Concertmeester gezocht

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door yvonne kooy, 9 nov 2020.

 1. yvonne kooy

  yvonne kooy

  Lid geworden:
  9 nov 2020
  Berichten:
  1
  Gezocht: Concertmeester.


  Sinfonietta Voorschoten is vanwege het aanstaande vertrek van haar concertmeester op zoek naar een nieuwe concertmeester.

  Wij zoeken een goede amateur- of beroepsviolist (v/m) die

  - de orkestleden kan inspireren om met elkaar mooie muziek te maken en met elkaar te werken aan de verbetering van hun muzikale vaardigheden;

  - affiniteit heeft met onderwijs en het een uitdaging vindt om de strijkersgroepen te coachen.

  - wil meedenken over het repertoire.

  Sinfonietta Voorschoten is een kamerorkest dat momenteel bestaat uit ongeveer 30 amateurmusici (strijkers en blazers) met passie voor klassieke muziek tussen de 30 en 80 jaar, die ervan genieten om samen muziek te maken en hun muzikale talenten verder te ontwikkelen.

  Sinds 1999 is Hendrik Jan Brethouwer onze dirigent. Hij besteedt veel aandacht aan klankkleur en toonvorming. Naast de vaste repetities wordt ook met enige regelmaat in kleiner groepsverband gerepeteerd, waarin aandacht wordt besteed aan details en afwerking. Hierbij speelt de concertmeester een belangrijke en educatieve rol

  Tot het begin van de coronacrisis repeteerde het orkest in zorgcentrum “Adegeest” in Voorschoten en sindsdien in de voormalige Kruispuntkerk, ook in Voorschoten.

  In de afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan met samenwerken met verschillende organisaties in Voorschoten, waaronder met een koor bestaande uit scholieren en een koor bestaand uit volwassenen, het jeugdtheater en het filmtheater. Voor 2020 stond op de planning om in samenwerking met het IVN een project uit te voeren (natuurwandeling en concert) en met de organist van de Dorpskerk Voorschoten in het kader van 75 jaar herdenken een concert te geven.

  We proberen twee maal per jaar een concert te geven waarin we een jong talent de kans geven met een symfonie orkest te spelen en podiumervaring op te doen.

  Het orkest is onlangs een campagne gestart voor het werven van meer leden, vooral strijkers.

  Meer over ons orkest is te vinden op onze website www.sinfoniettavoorschoten.nl.

  Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met Yvonne Kooy-Winkelaar: yvonnekooy8@gmail.com
   

Deel Deze Pagina