.
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.292
  Homepage:
  Dat de snaren zeer luid zijn is niet verbazingwekkend, want de A en D hebben een stalen kern omwikkeld met een legering terwijl de kern van de C en G bestaat uit een 'Twin-X Core' gewikkeld met Wolfraam. Dat geeft een veel te hoge snaarspanning ten opzichte van echte darm snaren. Deze sets zijn absoluut niet vergelijkbaar.
   
 3. Geart

  Geart

  Lid geworden:
  6 jun 2020
  Berichten:
  3
  Dank voor de onderbouwing Frits.
   
 4. JanJan

  JanJan

  Lid geworden:
  17 nov 2019
  Berichten:
  42
  Het verschil tussen darm en Staal & Wolfraam is groot. Sommige kleren past de Keizer niet en dat geldt ook voor instrumenten. Soms is het een beetje uitzoeken wat prettig is. De 'juiste' snaar vinden, is een uitdaging. Advies van een professional kan helpen. De snaarspanning is voor de klank van een instrument best bepalend. ;)
   

Deel Deze Pagina