Concert Ciconia Consort met Verklärte Nacht in Nieuwe Kerk Den Haag

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Marinka, 10 mei 2013.

 1. Marinka

  Marinka

  Lid geworden:
  10 mei 2013
  Berichten:
  5
  Het Ciconia Consort, een in 2012 opgericht professioneel strijkorkest, bestaande uit toonaangevende jonge musici, speelt op zondag 26 mei, aanvang 14.30u een concert in de Nieuwe Kerk in Den Haag: "Allemaal naar de psycholoog".

  De werken die zullen klinken zijn:
  Franz Schreker – Intermezzo en Scherzo
  Guillaume Lekeu – Adagio voor strijkers
  Arnold Schönberg – Verklärte Nacht

  In 1899 verscheen het boek 'Die Traumdeutung', geschreven door de Weense joodse neuroloog Sigismund Freud. Vaak wordt het verschijnen van de Traumdeutung beschouwd als de grondlegging van de psychoanalyse. De psycho-analytische beweging had veel invloed op de kunsten. In schilderijen en films van het surrealisme werd het onderbewuste, een 'droomachtige setting' geschilderd. De invloed van de psycho-analytische beweging op de muziek is minder bekend en minder belicht geweest, maar is onmiskenbaar in de beginjaren van de 20ste eeuw aanwezig, zelfs tot en met werken van de tweede Weense school.

  Emeritus hoogleraar prof. Etty Mulder, gespecialiseerd in de onderwerpen ‘kunst & psychoanalyse’ en ‘muziek & psychoanalyse’ zal u meenemen naar het Wenen van begin 20ste eeuw en u op meeslepende wijze informeren over de context van de te spelen werken en de diepere betekenis hiervan.

  Tijdens het concert is educatieve kinderopvang georganiseerd.

  Voor informatie over het Ciconia Consort, educatieve kinderopvang, alsook voor een uitgebreide programma-toelichting kunt u kijken op website: www.ciconiaconsort.nl

  alle entreekaarten zijn inclusief gratis ontvangst- en pauzedrank
  prijs: normaal 28,50 ; vriendenkorting 25,- ; ciconia-runner 2,50 (4 t/m 12 jaar, vooraf reserveren, minimaal 1 volwassene per 2 kinderen)
  ooivaarspas/jongeren/studenten 10,- (bij niet uitverkochte zaal verkrijgbaar aan de kassa)

  Kaarten zijn te bestellen via www.ciconiaconsort.nl of 06-20749963
   

Deel Deze Pagina