Corelli SOLEA nieuwe vioolsnaar.

Discussie in 'Viool' gestart door BertBoonVioolbouw, 24 okt 2020.

 1. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.103
  Homepage:
  SOLEA nieuwe vioolsnaar van Corelli.
  Een nieuwe ontwikkeling uit de Savarez-Corelli fabrieken: Corelli SOLEA vioolsnaren.

  [​IMG]

  De omwikkeling van de snaren A, D en G is gemaakt van een combinatie van geheel nieuwe innovatieve metaal-materialen. Dit nieuwe omwikkelingsmateriaal omvat een kern van kunststof (speciaal polymeer) met een dichtheid en elasticiteit, ontworpen om een rijke, maar ook heldere klant en toon de genereren.
  De E snaar is gemaakt van een iets flexibeler staal met een hohe koolstofcomponent. Klank en toon zijn briljant maar niet agressief en hebben een grotere bandbreedte aan nuances, zelfs bij forte-spel. (vrij vertaalde info van de fabrikant)

  Een introductiefilmpje van de fabrikant (Frans gesproken, Engels ondertiteld)
  Website Savarez

  Introductie begin november 2020. Verwachte setprijs tussen 60-70 euro
   
 2. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  155
  Heeft iemand ervaring met deze snaren?
  Ik ben toe aan een nieuw setje en ben nog eens aan het zoeken, voorlopig heb ik volgende geprobeerd:

  Dominant: deze vond ik nogal vis nog vlees, voor mij was de E snaar ook wat te schel in vergelijking met de andere snaren.

  d'addario Kaplan Amo: vond ik tot nu to de beste snaren voor mijn viool, vrij evenwichtig maar de C snaar stak wat boven de andere uit en de E vond ik nog steeds wat schel

  d'addario ascenté: tot nu toe de minst aangename snaren, klonk vrij dood en had een wat metalige klank

  d'addario Kaplan Vivo: goede snaren maar voor mij te helder scherp en luid, ik denk wel interessant voor optredens omdat ze luid zijn en goed projecteren maar niet zo interessant voor thuis

  Ik ben nu aan het kijken naar Pirastro Eudoxa, Obligato en deze Corelli Solea's. Normaal gesproken zou ik deze niet hebben opgenomen in mijn lijstje maar ze staan op dit moment in aanbieding en zijn vrij goedkoop vergeleken met andere snaren.
   
  Laatst bewerkt: 13 jan 2021 om 10:40
 3. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.103
  Homepage:
  Ik heb ze tot nu toe slechts op één viool geprobeerd en was niet heel erg onder de indruk, maar het kan ook aan het instrument gelegen hebben. Corelli Cantiga vond ik tot nu toe veel beter: het is mijn standaardsnaar van waar uit ik bepaal of er mogelijk toch iets anders op een bepaalde viool moet, meestal niet overigens. Obligato is nogal rond van toon en geschik voor erg heldere instrumenten. Amo en Vivo vond ik wel OK. Ascenté is m.i. een misser, alleen voor studieviooltjes die toch al niet klinken.
   
 4. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  155
  Bedankt voor de info, ik ben wel echt op zoek naar een ronde toon, mijn viool is op zich al erg helder en dat wil ik graag wat "afronden", daarom vond ik de Kaplan Amo snaren tot nog toe ook het best. Als ik het zo hoor kan ik best toch eerder kijken richting Obligato of de Pirastro's, Voor Pirastro was ik ook nog aan het kijken naar Evah Pirazzi's maar ik vind deze sets wel aan de dure kant.
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.103
  Homepage:
  Voor een heldere viool zou ik zéker geen EVAH P. nemen, die is zelf al heel helder van karakter, maar juist eerder Obligato. Amo zou ook goed uit kunnen pakken of anders Infeld Rood van Thomastik.
  Voorkeur voor een E snaar: Optima Goldbrokat, Optima Goldbrokat Premium of Goldbrolat Premium Gold 24K. Bij een erg heldere viool kun je dan nog kiezen voor soft (.25)
   
  Satch vindt dit leuk.
 6. IdB

  IdB |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.135
  Homepage:
  Mijn viool is ook heel helder, vind ik prachtig. Ik heb een snarenconsult laten doen waarbij inderdaad voor de D en de A een obligato kwamen. (Voor de A de Soft, de medium maakte mijn viool scheller wat minder mooi was.)

  E-snaar werd een Gold (Pirastro), later vond ik Kaplan mooier.

  G werd Cantiga. Voor de G was op mijn viool werkelijk geen andere snaar mooi, ook de Obligato niet. Was een enorme zoektocht.

  Dus ik denk dat jij misschien dan ook wel eens blij zou kunnen worden van Obligato snaren.
   
  Satch vindt dit leuk.
 7. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.332
  Homepage:
  Het introductiefilmpje van Savarez is louter aanprijzen -met woorden- hoe goed het product is. Geen noot horen spelen op deze snaren. Wat mij betreft: onvoldoende!
   
  Satch vindt dit leuk.
 8. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  155
  Allen alvast bedankt voor alle input!
  De Corelli Solea snaren worden alvast geschrapt van het lijstje.
  Verder denk ik een setje obligato's aan te kopen en dit aan te vullen met enkele verschillende E snaren (optima goldbrokat premium en premium gold) die jullie hebben vernoemd want ik heb het gevoel dat de E snaar op mijn viool altijd het moeilijkst is om goed te krijgen. Verder wil ik toch ook de Pirastro Eudoxa snaren een kans geven omdat ik hoor dat deze een erg aparte klank hebben waar ik wel benieuwd naar ben.
   
 9. Beginnertje

  Beginnertje

  Lid geworden:
  21 jul 2020
  Berichten:
  154
  Hoe weet je dat, hoe je viool klinkt?
  Hoe klinkt die van mij?
  Of moet je daar in de eerste plaats goed voor kunnen spelen om te weten hoe hij kan klinken? :D
   
 10. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  155
  Op een engels vioolforum heb ik er wel een interessante discussie over gelezen:

  https://www.violinist.com/discussion/archive/12991/
   
 11. IdB

  IdB |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.135
  Homepage:
  Ik heb inmiddels aardig wat violen gehoord. Ik heb eigenlijk nog nooit een helderder viool als de mijne gehoord. De viool van mijn dochter klinkt daarentegen opvallend nasaal, vergeleken met wat ik in mijn hoofd heb zitten wat ik heb gehoord aan andere violen.
  En er is ook nog verschil hoe de viool klinkt bij je oor en vanaf een afstand. Bij mijn oor is mijn viool helderder/scheller. Die van mijn dochter klinkt nog nasaler als ik erop speel, bij mijn oor.
  En dan verschilt het ook nog wie er op de viool speelt. Ik vind dat niemand dan mijn dochter zo'n heldere klank uit haar nasale viool kan krijgen. Als de viooldocent erop speelt klinkt hij nasaler. En dan heb je ook nog de combi viool met stok: mijn dochters stok op mijn viool maakt de klank scheller.
   
 12. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  155
  Ik heb eigenlijk nog nooit op een andere viool gespeeld en vraag me daarom al lang af hoe het zou klinken op een andere viool. Op zich denk ik een goed instrument te hebben, het was voorheen de viool van een professioneel violist dus ga ik er vanuit dat de viool op zich van betere kwaliteit is dan de gemiddelde studieviool. Ik ben al verschillende keren van plan geweest om een nieuwe viool te kopen maar een goed instrument is erg duur en ik heb niet het gevoel al goed genoeg te spelen om een juiste beslissing te kunnen maken. Dus heb ik dat toch maar op de lange baan geschoven. Het zou wel leuk zijn eens op wat andere instrumenten te spelen maar ik zie het ook niet zitten om bij een vioolwinkel een hoop instrumenten te gaan testen zonder de bedoeling er ook echt één te kopen. Dus voorlopig blijf ik spelen op mijn huidige instrument.
   

Deel Deze Pagina