Concerten film- en musicalorkesten Timbres Divers en Musical Souvenir

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Henri Vieuxtemps, 5 apr 2016.

 1. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Rien den Hartog (heb ik nooit gezien) heeft eerst film- en musicalorkest Timbres Divers, TD http://www.timbresdivers.nl/ opgericht http://www.youtube.com/channel/UCxOlcriygrrHicKLtAfcQEA en daarna Musical Souvenir MuSo http://www.musicalsouvenir.nl/ https//www.youtube.com/channel/UCF9TELzZY3e8bgT116r4Kxg als dirigent. Bij beide orkesten is hij geen dirigent meer, want hij doet projecten en beide orkesten geven binnenkort concerten. Vooral MuSo kan veel strijkers gebruiken. Beide orkesten hebben een symfonische samenstelling met 4 of 5 saxofoons net als het Metropole Orkest. Beide orkesten hebben een klarinettist die ook orkestarrangeur is en stukken aanpast voor deze bezetting, indien nodig. Verder heb je het filmorkest in Utrecht, die het zelfde soort repertoire spelen, maar dat is een strijkorkest en dan mis je de blazers toch wel heel erg. Bij MuSO en TD speelt een drummer mee en bij MuSo soms ook een basgitarist of slaggitarist.
  [​IMG]
  Carel Kraayenhof, zondag 10 april 14.00 uur Kunstmin Dordrecht
  PROGRAMMA
  · El camino real 10’
  · Met Carel:
  o Gabriels Oboe 3’30”
  o Molly om the Shore 3’30”
  o Cavatina (the Deer Hunter) 4’
  o Viktor’s Tale 4’
  · Batman 12’50”
  PAUZE
  · Devil’s Dance 5’10”
  · Met Carel:
  o Il postino [alleen met strijkers] 2’45”
  o Charlotte [solo Carel]
  o Adiós Nonino [alleen hobo, klar., hoorn, 1 tr., tuba, harp, timp.,perc.,band.,str.] 3’30”
  · Highlights from Evita 9’30”
  · Met Carel:
  o Bamestra 6’50”
  · Huapango 8’30”

  [​IMG]
  Het programma voor het concert : Band of Brothers is die oorlogsserie, die op RTL7 was kortgeleden. Symphonic Dances is van Fiddler on the Roof, joodse volksmuziek met lastige overgangen voor ons. Old blue eyes is van Sinatra met “The Lady is a tramp”. Glenn Miller met ”In the mood” en daarna moeten we zeggen Pensylvania en dan een getal noemen. W’ll meet again is van Very Lynn. Imagine van de Beatles
  • Schindlers List :
  • Band of brothers:
  • Les Miserables:
  • Symphonic Dances
  • Forrest Gump:
  • Soldaat van Oranje,
  • 76 trombones
  • Old blue eyes
  • Glenn Miller
  • Miss Saigon
  • We'll meet Again: het officiële slotlied waar de mensen mee kunnen zingen
  • Imagine:
   
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Dat ziet er weer aantrekkelijk uit, die concertaankondigingen! Het gebeurt allemaal in Zuid-Holland!
  Dus over drie dagen ga jij, @Henri Vieuxtemps, weer fijn de sterren van de hemel spelen in een prachtig programma met Carel Kraayenhof.:)
   
 3. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Nou, dat sterren van de hemel spelen zou je misschien pas na afloop kunnen zeggen en doet voornamelijk Carel Kraayenhof en de mensen om mij heen en ik lift een beetje mee als 2e viool achteraan.
   
  Laatst bewerkt: 7 apr 2016
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Behalve dan dat die tweede viool ook moet klinken! O.K., natuurlijk vallen de andere partijen meer op, maar een goede tweede violenpartij is toch nog steeds een orgaan in het geheel.
   
 5. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  2 Koningsconcerten van Timbres Divers in Oss op 24-4 en Dordrecht (gratis) 26-4 op een ponton in de Wijnhaven.
  KoningsConcert
  Met medewerking van orkest Timbres Divers, Oss, de Lievekamp
  Zondag 24 april 2016 - aanvang 15.30 uur Entree (1e rang / 2e rang)€ 17.50 / € 12.50
  http://www.lievekamp.nl/info.koningsconcert?rownum=6
  Bij deze derde editie worden de ruim 70 jongeren van BrabantTalent muzikaal begeleid door het 40-koppige orkest Timbres Divers. Een symfonische bezetting met een complete sax groep, een uitgebreid repertoire met vooral film- en musicalmuziek en vergelijkbaar met het Metropole Orkest. Na een schitterend optreden van Timbres Divers in De Lievekamp in mei 2015 met Maaike Widdershoven en Tony Neef in ‘Best of Broadway’, is ook dit jaar een voorstelling geprogrammeerd in Oss op 3 april met bandoneonist Carel Kraayenhof.
  Tijdens het 3e KoningsConcert op zondagmiddag 24 april worden titels en medley’s gepresenteerd uit Jekyll and Hyde, High School musical, Annie, Les Miserables, West Side Story en The Wiz, met Brand New Day als spetterende finale.

