Eb en vloed

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Zutphens Barok Ensemble, 12 sep 2014.

 1. Zutphens Barok Ensemble

  Zutphens Barok Ensemble

  Lid geworden:
  6 mei 2014
  Berichten:
  26
  Homepage:
  Het Zutphens Barok Ensemble onder leiding van Elin Eriksson speelt op:

  Zaterdag 18 oktober 20.15 uur St.Elisabethkapel Tengnagelshoek, Zutphen
  Zondag 19 oktober 15.30 uur St. Nicolaaskerk De Friedhof 6, Ellecom

  In de (barok)muziek beweegt de muziek met een zekere regelmaat en tegelijk met vrijheid en beweeglijkheid:
  spanningsopbouw en ontspanning. Als bij eb en vloed.
  De wervelende suite “Hamburger Ebb’ und Fluth” (of “Wasser-Ouvertur”) schreef Telemann in 1723 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Admiralität van de stad Hamburg. Deze Admiralität had als taak piraten af te schrikken. We hopen dat het u niet afschrikt en dat u komt luisteren naar deze feestelijke muziek.
  Zowel Georg Philipp Telemann (1681-1767) als Georg Muffat (1653-1704) waren internationaal georiënteerde musici. Ze keken graag over grenzen heen en waren bepaald niet eenkennig in hun smaak. In dit concert spelen wij een suite in Franse stijl en een “sonata da camera” in Italiaanse stijl van Georg Muffat, en twee suites in Franse stijl van Georg Philipp Telemann.
  In Telemann’s Suite in D soleert de viola da gamba. In dit concert bespeelt Els Kluin een bijzonder historisch instrument uit circa 1780, dat in de jaren dertig van de vorige eeuw werd gevonden op de zolder van het Amsterdamse Concertgebouw. 2014OktoberDigiflyer.jpg
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Afschrikken? Nee toch, juist super veilig bij een feestende admiraliteit! Immers al 100 jaar ervaring met het afschrikken van piraten!
   
 3. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.440
  Mooie informatieve uitnodiging. De toelichting, ook over een speciale gamba, vind ik aansprekend. Past mooi op dit forum. Vaker doen, Zutphens barok Ensemble, zodra er weer wat op programma staat!
   

Deel Deze Pagina