Concert Preludio

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Nikin, 11 dec 2016.

 1. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  Over Preludio is al meer geschreven op dit forum. Nu is het tijd voor het eerste optreden: Uitnodiging familieconcert 23 dec 2016.JPG
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Nu dus even lekker extra hard ertegenaan!
  Ff tellen, zie ik het nou goed: 8 celli? Is het een actuele foto?
   
 3. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  174
  Hoe bevalt het orkest Nikin? Misschien dat ik in januari alsnog aansluit. Even afwachten hoe druk mijn rooster wordt.
   
 4. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  Er zijn zelfs 11 celli! Even afwachten hoeveel er doorgaan, maar het is erg veel voor een orkest van nog geen 40 man. Er is dan ook een stop voor celli (en fluitisten).

  Hard er tegenaan was wel de bedoeling, maar ik heb al drie van de zes repetities gemist :(
  Bij een had ik zo hard gerepeteerd met Corrente voor ons concert met de Indiërs dat ik een dreigende peesontsteking had en van mijn leraar niet meer naar de repetitie van Preludio mocht en ik luister natuurlijk altijd naar hem :rolleyes: In elk geval wel bij dit soort verstandige adviezen :p
  Een andere repetitie was ik een weekend naar een veiling van strijkinstrumenten en bij de laatste repetitie afgelopen vrijdag had ik willen zijn, maar mijn zoontje ging optreden met de bigband van zijn school en een professionele bigband en Thijs van Leer. Eigenlijk zou mijn man gaan kijken en ik naar Preludio gaan, maar mijn man was ziek en er moest natuurlijk wel iemand naar mijn zoontje gaan kijken, dus moest Preludio weer wijken...
   
 5. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  Preludio is leuk, prettige dirigent, leuke orkestleden met een goede mix van leeftijden. In vergelijking met de andere orkesten waar ik speel is het niveau niet heel uitdagend. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant ook wel lekker, want zoveel tijd om te oefenen heb ik niet naast al het andere wat ik doe. Ik heb nu Corrente voor de uitdaging, maar daar hoor ik eigenlijk niet qua leeftijd, Tarcisius met ook wel wat uitdaging omdat dat lastige toonsoorten heeft voor een cello (veel mollen) vanwege alle blazers in bes en es, maar daar hoor ik eigenlijk niet qua instrument, en dan Preludio waar ik gewoon lekker kan spelen met leeftijdsgenoten en veel jonger en veel ouder op een passend instrument waar er hoogstens wat veel van zijn. Alles bij elkaar nemende kom ik dus wel aan mijn trekken :)

  Ik denk alleen dat in januari aansluiten er niet meer in zit. Er zijn al zoveel cellisten dat er een stop ingevoerd wordt als er niet een heel stel afvallen. Misschien toch naar huismuziek in Nijmegen of naar Cuijk? Al schijnen er in Cuijk ook al heel veel cellisten te zijn... Of gezellig mee naar Tarcisius. Ben ik niet meer de enige cello :rolleyes:
   
 6. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  174
  Jammer dat er al zoveel cellisten zijn. Tarcisius is een harmonie, is het niet? Niet echt wat voor mij denk ik. Ik kijk nog eens verder rond in Nijmegen.
   
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Inderdaad wel voorzichtig zijn met dreigende peesontstekingen!!!
  Nu Nikin, je hebt wel een mooie combinatie van orkestjes met uitdaging en orkest met gewoon leuk meespelen!
  Elf cellisten in Preludio van de 40 spelers in totaal, ja, dat is echt heel veel!
  Is er in jullie omgeving geen cello-ensemble? Als er zoveel cellisten zijn dat ze er eigenlijk overal al genoeg van hebben, is een cello-ensemble wel een uitkomst! Wat je samen daarmee kunt bereiken is geweldig, ik kan dat van harte aanbevelen! Maar het heeft wel goede muzikale leiding nodig! Misschien, Marjolein, is dat nog wel iets om te proberen bijeen te krijgen, samen met een cellist die dat professioneel kan begeleiden.
   
 8. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  Dat zou kunnen. Er wordt deels klassiek gespeeld (bijv. de Moldau van Smetena, de Winter van Vivaldi) en deels het lichtere genre (muziek van Frozen, Les Miserables, Harry Potter). Eigenlijk hetzelfe soort muziek als bij Preludio, maar dan met meer blazers en zonder violen. Wel iets moeilijker bij het leerlingenorkest van Tarcisius dan bij Preludio en een een heel stuk moeilijker bij het grote orkest. Gelukkig nauwelijks marsmuziek, maar dat is ook meer fanfare dan harmonie denk ik.
   
 9. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  174
  Ik zit al in een cello-ensemble van mijn celloleraar. Heel soms spelen we ook samen met de vioolleerlingen van de broer van mijn leraar. Maar ik zou het juist ook leuk vinden om met andere instrumenten samen te spelen.
   
 10. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Ja, dat snap ik ook wel. Zelf heb ik de luxe om zowel met verschillende instrumenten te spelen (en hebben gespeeld) als nu ook cello-ensemble.
  Het is echt genieten als het mooi lukt met de mix van blaas- en strijkinstrumenten!!!
  Ik hoop dat je een orkest/ensemble vindt waar je heerlijk in kunt spelen! Ik lees graag over hoe je die vindt en je ervaringen!
   

Deel Deze Pagina