  Verder het gratis Koningsdagconcert in Dordrecht op donderdag 26 april. Het concert zal plaatsvinden van 20:00 tot ca. 21:30 op een ponton in de Wijnhaven van Dordrecht.(moet ik zelf ook nog even googelen op de kaart) . Solozangeres bij een aantal nummers is musicalster Maaike Widdershoven.
  Programma Koningsdagconcert Dordrecht 26 april 2016
  Pirates of the Carribean
  Evita
  West Side Story: I feel pretty
  They can’t take that away from me
  Les Miserables
  Just around the riverbend
  This is the moment
  Soldaat van Oranje
  Home
  Batman
  Martha my dear
  Hey Jude
  Love boat
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Ha leuk, met 110-en op het ponton in de Wijnhaven. Helemaal aan de kop, daar bij het einde van de Voorstraat?
  Leuke plek hoor, en dan met dat programma, dan gaat de hele haven swingen!:)
   
 7. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Je lijkt bekend in Dordt (of je hebt het even opgezocht). Ik heb geen idee waar in de Wijnhaven dat ponton ligt, maar wel in de buurt van de Voorstraat. De Wijnhaven is niet zo bar groot, dus dat is snel genoeg te zien. We zijn nu zonder die 70 jongeren van Brabants Musical talent,anders dan is Oss, dus orkest van ruim 40 personen + Maaike Widdershoven, dus dat past makkelijkerer op zo'n ponton, hoewel al dat slagwerk veel ruimte inneemt. We moesten ons wel een beetje vrij kleden. Geen zwart zoals gebruikelijk, maar rood, wit, blauw met oranje, dus ik doe naast een blauwe broek een rood T-shirt en rood overhemd aan, als dat warm genoeg is, en m'n oranje strikje, die je een tijd terug kon krijgen bij een krat bier ten tijde van toen we ons nog wel voor de EK voetbal plaatste.
  Geef een seintje als je toevallig zou gaan, dan zouden we kunnen kennismaken.
   
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  In Dordrecht heb je ook een cellofestival, waar ik intussen drie keer ben geweest. Het wordt tot nu toe om de 2 (of soms 3) jaar georganiseerd. In het eerste jaar dat ik meedeed, voltrok zich alles nog in de binnenstad. Je liep tussen alle gebouwen en kerkjes door voor lessen, concerten en dan was er ook nog eens een workshop bij de vioolbouwster in de Voorstraat richting Wijnhaven. Zij doet ook nog eens aan Bed&Breakfast, dus zijn de plekjes bij haar steevast bezet tijdens het cellofestival.
  Leuk om met z'n allen in rood-wit-blauw-oranje daar te gaan musiceren! Dat vrolijkt daar goed op!:)
  Die dag zal ik niet in Dordrecht zijn, dus voor een kennismaking moeten we nog even geduld hebben.
   
 9. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Zo begon ik dit draadje. Intussen speel ik naast TD nu ook in Rien's 3e orkest Symphonic Friends. http://www.symphonicfriends.nl/ Het is een 3 generatiesorkest met een contrabassiste van 12, vioolmeisjes van rond de 14 (hun 2 viooljuffen spelen ook mee) t/m 70-igers.
  In de Doelen https://www.dedoelen.nl/agenda/16225/25_jaar_White_Christmas_at_de_Doelen zo 23 dec 11:00 (14 euro) speelt Rien nu voor de 25ste keer!! Het is altijd ruim van tevoren uitverkocht bij vorige edities (2200 plaatsen), dus dat gaat nu ook gebeuren, dus snel reserveren als je er heen wil. Eigenlijk hoef ik niet eens reclame te maken op dit forum. Solisten in de Doelen zijn Tony Neef, Rene van Kooten en Vajen van den Bosch, 3 musicalsterren.
  Eerder speelde we een concert met Bob Bullee, die Frank Sinatranummers zingt. Met een miniorkestje van het 100-koppige Symphonic Friends orkest een opname bij Max.
   
  Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  Yvonne Boncoeur vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina